ΑρχικήsecurityMonster: Υποστηρίζει ότι δεν ευθύνεται για τη διαρροή δεδομένων των χρηστών

Monster: Υποστηρίζει ότι δεν ευθύνεται για τη διαρροή δεδομένων των χρηστών

MonsterΣτο τέλος της περασμένης εβδομάδας, ένας ερευνητής ανακάλυψε ότι ένας μεγάλος αριθμός ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων βρέθηκε εκτεθειμένος σε έναν μη προστατευμένο web server. Συγκεκριμένα τα δεδομένα ανήκουν σε χρήστες του site εύρεσης εργασίας, Monster. Τα δεδομένα που βρέθηκαν στο διαδίκτυο είναι βιογραφικά και διάφορα άλλα έγγραφα.

Ωστόσο, το site δήλωσε ότι το περιστατικό διαρροής οφείλεται σε λάθος ενός χρήστη του site.

“Εμείς προειδοποιήσαμε τον πελάτη και εκείνος ξεκίνησε αμέσως τη διαδικασία επίλυσης του προβλήματος”, δήλωσε ο επικεφαλής σε θέματα ασφάλειας της ιδιωτικής ζωής του Monster, Michael Jones. Είπε ακόμα ότι μετά το περιστατικό, η εταιρεία (πίσω από το site) έπαψε να συνεργάζεται με τον συγκεκριμένο πελάτη.

Στη συνέχεια, ο Jones προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν είναι υπεύθυνο το site για τη διαρροή των δεδομένων.

Είπε ότι οι παραβιάσεις δεδομένων είναι ένα σημαντικό ζήτημα που ανησυχεί πολλούς ανθρώπους. Όταν παραβιάζονται τα δεδομένα των χρηστών μιας εταιρείας πρέπει να βγαίνει μια ειδοποίηση σχετικά με τα δεδομένα και τους χρήστες που επηρεάστηκαν, την αιτία της παραβίασης και τα μέτρα που ελήφθησαν για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.

Ωστόσο, ο Jones τονίζει ότι η διαρροή έγινε σε σύστημα πελάτη και περιελάμβανε δεδομένα πελατών από πολλαπλές πηγές. Γι’ αυτό το λόγο, το Monster δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει ποια άτομα επηρεάστηκαν και ποια δεδομένα διέρρευσαν.

Ο Jones δήλωσε ότι το Monster θέτει ως βασική προτεραιότητα την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών του. Γι’ αυτό το λόγο, μια από τις συμβουλές που δίνει στα άτομα που αναζητούν εργασία, είναι να μην δίνουν προσωπικές πληροφορίες.

Ωστόσο, αυτό είναι σχετικά δύσκολο. Πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα βιογραφικά και άλλα σχετικά έγγραφα μπορεί να φαίνονται ακίνδυνες, μπορούν όμως να χρησιμοποιηθούν από hackers για την ανεύρεση ακόμα περισσότερων πληροφοριών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS