Κυριακή, 5 Απριλίου, 17:16
Αρχική security Top 10 malware που διαφημίζονται στα Underground hacking Forums

Top 10 malware που διαφημίζονται στα Underground hacking Forums

ForumsΤα Underground hacking Forums είναι το μέρος του Διαδικτύου, όπου οι hackers και άλλοι εγκληματίες του κυβερνοχώρου διαφημίζουν διάφορα hacking εργαλεία, νέα κακόβουλα λογισμικά και άλλα.

Κάποιοι ερευνητές ανέλυσαν πάνω από 3,9 εκατομμύρια posts και κατέληξαν στις κορυφαίες παραλλαγές κακόβουλου λογισμικού, που διαφημίζονται στα hacking forums. Με βάση τις δημοφιλέστερες κακόβουλες εφαρμογές, μπορούμε να καταλάβουμε και τις πιο δημοφιλείς επιθέσεις.

Οι ερευνητές βρήκαν διάφορες κατηγορίες κακόβουλων λογισμικών σε διάφορες γλώσσες. Αυτό που παρατήρησαν, είναι ότι τα Underground hacking Forums σε διαφορετικές γλώσσες (π.χ. αγγλικά, κινέζικα) εστιάζουν σε διαφορετικά κακόβουλα προγράμματα και φορείς επίθεσης.

Οι top κατηγορίες malware περιλαμβάνουν συνήθως dual-use εργαλεία, όπως το MinerGate και το Imminent Monitor, καθώς και κακόβουλα λογισμικά ανοιχτού κώδικα, όπως τα njRat, AhMyth, Mirai και Gh0st RAT.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, στα hacking forums, που χρησιμοποιείται η αγγλική και κινεζική γλώσσα, οι χρήστες ενδιαφέρονται κυρίως για συσκευές Android. Στα κινεζικά forums, τα πιο δημοφιλή Android Trojans είναι τα: SpyNote, AhMyth, και DroidJack. Στα αγγλόφωνα forums, τα πιο συνηθισμένα είναι το SpyNote και το DroidJack.

Forums

Ένα άλλο δημοφιλές trojan στα αγγλόφωνα forums είναι το NJRat. Το NJRat είναι γνωστό για τις μυστικές λειτουργίες του. Παραβιάζει το σύστημα χωρίς να γίνει αντιληπτό, ενώ είναι σε θέση να απενεργοποιήσει Antivirus λογισμικά και άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας των Windows.

Forums

Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι μεταξύ του Μαΐου 2018 και του Μαΐου 2019, οι top κατηγορίες κακόβουλων λογισμικών ήταν τα ransomware, crypter, trojan και web shells.

 

Πάμε να δούμε τα Top 10 κακόβουλα λογισμικά, που διαφημίζονται στα Underground hacking Forums αυτή τη στιγμή. Περιλαμβάνουν trojans, που επιτρέπουν απομακρυσμένη πρόσβαση, προγράμματα κλοπής πληροφοριών και άλλα εργαλεία.

Τοp malware και μηχανισμός παράδοσης

Top malware hashes

Οι πωλητές στα Underground hacking Forums δημοσιεύουν και διάφορα σχόλια σχετικά με τα κακόβουλα λογισμικά και προσθέτουν συνεχώς νέες παραλλαγές για να προσελκύσουν περισσότερους αγοραστές.

Οι οργανισμοί και οι εταιρείες θα πρέπει να δώσουν μεγάλη έμφαση στην ασφάλειά τους και να κάνουν συχνές ενημερώσεις στα συστήματά τους, για να αποφύγουν όλους αυτούς τους κινδύνους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Zoom: Χιλιάδες εγγραφές τηλεδιασκέψεων ανέβηκαν στο YouTube

Τα ζητήματα σχετικά με την ιδιωτικότητα δείχνουν να μην έχουν τέλος για την εφαρμογή τηλεδιασκέψεων Zoom. Όπως...

Πώς μπορείτε να συνδέσετε ένα μικρόφωνο στο MacBook σας;

Πολλοί άνθρωποι που ξαφνικά πρέπει να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις ή τηλεδιασκέψεις, είτε για την δουλειά τους είτε για online μαθήματα, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι...

COVID-19: Οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποιούν τις κυβερνήσεις που παρακολουθούν πολίτες

Ο COVID-19 έχει αναγκάσει πολλές κυβερνήσεις να πάρουν ακραία μέτρα, όπως να παρακολουθούν τους πολίτες. Περίπου 110...

Απομακρυσμένη εργασία: Πώς μπορούν να “επιβιώσουν” οι επιχειρήσεις;

Η απομακρυσμένη εργασία είναι μία πολιτική που ακολουθούν επιχειρήσεις όλων των μεγεθών ενόψει της πανδημίας του Κορωνοϊού. Τις τελευταίες εβδομάδες έχει σημειωθεί...

Samsung: Δωρεά αξίας $ 29 εκατομμυρίων για την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

Η Samsung Electronics προχώρησε σε μια δωρεά αξίας $ 29 εκατομμυρίων σε κυβερνήσεις και κοινότητες που έχουν...

Με παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι;

Με παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι; Έχετε αναρωτηθεί αν αυτές τις μέρες -λόγω πανδημίας η πλειοψηφία εργάζεται από...

Επιθέσεις Ransomware και DDoS: Οι κυβερνοεγκληματίες εντείνουν τις δραστηριότητές τους εν μέσω του κορωνοϊού

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν τις ανησυχίες γύρω από την επιδημία του κορωνοϊού σε μια προσπάθεια μεγιστοποίησης του αντίκτυπου των επιθέσεων...

Ερευνητές προτείνουν μέθοδο παρακολούθησης του κορωνοϊού μέσω των smartphone

Καθώς ο COVID-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται, οι ερευνητικές ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν το χρόνο και τις δεξιότητές τους για να...

Το μήνυμα της Zoom προς τους πελάτες της για τα θέματα ασφαλείας

Μετά την πρόσφατη ανακάλυψη των κενών ασφαλείας στην εφαρμογή Zoom, η εταιρεία δημοσίευσε μία επίσημη απάντηση προς...

Cache: Κρυμμένα αρχεία στην προσωρινή μνήμη επιβραδύνουν το Google Chrome

Το Google Chrome ανήκει στην κατηγορία των πιο δημοφιλών browsers και χρησιμοποιείται από μεγάλο ποσοστό χρηστών. Ωστόσο, έχει ένα σημαντικό αρνητικό χαρακτηριστικό...