ΑρχικήsecurityHackers που έκλεψαν 150.000 δολάρια από Bitcoin ATM παραμένουν ασύλληπτοι

Hackers που έκλεψαν 150.000 δολάρια από Bitcoin ATM παραμένουν ασύλληπτοι

ATM

Η αστυνομία του Τορόντο εξέδωσε χθες μία δήλωση με την οποία ζητά δημόσια βοήθεια, για τον εντοπισμό τεσσάρων ανδρών που είναι ύποπτοι για την πραγματοποίηση μιας σειράς από απάτες με Bitcoin, σε ολόκληρο τον Καναδά.

Στα τέλη του περασμένου έτους, η αστυνομική υπηρεσία του Calgary έλαβε πληροφορίες σχετικά με πολλές δόλιες συναλλαγές, που πραγματοποιήθηκαν σε Bitcoin ATM, οι οποίες στοχεύουν ειδικά σε μια καναδική εταιρεία Bitcoin. Δεν είναι σαφές γιατί οι εγκληματίες στοχεύουν την εν λόγω εταιρεία.

“Φημολογείται ότι μεταξύ της Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου 2018 και της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκαν 112 δόλιες συναλλαγές σε Bitcoin ATM, σε επτά πόλεις του Καναδά”, αναφέρει η δήλωση της αστυνομίας.

Περίπου 150.000 δολάρια κλάπηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου των 10 ημερών.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι απατεώνες χρησιμοποιούσαν την τεχνική “double-spending” για να αποσύρουν χρήματα από τα εξειδικευμένα ΑΤΜ δωρεάν. Το double-spending, συνήθως περιλαμβάνει την ακύρωση μιας συναλλαγής πριν της δοθεί η ευκαιρία της επιβεβαίωσης και τη διατήρηση των αποσυρθέντων χρημάτων.

Στην αυτή την  περίπτωση, φαίνεται ότι οι hackers, πραγματοποιούσαν μη επιβεβαιωμένες συναλλαγές, για να επιτρέψουν την ανάληψη χρημάτων, από τα ATM της συγκεκριμένης εταιρείας σε ολόκληρο τον Καναδά. Αυτοί οι απατεώνες έχουν εκμεταλλευτεί ένα σοβαρό ελάττωμα ασφαλείας σε ορισμένους τύπους Bitcoin ATM.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που ερευνούν την υπόθεση, πιστεύουν ότι οι ύποπτοι συνεργάζονταν για να εξαπατήσουν τον χειριστή των Bitcoin ATM, το όνομα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί. Οι ερευνητές πιστεύουν επίσης ότι η συμμορία είναι πολύ έμπειρη σε θέματα Bitcoin, blockchain και άλλα cryptocurrencies.

Η συμμορία δεν έχει ακόμα εντοπιστεί από τις αρχές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS