ΑρχικήsecurityΗ Pitney Bowes δέχτηκε ransomware επίθεση: Τα δεδομένα των πελατών είναι ασφαλή

Η Pitney Bowes δέχτηκε ransomware επίθεση: Τα δεδομένα των πελατών είναι ασφαλή

Pitney Bowes Η εταιρεία Pitney Bowes ανακοίνωσε ότι έπεσε θύμα hacking επίθεσης, με αποτέλεσμα την κρυπτογράφηση δεδομένων σε κάποια συστήματα και την παρεμπόδιση της πρόσβασης των πελατών στις υπηρεσίες.

Η εταιρεία, που ασχολείται με την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών και του αντίστοιχου εξοπλισμού, δήλωσε ότι η ransomware επίθεση επηρέασε διάφορα, σημαντικά για τη λειτουργία της εταιρείας, συστήματα.

Η εταιρεία παρακολουθεί όλα τα συστήματά της και δήλωσε ότι “τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν”. Ωστόσο, προς το παρόν, οι μηχανές αποστολής μπορούν να εκτυπώσουν τις απαραίτητες ενδείξεις, εάν οι αποστολείς έχουν δώσει τα χρήματα και οι συσκευές SendPro C μπορούν να εκτυπώνουν τις ετικέτες με τα στοιχεία αποστολής (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, βάρος περιεχομένου κλπ.).

Σύμφωνα με την Pitney Bowes, όμως, η πρόσβαση στα στοιχεία του λογαριασμού των πελατών για την παραγγελία προμηθειών είναι ακόμα περιορισμένη.

Η εταιρεία, που εστιάζει στις ταχυδρομικές αποστολές, έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στο ηλεκτρονικό εμπόριο και την ανάπτυξη λογισμικών. Από τη στιγμή που η ransomware επίθεση έγινε αντιληπτή, η τεχνική ομάδα της εταιρείας δεν έχει σταματήσει να εργάζεται για την αποκατάσταση των συστημάτων. Επιπλέον, έχει ζητήσει βοήθεια και από τρίτες εταιρείες, ειδικές στον τομέα της ασφάλειας, με τις οποίες συνεργάζεται στενά για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

“Μετά την ανακάλυψη του cyberattack, ειδοποιήσαμε αμέσως την τεχνική μας ομάδα για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με ειδικούς ασφαλείας τρίτων εταιρειών για την επίλυση του ζητήματος”, δήλωσε η εταιρεία.

Σύμφωνα με την Pitney Bowes, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι έχουν επηρεαστεί οι λογαριασμοί ή τα δεδομένα των πελατών. Η εταιρεία είναι πεπεισμένη ότι οι πελάτες δεν διατρέχουν κάποιον άλλο κίνδυνο.

«Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία δεν έχει κανένα στοιχείο ότι τα δεδομένα των πελατών ή των εργαζομένων έχουν παραβιαστεί», ανέφερε.

Η Pitney Bowes είναι μια μεγάλη εταιρεία με περισσότερους από 1 εκατομμύριο πελάτες. Τον Αύγουστο, η εταιρεία συνήψε μια πολύ σημαντική συμφωνία που της εξασφάλισε 700 εκατομμύρια δολάρια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS