ΑρχικήsecurityΕυπάθεια DDoS μπορεί να διακόψει ολόκληρη την υποδομή του Bitcoin

Ευπάθεια DDoS μπορεί να διακόψει ολόκληρη την υποδομή του Bitcoin

DDoSΦαίνεται ότι τα ψηφιακά νομίσματα όπως το Bitcoin δεν θα σταματήσουν ποτέ να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Και οποιαδήποτε μέρα θα μπορούσε να αποδειχθεί η τελευταία για τις υποδομές των ψηφιακών νομισμάτων. Στην προκειμένη περίπτωση η απειλή προέρχεται από επίθεση Distributed Denial of Service (DDoS).

Ενώ οι προγραμματιστές εκδίδουν νέα patches και απευθύνουν έκκληση για ενημέρωση του λογισμικού, οι Bitcoin miners δεν φαίνεται να σταματούν.

Το patch επιβεβαιώνει ότι η ευπάθεια DDoS (CVE-2018-17144) έχει ανακαλυφθεί σε εκδόσεις Bitcoin 0.14.0 έως 0.16.2, οι οποίες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από τους miners. Συνίσταται οι χρήστες να αναβαθμίσουν το λογισμικό Bitcoin στο 0.16.3 για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα.

Προφανώς, το να επιτεθεί κάποιος στο Bitcoin δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Σε αυτή την περίπτωση, ο δράστης θα πρέπει να θυσιάσει Bitcoin αξίας περίπου 80.000 δολαρίων για να διαταράξει ολόκληρη την υποδομή. Εντούτοις, κάποιος που θα ήταν διατεθειμένος να θυσιάσει 12.5BTC ($ 80.000) θα μπορούσε να αποτελέσει μια σημαντική απειλή για το Bitcoin.

Οι υποστηρικτές του Bitcoin πιστεύουν ότι η ευπάθεια δεν αποτελεί σημαντικό πρόβλημα, δεδομένου ότι το Bitcoin είναι μαζικά αποκεντρωμένο και δεν μπορεί να κινδυνεύσει από έναν μόνο δράστη. Ωστόσο, το TheNextWeb σημειώνει ότι η κατάσταση θα μπορούσε να είναι χειρότερη – εάν τα μολυσμένα cryptocurrencies αποφασίσουν να διανέμουν την έκδοση Bitcoin Core, που είναι ευαίσθητη σε επιθέσεις DDoS.

Η άμεση ανταπόκριση σε νέα τρωτά σημεία είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί η διαφάνεια της τεχνολογίας. Και όσον αφορά την απειλή, σίγουρα θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από μία επίθεση για να καταρρεύσει το Bitcoin.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS