ΑρχικήsecurityHacked Netflix λογαριασμοί πωλούνται σε ιδιωτικά groups στα social media!

Hacked Netflix λογαριασμοί πωλούνται σε ιδιωτικά groups στα social media!

Το Netflix αναφέρει ότι διερευνά λογαριασμούς που έχουν πιθανόν παραβιαστεί με σκοπό να πωλούνται τα διαπιστευτήρια τους με οικονομικότερη -από το νόμιμο- μηνιαία συνδρομή.

“Έχουμε επίγνωση της κατάσταση και το διερευνούμε”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

Η ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε από το Malaysian Cyber Consumer Association (MCCA) το οποίο αποκάλυψε ότι τα credentials των Netflix λογαριασμών θα μπορούσαν να εκτεθούν σε πειρατεία.

Netflix

Ο πρόεδρος του MCCA, Siraj Jalil, δήλωσε ότι οι παράνομοι χρήστες πιθανώς αγόρασαν τα διαπιστευτήρια μέσω ιδιωτικών groups που λειτουργούν σε κοινωνικά μέσα.

Ωστόσο, δεν έχουν εντοπίσει ακόμα τον τρόπο με τον οποίο κλάπηκαν τα ονόματα χρήστη και οι κωδικοί πρόσβασης καθώς, από τεχνικής άποψης, το Netfix έχει λάβει άριστα μέτρα ασφαλείας ενάντια στους hackers.

Το Netflix διατίθεται σε επίπεδα συνδρομής το μήνα που κυμαίνονται μεταξύ RM33 και RM51, ανάλογα με τις επιλογές ποιότητας βίντεο και τον αριθμό των συσκευών. Οι “παράνομοι λογαριασμοί Netflix”, εν τω μεταξύ, διατίθενται βάσει τριών επιπέδων συνδρομής: RM10, RM18 ή RM30.

Netflix ιδιωτικά groups

Καμία από τις επιλογές δεν απαιτεί σύμβαση ή πιστωτική κάρτα, ούτε οι λογαριασμοί μπορούν να ανανεώνονται αυτόματα σε μηνιαία βάση.

Απαιτούνται πρόσθετα τέλη για να εξασφαλιστεί η συνέχεια της “εγγραφής”, ακόμη και αν αλλάξει ο κωδικός πρόσβασης για τον hacked λογαριασμό. Εάν συμβεί αυτό, θα δοθεί νέα σύνδεση.

Το Netflix προτρέπει τους χρήστες να είναι προσεκτικοί όταν παραχωρούν τα διαπιστευτήρια τους σε τρίο άτομο και να ελέγχουν για σημάδια μη εξουσιοδοτημένης δραστηριότητας, όπως “πρόσφατη δραστηριότητα προβολής” ή “δραστηριότητα ροής συσκευών”.

ιδιωτικά groups

“Αν βλέπετε απροσδόκητη δραστηριότητα ροής στον λογαριασμό σας στο Netflix και καμία από τις συσκευές σας δεν έχει κλαπεί, συνιστούμε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης για να βεβαιωθείτε ότι κανένας άλλος δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στο account σας χωρίς την άδειά σας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Μπορείτε επίσης να αποσυνδεθείτε από όλες τις συνδεδεμένες συσκευές στο λογαριασμό σας για να αποσυνδέσετε οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη συσκευή.”

Εναλλακτικά, οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν με το Netflix μέσω της εφαρμογής Netflix ή μέσω οποιουδήποτε τηλεφώνου.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS