ΑρχικήsecurityFacebook απάτη: Νέα, επικίνδυνα phishing μηνύματα αυτή τη περίοδο

Facebook απάτη: Νέα, επικίνδυνα phishing μηνύματα αυτή τη περίοδο

Το Facebook δεν είναι καινούριο στις επιθέσεις phishing. Κάθε λίγο και λιγάκι, οι απατεώνες καταλήγουν σε μια νέα τεχνική phishing, προκειμένου να καταστρέψουν τους λογαριασμούς όσο περισσότερων χρηστών μπορούν. Τον τελευταίο καιρό, μια νέα απάτη ηλεκτρονικού “ψαρέματος” κυκλοφορεί στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο σύμβουλος για Social media, Matt Navarra ανέβασε ένα tweet για αυτή την απάτη. Σύμφωνα με το screenshot που κάνει share ο ίδιος, το μήνυμα που αποστέλλεται σε διάφορους χρήστες φαίνεται ότι προέρχεται από τον επίσημο λογαριασμό στο Facebook. Στο μήνυμα, οι χρήστες ενημερώνονται από το Facebook ότι θα αφαιρέσουν το γαλάζιο σήμα επαλήθευσης τους λόγω ανησυχιών για θέματα ασφαλείας εντός 24 ωρών από την παράδοση του μηνύματος. Στη συνέχεια επισυνάπτεται ένα link, στο οποίο όταν οι χρήστες κάνουν κλικ θα επιβεβαιωθεί η ταυτότητα τους.

Ο λόγος για τον οποίο πολλοί χρήστες δεν έχουν πέσει θύματα της απάτης είναι η κακή μορφοποίηση του μηνύματος. Υπάρχουν ορθογραφικά καθώς και γραμματικά σφάλματα, εκτός από τον απειλητικό τρόπο με τον οποίο απευθύνονται στους χρήστες. Αυτοί οι παράγοντες εύκολα δίνουν το μήνυμα ότι πρόκειται για μια phishing απάτη.

Πολλοί χρήστες του Facebook εκπλήσσονται που παρά το γεγονός ότι το Facebook βασίζεται σε AI και ML για να βελτιώσει την πλατφόρμα, οι hacker μπορούν ακόμα να χρησιμοποιήσουν το λογότυπο του Facebook ως εικόνα προβολής.

Κάθε χρήστης που πέφτει θύμα αυτού του τεχνάσματος κοινοποιεί τα δεδομένα του στους hacker. Παραμένει να δούμε πώς θα αντιμετωπίζει το Facebook αυτό το πρόβλημα και τι μέτρα χρειάζονται για να διασφαλίσει ότι δεν θα συμβεί στο μέλλον. Προς το παρόν, θα σας δώσουμε την συνηθισμένη αλλά πολύ σημαντική συμβουλή, να μην βάζετε τα προσωπικά σας στοιχεία σε link που δεν γνωρίζετε αν είναι αυθεντικά.

Facebook

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS