ΑρχικήsecurityHackers μιμήθηκαν τη φωνή διευθυντή εταιρείας με AI λογισμικό

Hackers μιμήθηκαν τη φωνή διευθυντή εταιρείας με AI λογισμικό

Hackers Έχουμε ακούσει πολλές περιπτώσεις κατά τις οποίες οι hackers στέλνουν phishing emails σε υπαλλήλους των οικονομικών τμημάτων διαφόρων εταιρειών και προσποιούνται τους εργοδότες τους. Στη συνέχεια, τους ζητούν μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία δίνουν οι υπάλληλοι καθώς νομίζουν ότι είναι εντολή του εργοδότη τους.

Αυτή τη φορά, κάποιοι απατεώνες αξιοποίησαν ένα λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης για να μιμηθούν τη φωνή του διευθύνοντος συμβούλου μιας εταιρείας και κατάφεραν να κλέψουν 243.000 δολάρια.

Οι hackers αναπτύσσουν συνεχώς νέους τρόπους για να εξαπατήσουν τα θύματά τους και να κλέψουν χρήματα ή να αποκτήσουν πρόσβαση σε δεδομένα. Η νέα μέθοδος εξαπάτησης δείχνει στους ερευνητές ασφαλείας πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και η φωνητική καταγραφή από hackers για την πραγματοποίηση επιθέσεων.

Η συγκεκριμένη επίθεση έλαβε χώρα τον Μάρτιο. Ένας απατεώνας τηλεφώνησε στον διευθύνοντα σύμβουλο μιας επιχείρησης ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο και παρίστανε τον διευθυντή της γερμανικής μητρικής εταιρείας. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο απατεώνας χρησιμοποίησε ένα λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης για να μιμηθεί τη φωνή του Γερμανού διευθυντή. Ο Άγγλος διευθύνων σύμβουλος δήλωσε ότι αναγνώρισε τη γερμανική προφορά και άλλα χαρακτηριστικά του Γερμανού διευθυντή και γι’ αυτό δεν υποψιάστηκε ότι η κλήση ήταν ψεύτικη.

Σύμφωνα με τον Άγγλο, ο Γερμανός διευθυντής είπε ότι έπρεπε να γίνει μια επείγουσα μεταφορά 243.000 δολαρίων στο λογαριασμό ενός Ούγγρου προμηθευτή. Του έδωσε περιθώριο μιας ώρας για να κάνει τη μεταφορά.

Η μεταφορά όντως πραγματοποιήθηκε και στη συνέχεια τα χρήματα στάλθηκαν σε άλλες χώρες. Οι hackers επικοινώνησαν και άλλες φορές με την εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου και ζητούσαν μεταφορές χρηματικών ποσών, αλλά ο Διευθύνων Σύμβουλος άρχισε να υποψιάζεται ότι συνέβαινε κάτι περίεργο και δεν έστειλε τα χρήματα.

Οι έρευνες πάνω στην υπόθεση συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Η Wall Street Journal αναφέρει ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια επίθεση, όπου οι απατεώνες χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να μιμηθούν τη φωνή κάποιου. Από εδώ και στο εξής θα δούμε σίγουρα και άλλες τέτοιες επιθέσεις, οι οποίες θα επιτρέψουν στους hackers να εξαπατήσουν πολλές εταιρείες. Το ανησυχητικό είναι ότι δεν υπάρχει ακόμα η τεχνολογία που θα μπορούσε να ανιχνεύσει και να εμποδίσει αυτές τις απάτες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS