ΑρχικήsecurityΗ πλειοψηφία των μεταχειρισμένων σκληρών δίσκων περιέχει παλιά δεδομένα

Η πλειοψηφία των μεταχειρισμένων σκληρών δίσκων περιέχει παλιά δεδομένα

δίσκων

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Hertfordshire για λογαριασμό της Comparitech, ένα σεβαστό ποσοστό της τάξης του 59 τοις εκατό των μεταχειρισμένων σκληρών δίσκων που πωλούνται σε τοποθεσίες όπως το eBay, δεν έχουν καθαριστεί ικανοποιητικά, με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να περιέχουν στοιχεία των προηγούμενων ιδιοκτητών τους.

Η Comparitech αγόρασε 200 χρησιμοποιημένους σκληρούς δίσκους, οι μισοί από τους οποίους προέρχονταν από τις ΗΠΑ και οι άλλοι μισοί από το Ηνωμένο Βασίλειο και πραγματοποίησε δοκιμές για να δει πόσοι από αυτούς είχαν ακόμα πληροφορίες που μπορούσαν να ανακτηθούν.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά:

  • Το 26% είχε καθαριστεί, αλλά τα δεδομένα μπορούσαν εύκολα να ανακτηθούν
  • Το 17% περιείχε διαγραμμένα δεδομένα που μπορούσαν επίσης εύκολα να ανακτηθούν
  • Το 16% φαίνεται ότι δεν είχε κάνει καμία προσπάθεια να διαγράψει τα προηγούμενα δεδομένα
  • Μόνο το 26% των μονάδων δίσκου είχε καθαριστεί σωστά και δεν περιείχε ανακτήσιμα δεδομένα, ενώ σε ένα 16% ήταν προσβάσιμα αλλά δεν μπορούσαν να διαβαστούν.

Οι δίσκοι περιλάμβαναν ένα ευρύ φάσμα δεδομένων, όπως αρχεία καταγραφής απασχόλησης και μισθοδοσίας, οικογενειακές φωτογραφίες (μαζί με πιο προσωπικές φωτογραφίες και σεξουαλικό περιεχόμενο), επιχειρηματικά έγγραφα, αιτήσεις θεώρησης, καταλόγους κωδικών πρόσβασης, αντίγραφα διαβατηρίων και αδειών οδήγησης, δηλώσεις και καταλόγους σπουδαστών που φοιτούν σε ανώτερες σχολές.

Συγκρίνοντας το Ηνωμένο Βασίλειο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, το 29% των βρετανικών δίσκων έδειξε σημάδια ότι είχαν γίνει ενέργειες για μόνιμη διαγραφή δεδομένων, σε σύγκριση με μόλις 23% στις ΗΠΑ, ενώ ένας ίσος αριθμός και από τις δύο χώρες δεν έδειξε κανένα σημάδι ότι έγινε οποιαδήποτε προσπάθεια εκκαθάρισης των δεδομένων πριν από την πώληση των σκληρών δίσκων.

Τα δεδομένα θα μπορούσαν εύκολα να ανακτηθούν από το 54 τοις εκατό των δίσκων που προήλθαν από τις ΗΠΑ και το 63 τοις εκατό όσων προήλθαν από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS