ΑρχικήbusinessPaypal: Αναστέλλει την λειτουργία λογαριασμού που συγκέντρωνε χρήματα για την Ku Klux...

Paypal: Αναστέλλει την λειτουργία λογαριασμού που συγκέντρωνε χρήματα για την Ku Klux Klan

Η PayPal ανέστειλε την λειτουργία ενός λογαριασμού που χρησιμοποιήθηκε για να συγκεντρώσει χρήματα για το Ku Klux Klan, σύμφωνα με έκθεση που κυκλοφόρησε. Ο λογαριασμός προωθήθηκε σε μια σελίδα δωρεάς που διοργάνωσε το The Loyal White Knights του Ku Klux Klan, ανέφερε το BBC News.

Paypal

Η ομάδα λευκών υπερασπιστών υποστήριξε ότι η δωρεά θα χρησιμοποιηθεί για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων και άλλων υλικών που στέλνει στους υποστηρικτές και για τη διοργάνωση δημόσιων συγκεντρώσεων.

Το screenshot της σελίδας της δωρεάς δημοσιεύτηκε στο Twitter από την Nandini Jammi, η οποία εργάζεται για την ακτιβιστική ομάδα Sleeping Giants, μεταδόθηκε στη συνέχεια σε όλη την online πλατφόρμα από άλλους χρήστες. “Oh cool you can donate to the KKK with @PayPal, (Α κουλ, μπορείτε να δωρίσετε στην Ku Klux Klan μέσω του paypal” η Jammi δημοσίευσε το tweet στις 24 Αυγούστου. “@AskPayPal can you explain this?; (Paypal μπορείτε να μας εξηγήσετε τι σημαίνει αυτό;” Το post δημοσιεύθηκε επίσης από τον κύριο λογαριασμό Twitter της ακτιβιστικής ομάδας Sleeping Giant και την καναδική ομάδα κατά των εγκλημάτων μίσους NoPlace2Hate.

Η κατακραυγή στα κοινωνικά μέσα τράβηξε τελικά την προσοχή της PayPal, με την εταιρεία να σταματάει την λειτουργία του λογαριασμού. Η σελίδα περιέχει τώρα μια ειδοποίηση λέγοντας ότι ο παραλήπτης “δεν μπορεί να λάβει χρήματα προς το παρόν”, ανέφερε το BBC. Η Jammi είπε ότι παρά την τελική αναστολή της λειτουργίας του λογαριασμού από την PayPal, ανησυχεί ότι η εταιρεία δεν είναι εξοπλισμένη για να χειριστεί τέτοια περιστατικά στο μέλλον.

Η PayPal δεσμεύτηκε να “αξιολογεί όλους τους τρόπους και συσχετισμούς με την εταιρεία που μπορεί να προωθούν μίσος και βία.  Ένας εκπρόσωπος της PayPal εξέδωσε δήλωση στο BBC σχετικά με τον λογαριασμό που συνδέεται με την Ku Klux Klan.

“Λόγω των υποχρεώσεών μας για νομική προστασία και προστασία των δεδομένων, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε κανένα συγκεκριμένο λογαριασμό πελάτη της PayPal”, αναφέρει η δήλωση. “Αναθεωρούμε προσεκτικά τους λογαριασμούς για να διασφαλίσουμε ότι οι υπηρεσίες μας χρησιμοποιούνται σύμφωνα με την αποδεκτή πολιτική μας για τη χρήση και λαμβάνουμε τις κατάλληλες ενέργειες.

“Δεν επιτρέπουμε να χρησιμοποιούνται οι υπηρεσίες της PayPal για την προώθηση μίσους, βίας ή άλλων μορφών μισαλλοδοξίας που εισάγουν διακρίσεις”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS