ΑρχικήsecurityInstagram: Ευπάθεια θέτει σε κίνδυνο στοιχεία λογαριασμού και αριθμούς τηλεφώνου

Instagram: Ευπάθεια θέτει σε κίνδυνο στοιχεία λογαριασμού και αριθμούς τηλεφώνου

InstagramΜια νέα ευπάθεια βρέθηκε στο Instagram και θέτει σε κίνδυνο τα δεδομένα των χρηστών. Η ευπάθεια μπορεί να δώσει στους hackers τη δυνατότητα πρόσβασης σε προσωπικά δεδομένα, όπως στοιχεία λογαριασμού και αριθμούς τηλεφώνου. Το ίδιο το Facebook επιβεβαίωσε την ύπαρξη της ευπάθειας.

Η ευπάθεια του Instagram ανακαλύφθηκε από έναν Ισραηλινό hacker, γνωστό με το όνομα @ ZHacker13.

Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ευπάθεια από κακόβουλους hackers;

Οι hackers μπορούν να χρησιμοποιήσουν έναν απλό «brute force algorithm» για να ελέγξουν τους αριθμούς τηλεφώνου, που συνδέονται με το λογαριασμό Instagram.

Στη συνέχεια, οι επιτιθέμενοι προσπαθούν να βρουν το όνομα του λογαριασμού. Για να το κάνουν αυτό εκμεταλλεύονται τη λειτουργία Συγχρονισμού Επαφών, που διαθέτει το Instagram.

Ακολουθώντας μια απλή διαδικασία, οι hackers καταφέρνουν να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς των θυμάτων.

Ο @ ZHacker13 είπε ότι χρησιμοποιώντας την ευπάθεια, κατάφερε να αποκτήσει όλα τα στοιχεία λογαριασμού των χρηστών καθώς και τους αριθμούς τηλεφώνου, που ήταν συνδεδεμένοι με τους λογαριασμούς.

Για να δείξει πόσο σοβαρή είναι η συγκεκριμένη ευπάθεια, ο hacker είπε ότι θα μπορούσε να φτιάξει μια βάση δεδομένων με τα στοιχεία εκατομμυρίων χρηστών του Instagram. Εξήγησε ότι το άνοιγμα 40 λογαριασμών του έδωσε πρόσβαση (τυχαία) σε έναν τεράστιο αριθμό στοιχείων που ανήκαν σε άλλους λογαριασμούς.

Αναφορά ευπάθειας στο Facebook

O @ ZHacker13 έσπευσε να ενημερώσει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για την ευπάθεια στο Instagram. Το Facebook δήλωσε πως γνώριζε ήδη για την ευπάθεια και παραδέχτηκε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα ασφαλείας.

Πρόσφατα, το Facebook αντιμετώπισε άλλο ένα περιστατικό παραβίασης των χρηστών του. Ένας μη προστατευμένος server είχε ως αποτέλεσμα τη διαρροή μιας βάσης δεδομένων που περιελάμβανε τα στοιχεία 419 εκατομμυρίων λογαριασμών Facebook, καθώς και τον αριθμό τηλεφώνου των χρηστών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS