ΑρχικήsecurityVeritas: Το 88% των δεδομένων των εταιρειών είναι είτε dark είτε ROT...

Veritas: Το 88% των δεδομένων των εταιρειών είναι είτε dark είτε ROT data

Η Veritas Technologies, παγκόσμιος ηγέτης στην προστασία των δεδομένων των επιχειρήσεων και στο software-defined storage (storage software), παρουσίασε την τρίτη έκδοση της έκθεσης Databerg της Μέσης Ανατολής. Τα βασικά ευρήματα υπογραμμίζουν ότι οι επιχειρήσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που ερωτήθηκαν αποτυγχάνουν να διαχειριστούν τα Dark Data και Redundant, Obsolete or Trivial (ROT) data, γεγονός που επιβραδύνει την υιοθέτηση cloud. Καθιστώντας το 88% των συνολικών δεδομένων της εταιρείας, τα dark και τα ROT data συνέβαλαν σημαντικά στους ερωτηθέντες που δεν κατάφεραν να επιτύχουν τους δικούς τους στόχους για τo cloud migration. Ενώ η πρόβλεψη για την απορρόφηση του cloud storage ήταν πέρυσι στο 55%, η πραγματική ανάκαμψη φέτος ήταν μόλις 45%.

ROT data

Το report, στο οποίο συμμετείχαν 100 IT leaders σε όλους τους βασικούς επιχειρηματικούς τομείς στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επικεντρώνεται στον εντοπισμό της διάχυσης των «databergs» – που αντικατοπτρίζει την κουλτούρα των δεδομένων των οργανισμών που ασχολούνται με την αξιοποίηση των δεδομένων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η έκθεση δείχνει ότι ο όγκος δεδομένων που είναι είτε dark είτε ROT παρέμεινε σταθερά υψηλός τα τελευταία τρία χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι οι επιχειρήσεις που αναφέρθηκαν στην έκθεση δεν έχουν κάνει αρκετά για να βελτιώσουν σημαντικά την προβολή ή τη διαχείριση των ταχέως αναπτυσσόμενων δεδομένων τους.

Παρά τις τεράστιες οικονομικές και φήμες που σχετίζονται με την αποθήκευση dark και ROT data, η έκθεση υπογραμμίζει μια πτώση της εμπιστοσύνης στην αποθήκευση cloud, με λίγο περισσότερο από το ήμισυ (53%) των ερωτηθέντων να πιστεύουν ότι το cloud migration μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονόμηση κόστους.

Τρία βασικά ζητήματα που επιβραδύνουν σήμερα την υιοθέτηση της αποθήκευσης δεδομένων cloud στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μεταξύ των οργανώσεων που ερωτήθηκαν είναι:

  • Κακή διαχείριση δεδομένων λόγω αργής διαγραφής δεδομένων – οι ρυθμοί διαγραφής έχουν καθυστερήσει συνολικά μεταξύ 2018 και 2019, ενώ μόνο το 15% των οργανισμών διαγράφουν δεδομένα εβδομαδιαίως. Παρά το γεγονός ότι διαπιστώθηκε ότι ο δημόσιος τομέας έχει ισχυρή πειθαρχία μηνιαίας διαγραφής, καθιστώντας τους έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τομείς
  • Το 49% των οργανώσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων χρησιμοποιούν tape ή πρωτογενείς δίσκους για αποθήκευση
  • Περίπου τα δύο τρίτα (63%) των οργανισμών σπαταλούν χρήματα για orphaned data, ενώ μόνο το 33% των οργανώσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έχουν τακτική διαδικασία για να ανακτήσουν και να επανατοποθετήσουν τo orphaned capacity

Ως εκ τούτου, λόγω των προβλημάτων αυτών, πολλές από τις οργανώσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που διερευνούν τρέχουν υψηλά επίπεδα κινδύνου γύρω από τα ransomware, με περίπου το ένα τέταρτο των επιχειρήσεων να λέει ότι θα μπορούσε να τους πάρει μια εβδομάδα για να ανακάμψουν από μια επίθεση ransomware. Μόνο το 55% των επιχειρήσεων είναι έτοιμες για επιθέσεις ransomware και έχουν σχέδια δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτησης, υποστηρίζοντας ότι είναι σε θέση να επιλύσουν μια επίθεση σε 24 ώρες ή λιγότερο.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι οργανώσεις λιανικής και καταναλωτών είναι πιο προετοιμασμένες για ransomware, αναφέροντας την ικανότητα ανάκτησης δεδομένων μέσα σε μόλις δύο ώρες, ενώ οι εταιρείες του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας δήλωσαν ότι η ανάκτηση δεδομένων μπορεί να διαρκέσει έως και μια εβδομάδα. Αυτό θα μπορούσε να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τις κυβερνητικές υπηρεσίες ζωτικής σημασίας και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, παρεμποδίζοντας την καθημερινή ζωή των κατοίκων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο κ. Johnny Karam, Αντιπρόεδρος των Αναδυόμενων Αγορών στη Veritas, δήλωσε τα εξής: “Τα δεδομένα είναι κεντρικά στοιχεία για την ψηφιακή μετατροπή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και όμως η μελέτη μας αποκαλύπτει ότι οι επιχειρήσεις φωνάζουν για έναν καλύτερο και απλούστερο τρόπο διαχείρισης των δεδομένων τους για να επωφεληθούν από τα οφέλη του cloud. Δυστυχώς, οι επιχειρήσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που ερωτήθηκαν αποτυγχάνουν να συνειδητοποιήσουν την πραγματική δυναμική του cloud λόγω της κακής διαχείρισης δεδομένων, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο αυξανόμενου κόστους πληροφορικής και χαμένες ευκαιρίες. Η ενσωμάτωση ενός υβριδικού μοντέλου cloud θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται καλύτερα τα budget τους, ενώ θα επωφελούνται από βελτιωμένες δυνατότητες προστασίας αντιγράφων ασφαλείας και ransomware. Επιπλέον, θα γίνεται ιεράρχηση της διαχείρισης και της προστασίας πολύτιμων δεδομένων, ενώ παράλληλα θα φωτίζονται τα dark δεδομένα και θα γίνεται διαγραφή των Rot data, θα συμβάλει στην αύξηση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας και του μετασχηματισμού των επιχειρήσεων».

Η μελέτη αποκαλύπτει επίσης ότι πάνω από το ήμισυ των ερωτηθέντων εταιρειών των ΗΑΕ προτιμούν μια ιδιωτική στρατηγική cloud. Στην πραγματικότητα, η δημοτικότητα της στρατηγικής «private cloud first» έχει σημειώσει αύξηση το τελευταίο έτος σε βάρος όλων των άλλων στρατηγικών, συμπεριλαμβανομένου του υβριδικού cloud, του δημόσιου cloud και των on-premises. Μόνο το 17% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αναπτύσσει όλα τα workloads στο δημόσιο cloud, ενώ το 27% διατηρεί συνδυασμούς υβριδικών cloud στις εγκαταστάσεις, ιδιωτικούς και δημόσιους.

«Με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεσμευμένα να γίνουν η πιο έξυπνη πόλη στον κόσμο έως το 2020, η έρευνά μας υπογραμμίζει την κρίσιμη ανάγκη για αποτελεσματική διαχείριση και προστασία των δεδομένων για την επίτευξη αυτού του φιλόδοξου στόχου. Προκειμένου να συγκεντρωθεί η πραγματική αξία από τα δεδομένα τους, οι επιχειρήσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων χρειάζονται μια στρατηγική διαχείρισης δεδομένων που να τους βοηθάει στην αφηρημένη πολυπλοκότητα από τα περιβάλλοντά τους και να βελτιώσουν την ορατότητα, με τη σειρά τους να αντλούν απτές και εύχρηστες πληροφορίες από τα δεδομένα τους. Οτιδήποτε λιγότερο δεν θα περιορίσει μόνο τις προσπάθειες μετασχηματισμού αλλά θα μπορούσε επίσης να έχει σοβαρές οικονομικές και επιπτώσεις στη φήμη για τις επιχειρήσεις “, πρόσθεσε ο Karam.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS