Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
infosec

Phase change memory: Βιολογικός ιός σε υπερυπολογιστές

Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν πρωτοποριακό τρόπο να κάνουν τους υπολογιστές πιο γρήγορους με έναν ιό διαφορετικό από αυτούς που έχουμε συνηθίσει,...
Read More
Latest Posts

Χιλιάδες παραβιασμένες WordPress ιστοσελίδες ανακατευθύνουν σε scam pages!

Χιλιάδες παραβιασμένες ιστοσελίδες που εκτελούν το WordPress Content Management System (CMS) ανακατευθύνουν τους χρήστες τους σε τεχνικής υποστήριξης scam pages, σύμφωνα με τον Jérôme Segura της Malwarebytes Labs.

Το γεγονός αυτό δεν μας προκαλεί μεγάλη έκπληξη, δεδομένου του μεγάλου αριθμού επιθέσεων κατά των ιστοσελίδων που περιλαμβάνουν συστήματα διαχείρισης περιεχομένου όπως το Joomla, Drupal και WordPress. Η Malwarebytes Labs ανίχνευσε ένα νέο κύμα από hacked sites, με όλα να τρέχουν WordPress CMS.

WordPress

Παρόλο που δεν γνωρίζουμε ακόμα την ταυτότητα του hacker, οι ερευνητές θεωρούν ότι οι κακόβουλοι χρήστες χρησιμοποιούν πολλαπλούς τρόπους για να μολύνουν τις ιστοσελίδες-στόχους.

Συγκεκριμένα, οι επιτιθέμενοι μπορούν να προσθέσουν μια κωδικοποιημένη-παραπλανητική μορφή του κώδικα μέσα στο HTML headers tag του site, ένα JavaScript-based scrip που φορτώνει το πλήρες σενάριο επίθεσης ή τον κακόβουλο κώδικα μέσα στον πίνακα wp_posts της βάσης δεδομένων WordPress.

Ο ερευνητής ασφάλειας ανακάλυψε επίσης ότι ο αριθμός των  παραβιασμένων WordPress websites αυξάνεται κάθε μέρα, μια σίγουρη απόδειξη ότι οι απατεώνες προσπαθούν να επεκτείνουν το πεδίο εφαρμογής της επίθεσης σε ακόμα περισσότερους στόχους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ορισμένα από τα scam pages χρησιμοποιούν μια browser lock ευπάθεια που έχει βρεθεί πρόσφατα και ακόμα δεν έχει επιλυθεί.

Σύμφωνα με τη Malwarebytes Labs η ευπάθεια αυτή επηρεάζει την τελευταία έκδοση του Google Chrome και ουσιαστικά αποκτά έλεγχο του κέρσορα του ποντικιού μη επιτρέποντας του να κάνει κλικ πάνω στη μολυσμένη σελίδα για να την κλείσει.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *