ΑρχικήsecurityRing doorbell: Κίνδυνος για έκθεση σε hackers οι συσκευές της Amazon

Ring doorbell: Κίνδυνος για έκθεση σε hackers οι συσκευές της Amazon

Οι ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν μία αδυναμία στα κουδούνια των εξωτερικών πορτών (Ring doorbell) που είχαν ως αποτέλεσμα να εκθέσουν τους κωδικούς πρόσβασης των δικτύων Wifi που ήταν συνδεδεμένα.

Ring doorbell

Η Bitdefender δήλωσε ότι το κουδούνι της Amazon στέλνει τους κωδικούς πρόσβασης Wifi στους ιδιοκτήτες σε ακτυπτογράφητο κείμενο, καθώς όσο το κουδούνι της πόρτας είναι συνδεδεμένο με το τοπικό δίκτυο, επιτρέπει στους κοντινούς hackers να κλέψουν τον κωδικό πρόσβασης Wifi και να αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυο με στόχο να επιτεθούν.

“Κατά την πρώτη ρύθμιση της συσκευής, η smartphone app πρέπει να στείλει τα διαπιστευτήρια του ασύρματου δικτύου. Αυτό γίνεται με αβέβαιο τρόπο, μέσω ενός μη προστατευμένου σημείου πρόσβασης “, δήλωσε η Bitdefender. “Όταν το δίκτυο είναι ανοιχτό, η εφαρμογή συνδέεται αυτόματα με αυτό, ζητάει access από τη συσκευή και στη συνέχεια στέλνει τα διαπιστευτήρια στο τοπικό δίκτυο.”

Ring doorbell

Αλλά όλα αυτά πραγματοποιούνται μέσω μιας μη κρυπτογραφημένης σύνδεσης, εκθέτοντας τον κωδικό πρόσβασης WiFi.

Η Amazon διόρθωσε την αδυναμία σε όλες τις συσκευές τον Σεπτέμβριο.

Είναι ένα ακόμη παράδειγμα έξυπνης οικιακής τεχνολογίας που υποφέρει από ζητήματα ασφάλειας. Όσο οι έξυπνες οικιακές συσκευές έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη και τα σπίτια πιο ασφαλή, οι ερευνητές εξακολουθούν να βρίσκουν τρωτά σημεία που επιτρέπουν στους hackers να έχουν πρόσβαση στο ίδιο πράγμα που προσπαθούν να προστατεύσουν.

Ring doorbell

Νωρίτερα φέτος, οι αδυναμίες σε ένα δημοφιλές έξυπνο οικιακό hub επέτρεψαν στους ερευνητές να σπάσουν το σπίτι ενός ατόμου, ενεργοποιώντας μια έξυπνη κλειδαριά για να ξεκολλήσουν την πόρτα.

Τέλος, η Amazon έχει αντιμετωπίσει έντονο έλεγχο τους τελευταίους μήνες για το Ring doοrbell με την επιβολή του νόμου. Ορισμένα καταστήματα ειδήσεων, συμπεριλαμβανομένου του Gizmodo, έχουν αναφέρει λεπτομερώς τη στενή σχέση του Ring με τα αστυνομικά τμήματα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS