ΑρχικήsecurityΟλλανδός hacker παραβιάζει το BBC και το Yahoo News με DDoS 

Ολλανδός hacker παραβιάζει το BBC και το Yahoo News με DDoS 

Ένας Ολλανδός hacker που ξεκίνησε επιθέσεις DDoS σε ιστότοπους υψηλού προφίλ όπως το BBC και το Yahoo News και προσπάθησε επίσης να παραβιάσει πολλές άλλες εταιρείες δεν έλαβε ποινή φυλάκισης για τις ενέργειές του.

Μιλώντας στο δικαστήριο της Χάγης, στην Ολλανδία, νωρίτερα αυτό το μήνα, ο 20χρονος άνδρας έδειξε τύψεις στο δικαστήριο, παραδέχτηκε τα εγκλήματά του, τα οποία διέπραξε ως ανήλικος, και ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του.

Ο hacker έλαβε 120 ώρες κοινοτικής εργασίας και 377 ημέρες σε αναμορφωτήριο ανηλίκων. Τελικά, δεν έλαβε κανένα χρονικό διάστημα φυλάκισης και απελευθερώθηκε υπό τον όρο να μην παραβιάσει άλλους νόμους.

Ολλανδός hacker

Σύμφωνα με τα εκδοθέντα δικαστικά έγγραφα, ο hacker  διαχειρίστηκε ένα botnet DDoS που έχτισε χρησιμοποιώντας το κακόβουλο λογισμικό Mirai IoT. Οι εκτιμήσεις για το μέγεθος των botnet κυμαίνονταν από 2.697 bots (δικαστικά έγγραφα) έως 10.000 bots (κοινωνικά μέσα).

Τα έγγραφα του δικαστηρίου αναγνώρισαν τον χάκερ με την ονομασία S. και δεν αποκάλυψαν τα ονόματα των στόχων του.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Haagsche Courant που παρουσιάστηκε στη δίκη στις 21 Φεβρουαρίου, μερικοί από τους ιστότοπους που παραβιάστηκαν από τον hacker S. είναι το BBC, το Yahoo News, το γιγάντιο Zalando για ηλεκτρονικό εμπόριο και αρκετές ιστοσελίδες Bitcoin ανταλλαγών και τυχερών παιχνιδιών.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS