ΑρχικήsecurityFacebook: Απαγορεύει την προ-εγκατάσταση των εφαρμογών του στα μελλοντικά κινητά της Huawei

Facebook: Απαγορεύει την προ-εγκατάσταση των εφαρμογών του στα μελλοντικά κινητά της Huawei

Facebook Το Facebook αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google και πολλών άλλων εταιρειών και να θέσει κάποιες απαγορεύσεις στη Huawei. Ουσιαστικά, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δεν θα επιτρέπει στη Huawei να έχει προ-εγκατεστημένες τις εφαρμογές του Facebook στα επερχόμενα κινητά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Facebook, το WhatsApp και το Instagram δεν θα είναι προ-εγκατεστημένα στα νέα μοντέλα smartphones της Huawei.

Ωστόσο, το Facebook ενδέχεται να κάνει κάποιες εξαιρέσεις, μετά από ειδική συμφωνία με την κινεζική εταιρεία.

Το Facebook είναι μια ακόμα εταιρεία, που θέτει απαγορεύσεις στη Huawei. Αυτό μάλλον σημαίνει ότι η πλατφόρμα δεν έχει εμπιστοσύνη στην κινεζική εταιρεία. Η λίστα με τις εταιρείες που έχουν γυρίσει την πλάτη στη Huawei φαίνεται ότι αυξάνεται συνεχώς.

Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι τώρα, οι χρήστες των Huawei κινητών θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Google Play και να κατεβάζουν τις εφαρμογές. Απλά δεν θα είναι προ-εγκατεστημένες στα κινητά. Οι χρήστες, που έχουν ήδη τηλέφωνο Huawei δεν επηρεάζονται από αυτή την απαγόρευση. Θα συνεχίσουν να έχουν τις εφαρμογές και να λαμβάνουν ενημερώσεις.

Σε αντίθεση με εφαρμογές και υπηρεσίες της Google, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες για τα τρέχοντα τηλέφωνα της Huawei, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν έχουν ακόμη αποσταλεί στα καταστήματα, το Facebook απαγορεύει την προ-εγκατάσταση των εφαρμογών του σε κάθε τηλέφωνο Huawei, που δεν έχει φύγει ακόμη από το εργοστάσιο.

Όλα ξεκίνησαν από την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να απαγορεύσει στις εταιρείες της χώρας να συνεργάζονται με τη Huawei, για λόγους εθνικής ασφαλείας. Μετά από αυτή την απόφαση όλο και περισσότερες εταιρείες άρχισαν να ανακοινώνουν τη λήξη της συνεργασίας τους με την κινεζική εταιρεία.

Η Huawei είναι σήμερα η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής smartphone στον κόσμο. Το Α’ τρίμηνο του 2019 πούλησε 58,4 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα, σημειώνοντας αύξηση 44,5% σε σχέση με τις πωλήσεις του προηγούμενου έτους.

Ωστόσο, με όλα αυτά που συμβαίνουν, η εταιρεία ενδέχεται να χάσει το μερίδιο της αγοράς, που διαθέτει, δίνοντας προβάδισμα στους αντιπάλους της, Samsung και Apple.

Πολλοί από τους πελάτες της εταιρείας μπορεί να αρχίσουν να την εγκαταλείπουν, λόγω των απαγορεύσεων, που έχουν θέσει πολλές εταιρείες, και λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχει εγγύηση ότι το Android θα εγκατασταθεί στα μελλοντικά τηλέφωνα της Huawei.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS