ΑρχικήinetΤο σύνολο του ανοιχτού κώδικα φυλάσσεται σε μια αποθήκη στη Νορβηγία

Το σύνολο του ανοιχτού κώδικα φυλάσσεται σε μια αποθήκη στη Νορβηγία

κώδικα

Γνωρίζουμε ότι στο μακρινό Σβάλμπαρντ της Νορβηγίας, υπάρχει μία αποθήκη σιτηρών γνωστή ως Vault Global Seed, με σκοπό τη διατήρηση της βιοποικιλότητας του πλανήτη. Αυτό που δεν γνωρίζαμε, είναι ότι λίγο πιο μακριά, υπάρχει ένα εγκαταλειμμένο ανθρακωρυχείο, που προστατεύει ένα διαφορετικό είδος πόρων από το τέλος του κόσμου: όλο τον ανοιχτό κώδικα του GitHub.

Οπότε σε περίπτωση που έρθει το τέλος του κόσμου, όσοι καταφέρουν να επιζήσουν, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και να χρησιμοποιούν το λογισμικό πίσω από την τεχνολογία της σύγχρονης εποχής, ίσως σε αυτό το περίεργο μετα-αποκάλυπτικό λειτουργικό σύστημα που ορισμένοι προγραμματιστές παρουσίασαν τον περασμένο μήνα.

Από το 2017, το Arctic World Archive όπως ονομάζεται, έχει αποθηκεύσει και άλλα ψηφιακά αρχεία, όπως τα αρχεία του Βατικανού, διάφορες ταινίες και οτιδήποτε άλλο θεωρείται ότι αξίζει να διασωθεί, σύμφωνα με νέα στοιχεία που αποκάλυψε το Bloomberg.

Τώρα εκτός από τα παραπάνω, η αποθήκη αυτή περιέχει και ένα αντίγραφο του συνόλου σχεδόν του λογισμικού ανοιχτού κώδικα όλου του κόσμου, που φιλοξενείται στο GitHub.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κοινότητα του ανοιχτού κώδικα συχνά απορρίπτεται ως μια ομάδα περιθωριοποιημένων τεχνολογικών ιδεαλιστών, αλλά μεγάλο μέρος της ψηφιακής αρχιτεκτονικής με την οποία αλληλεπιδρούμε κάθε μέρα, τεχνικά εμπίπτει στο ευρύ φάσμα του διαθέσιμου στο κοινό ανοιχτού κώδικα, όπως για παράδειγμα πλατφόρμες σαν το Facebook, το Google και το Amazon.

Έτσι, ενώ η αποθήκευση των δεδομένων του GitHub μοιάζει με κάτι όχι και τόσο απαραίτητο, θα μπορούσε κάποια στιγμή να αποδειχθεί χρήσιμη, εάν μία επικείμενη καταστροφή, σημάνει και το τέλος των σκληρών δίσκων όλου του κόσμου.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS