ΑρχικήsecurityΗ διοίκηση του Trump παραβίασε το νόμο σχετικά με τη διάθεση όπλων

Η διοίκηση του Trump παραβίασε το νόμο σχετικά με τη διάθεση όπλων

Trump

Σύμφωνα με έναν ομοσπονδιακό δικαστή, η διοίκηση του Trump, παραβίασε έναν από τους νόμους σχετικά με τη διάθεση των όπλων, όταν επέτρεψε σε μία εταιρεία του Τέξας, να δημοσιεύσει στο διαδίκτυο σχεδιαγράμματα για τρισδιάστατα όλα.

Στην απόφασή του, που δημοσιεύθηκε στις 12 Νοεμβρίου, ο περιφερειακός δικαστής Robert Lasnik δήλωσε ότι η απόφαση της διοίκησης να επιτρέψει την “απεριόριστη διανομή” στο διαδίκτυο των αρχείων για μη εντοπίσιμα, μη ανιχνεύσιμα τρισδιάστατα όπλα ήταν “αυθαίρετη και παράνομη”.

Στο επίκεντρο της υπόθεσης είναι η Defense Distributed – μια εταιρεία που προηγουμένως διοικούνταν από τον ακτιβιστή υπέρ των όπλων, Cody Wilson – η οποία είχε προσπαθήσει να λάβει άδεια για την ανάρτηση αρχείων CAD για τρισδιάστατα όπλα στην ιστοσελίδα της. Το 2015, η Defense Distributed μήνυσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση μετά την απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών να απομακρύνει τα αρχεία αυτά από το Διαδίκτυο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών υπό την προεδρεία του Μπαράκ Ομπάμα, απαγόρευσε την δημοσίευση αυτών των σχεδίων, καθώς μεταξύ άλλων παραβίαζαν τους ομοσπονδιακούς νόμους περί εξαγωγών, αφού τα αρχεία θα μπορούσαν να ληφθούν οπουδήποτε εκτός των ΗΠΑ.

Ωστόσο ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, επέτρεψε στην εταιρεία να δημοσιεύσει τα σχέδια για την κατασκευή των τρισδιάστατων όπλων της, με αποτέλεσμα οκτώ κράτη και η περιοχή της Κολούμπια να καταθέσουν αγωγή εναντίον αυτής της απόφασης. Στη συνέχει προσχώρησαν κι άλλα κράτη στην αγωγή.

Τον Ιούλιο του 2018, ο δικαστής Lasnik χορήγησε το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα Bob Ferguson να εμποδίσει τη διανομή των αρχείων μέσω διαδικτύου, μία μέρα πριν η εταιρεία τα δημοσιεύσει. Το δικαστήριο αργότερα εμπόδισε τελικά τη δημοσίευση των αρχείων.

Ο Cody Wilson, ωστόσο συνέχισε να πουλάει όπλα απευθείας στους πελάτες, εκμεταλλευόμενος ένα παραθυράκι στο νόμο.

Όπως δήλωσε ο δικαστής Lasnik: «Συνολικά, το Υπουργείο Εξωτερικών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η παγκόσμια δημοσίευση μηχανογραφημένων οδηγιών για την κατασκευή μη ανιχνεύσιμων πυροβόλων όπλων αποτελεί απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών και θα προκαλέσει σοβαρή και μακροχρόνια ζημιά στην εξωτερική πολιτική της.»

Ο γενικός εισαγγελέας κ. Bob Ferguson αναφέρθηκε σε ένα post του Προέδρου Trump στο Twitter λέγοντας: “Ακόμη και ο ίδιος ο πρόεδρος είπε σε ένα tweet ότι η απόφαση αυτή δεν είχε νόημα – μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που συμφωνώ μαζί του. Ευτυχώς το δικαστήριο συμφωνεί επίσης.»

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS