ΑρχικήsecurityTop 10 malware που διαφημίζονται στα Underground hacking Forums

Top 10 malware που διαφημίζονται στα Underground hacking Forums

ForumsΤα Underground hacking Forums είναι το μέρος του Διαδικτύου, όπου οι hackers και άλλοι εγκληματίες του κυβερνοχώρου διαφημίζουν διάφορα hacking εργαλεία, νέα κακόβουλα λογισμικά και άλλα.

Κάποιοι ερευνητές ανέλυσαν πάνω από 3,9 εκατομμύρια posts και κατέληξαν στις κορυφαίες παραλλαγές κακόβουλου λογισμικού, που διαφημίζονται στα hacking forums. Με βάση τις δημοφιλέστερες κακόβουλες εφαρμογές, μπορούμε να καταλάβουμε και τις πιο δημοφιλείς επιθέσεις.

Οι ερευνητές βρήκαν διάφορες κατηγορίες κακόβουλων λογισμικών σε διάφορες γλώσσες. Αυτό που παρατήρησαν, είναι ότι τα Underground hacking Forums σε διαφορετικές γλώσσες (π.χ. αγγλικά, κινέζικα) εστιάζουν σε διαφορετικά κακόβουλα προγράμματα και φορείς επίθεσης.

Οι top κατηγορίες malware περιλαμβάνουν συνήθως dual-use εργαλεία, όπως το MinerGate και το Imminent Monitor, καθώς και κακόβουλα λογισμικά ανοιχτού κώδικα, όπως τα njRat, AhMyth, Mirai και Gh0st RAT.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, στα hacking forums, που χρησιμοποιείται η αγγλική και κινεζική γλώσσα, οι χρήστες ενδιαφέρονται κυρίως για συσκευές Android. Στα κινεζικά forums, τα πιο δημοφιλή Android Trojans είναι τα: SpyNote, AhMyth, και DroidJack. Στα αγγλόφωνα forums, τα πιο συνηθισμένα είναι το SpyNote και το DroidJack.

Forums

Ένα άλλο δημοφιλές trojan στα αγγλόφωνα forums είναι το NJRat. Το NJRat είναι γνωστό για τις μυστικές λειτουργίες του. Παραβιάζει το σύστημα χωρίς να γίνει αντιληπτό, ενώ είναι σε θέση να απενεργοποιήσει Antivirus λογισμικά και άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας των Windows.

Forums

Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι μεταξύ του Μαΐου 2018 και του Μαΐου 2019, οι top κατηγορίες κακόβουλων λογισμικών ήταν τα ransomware, crypter, trojan και web shells.

 

Πάμε να δούμε τα Top 10 κακόβουλα λογισμικά, που διαφημίζονται στα Underground hacking Forums αυτή τη στιγμή. Περιλαμβάνουν trojans, που επιτρέπουν απομακρυσμένη πρόσβαση, προγράμματα κλοπής πληροφοριών και άλλα εργαλεία.

Τοp malware και μηχανισμός παράδοσης

Top malware hashes

Οι πωλητές στα Underground hacking Forums δημοσιεύουν και διάφορα σχόλια σχετικά με τα κακόβουλα λογισμικά και προσθέτουν συνεχώς νέες παραλλαγές για να προσελκύσουν περισσότερους αγοραστές.

Οι οργανισμοί και οι εταιρείες θα πρέπει να δώσουν μεγάλη έμφαση στην ασφάλειά τους και να κάνουν συχνές ενημερώσεις στα συστήματά τους, για να αποφύγουν όλους αυτούς τους κινδύνους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS