ΑρχικήbusinessΟ Elon Musk στη Σαγκάη για το παγκόσμιο συνέδριο AI

Ο Elon Musk στη Σαγκάη για το παγκόσμιο συνέδριο AI

Σήμερα ξεκινάει το παγκόσμιο συνέδριο AΙ στη Σαγκάη, όπου θα πάρουν μέρος καταξιωμένοι άνθρωποι της βιομηχανίας του Internet. Πραγματικό ενδιαφέρον θα έχει η παρουσία του Αμερικανού επιχειρηματία Elon Musk.

Το Tesla Inc. και το SpaceX θα κάνουν την εμφάνισή τους την πρώτη ημέρα της παγκόσμιας διάσκεψης τεχνητής νοημοσύνης. Η παρουσία του Elon Musk φανερώνει την πεποίθηση, ότι το όραμα της Κίνας να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία μέχρι το 2030 ίσως και να στέκει.

Elon Musk

 

Ο Elon Musk έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το συνέδριο σε μια ελεύθερη συζήτηση με τον συνιδρυτή της Alibaba, Jack Ma. Η παρουσία του εκεί επιβεβαιώθηκε την Τρίτη από μια εκπρόσωπο της Tesla. Ο Zhang Hongtao, μέρος της διοργάνωσης του event, έσπευσε να δηλώσει ότι ο Musk έχει από καιρό δεχτεί να παρευρεθεί στο συνέδριο AI και ότι θα μοιραστεί κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες για την μελλοντική εξέλιξη των επενδύσεων της Tesla στη Σαγκάη. Ο Musk είχε αναρτήσει στο Twitter ότι αυτόν τον μήνα βρίσκεται στην Σαγκάη.

Είναι αλήθεια ότι η Tesla, πέρασε χρόνια στον αέρα πριν γίνει η πρώτη ξένη αυτοκινητοβιομηχανία που διαθέτει μια κινεζική μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων. Για αυτόν τον λόγο βλέπει τη χώρα ως μια σημαντική αγορά, καθώς τα κίνητρα των ΗΠΑ για ηλεκτρικά οχήματα μειώνονται σταδιακά.

Πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ο Donald Trump απειλεί να εξαφανίσει τις αμερικάνικες εταιρείες από την Κίνα, αν και δεν είναι σίγουρο το αν έχει τα μέσα για να το κάνει. Παράλληλα, το Πεκίνο δείχνει πρόθυμο να ανακόψει ξένες εταιρείες που δεν παίζουν με τους κανόνες του. Γίνεται έτσι αντιληπτό, ότι οι δύο υπερδυνάμεις επιδεινώνουν την ήδη έντονη παγκόσμια αναταραχή.

Elon Musk

Ο Elon Musk υποστηρίζει ο ίδιος την τεχνολογία self-driving και την λειτουργία “Autopilot”. Με την παρουσία του στο συνέδριο είναι πιθανό να προκληθεί αντίδραση από την κυβέρνηση της χώρας του, κάτι που δείχνει να μην τον επηρεάζει. Είναι γνωστό άλλωστε ότι κατασκευάζει ένα εργοστάσιο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Σαγκάη, όπου και θα παράγονται μπαταρίες και αυτοκίνητα για την τοπική αγορά.

Σύμφωνα με πολλούς, έχει πολιτικές διαστάσεις η ανησυχία του Trump για το αν η Κίνα θα γίνει ηγέτης στον τομέα του AI. Θα είναι όμως πολύ ενδιαφέρουσες οι αξίες που θα χρησιμοποιήσει η Κίνα σε αλγορίθμους AI, που θα διαφέρουν από αυτές τις Δύσης.

Η αλήθεια είναι, ότι η Κίνα έχει προκαλέσει αρκετά την Ουάσιγκτον. Εν μέρει λόγω του πλήθους των πρωτοσέλιδων που αναγγέλλουν καθημερινά πως θα ξεπεράσει σύντομα τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Φυσικά, στο συνέδριο AI εκτός του Elon Musk  και του Jack Ma, θα πάρουν μέρος κι άλλοι επικεφαλής σημαντικών καινοτομιών της τεχνολογίας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS