ΑρχικήsecurityMcAfee: Οι εταιρείες δέχονται 504 διαδικτυακές απειλές το λεπτό!

McAfee: Οι εταιρείες δέχονται 504 διαδικτυακές απειλές το λεπτό!

McAfeeΣύμφωνα με μια νέα έρευνα, οι επιχειρήσεις δέχονται 504 διαδικτυακές απειλές κάθε λεπτό. Επιπλέον, οι επιθέσεις ransomware έχουν αυξηθεί κατά 118%, καθώς οι hackers βελτιώνουν συνεχώς τις hacking τεχνικές τους, ώστε να επιτίθενται σε επιχειρήσεις και ιδιώτες και να κλέβουν δεδομένα. Η έρευνα διεξήχθη από τη McAfee και διαπίστωσε ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019 περίπου δύο δισεκατομμύρια κλεμμένα credentials λογαριασμών βρέθηκαν σε underground αγορές.

Οι επιπτώσεις αυτών των απειλών είναι πολύ σημαντικές. Κάθε φορά που γίνεται μια επίθεση προκαλεί μεγάλες ζημιές (οικονομικές και όχι μόνο).

Σύμφωνα με την έρευνα της McAfee, οι spearphishing επιθέσεις παρέμειναν δημοφιλείς. Ταυτόχρονα, οι επιθέσεις ransomware ενισχύθηκαν, ενώ άρχισαν να στοχεύουν όλο και περισσότερο σε εκτεθειμένα σημεία απομακρυσμένης πρόσβασης, όπως το Remote Desktop Protocol (RDP). Επιπλέον, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι σε πολλές ransomware επιθέσεις οι hackers χρησιμοποιούσαν ανώνυμες email υπηρεσίες για την πραγματοποίηση των επίθεσεών τους και όχι command-and-control servers, όπως συνηθίζουν.

“Η χρήση υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου γίνεται αντιληπτή από τους hackers ως μια πιο ανώνυμη μέθοδος διεξαγωγής εγκληματικών δραστηριοτήτων”, σύμφωνα με τα ευρήματα.

Τα πιο δημοφιλή ransomware για το 2019 είναι τα Dharma (γνωστό και ως Crysis), GandCrab και Ryuk.

Οι ερευνητές της McAfee τονίζουν ότι τα θύματα ransomware επιθέσεων δεν πρέπει να πληρώνουν τα λύτρα γιατί αυτό ενισχύει τους δράστες. Υπάρχουν και άλλες επιλογές. Υπάρχουν διάφορα εργαλεία αποκρυπτογράφησης και γίνονται καμπάνιες ενημέρωσης γι΄αυτό το θέμα.

Όσον αφορά στα cryptomining κακόβουλα λογισμικά, και αυτά σημείωσαν αύξηση της τάξης του 29% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Για παράδειγμα, το “CookieMiner” επιτέθηκε σε χρήστες της Apple και προσπάθησε να αποκτήσει τα credentials bitcoin wallets. Επίσης, απέκτησε πρόσβαση σε passwords και browser data.

Μια αύξηση της τάξης του 10% υπήρχε και στα IoT κακόβουλα λογισμικά.

Οι ερευνητές της McAfee εντόπισαν 412 δημοσιευμένα ζητήματα ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2018, γνωστοποιήθηκαν 20% περισσότερες επιθέσεις. Οι περιοχές με τις περισσότερες επιθέσεις είναι η Αμερική, η Ευρώπη και η Ασία. Το 32% των επιθέσεων, που έγιναν γνωστές, πραγματοποιήθηκαν στην Αμερική. Ακολουθεί η Ευρώπη με ποσοστό 13% και η Ασία με 13% επίσης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS