ΑρχικήbusinessΗ Nike σταματάει τη πώληση προϊόντων στο Amazon

Η Nike σταματάει τη πώληση προϊόντων στο Amazon

Η Nike θα σταματήσει τη πώληση εμπορευμάτων απευθείας στο Amazon, στο πλαίσιο μιας άμεσης πώλησης στους καταναλωτές.

Η απότομη διακοπή θα θέσει τέλος στην συνεργασία που ξεκίνησε η Nike και η Amazon το 2017. Την εποχή εκείνη, η Nike συμφώνησε να πουλήσει μια περιορισμένη ποικιλία προϊόντων στο Amazon, με αντάλλαγμα την αυστηρότερη αστυνόμευση των “μαϊμού προϊόντων” και τους περιορισμούς των πωλήσεων των προϊόντων της. Αυτό περιελάμβανε τα αθλητικά υποδήματα, ενδύματα και αξεσουάρ της Nike.

Nike

Πριν από το 2017, η Nike είχε αντισταθεί σε μια τέτοια συμφωνία με την Amazon, εστιάζοντας την προσοχή της στη δική της ηλεκτρονική αγορά και καταστήματα. Ο φόβος της Nike, όπως και πολλών άλλων brands, ήταν πάντα ότι, συνεργαζόμενη με την Amazon, μια εταιρεία χάνει τον έλεγχο του τρόπου με τον οποίο η επωνυμία της αντιπροσωπεύεται στον ιστότοπο.

Η Nike θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα Amazon Web Services για να τρέξει την ιστοσελίδα της καθώς και τις εφαρμογές για κινητά.

Η Νike φέρνει περίπου το 30% των ετήσιων πωλήσεων από τις δραστηριότητές της απευθείας σε καταναλωτές. Κατά το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαΐου 2019, οι άμεσες πωλήσεις προς καταναλωτές της Nike ανήλθαν σε 11,8 δισ. δολ., που τροφοδότησαν με ένα άλμα 35% στις πωλήσεις στο διαδίκτυο.

Οι πωλήσεις πελατών χονδρικής αυξήθηκαν κατά 10% κατά την ίδια περίοδο. Όλοι είπαν ότι η Νike είχε 39,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε φορολογικά έσοδα για το έτος 2019. Μερικοί από τους μεγαλύτερους χονδρεμπόρους της περιλαμβάνουν το Foot Locker, Dick’s Sporting Goods και Nordstrom. Αν και εξακολουθεί να επενδύει σε αυτές τις σχέσεις, επενδύει αρκετά και στην κατασκευή καταστημάτων της Νike και στην αναβάθμιση των εφαρμογών και της ιστοσελίδας της.

Εν τω μεταξύ, η Amazon προσπαθεί να γίνει το μεγαλύτερο όνομα στη μόδα εδώ και χρόνια. Έχει κυκλοφορήσει τα δικά της brands ένδυσης και συνέχεια προσπαθεί να ξεπεράσει σε πωλήσεις επώνυμα brands όπως Calvin Klein και Chico’s.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS