ΑρχικήinetΠώς το Facebook θα διαλέγει τα νέα που βλέπετε στην εφαρμογή του

Πώς το Facebook θα διαλέγει τα νέα που βλέπετε στην εφαρμογή του

Facebook

Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, θέλει να αλλάξει τα πράγματα αυτή τη φορά. Η εταιρεία, που επιμένει ότι δεν θέλει να μπει στον τομέα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, σκοπεύει να ξεκινήσει μια νέα ενημερωτική καρτέλα τους επόμενους μήνες. Μέρος αυτής της προσπάθειας όπως φαίνεται, είναι και η καθιέρωση κατευθυντήριων γραμμών, που θα επιβάλλουν ορισμένοι άνθρωποι, για τα άρθρα που θα φιλοξενούνται στο επερχόμενο τμήμα του.

Αυτό σημαίνει στην ουσία, ότι οι υπάλληλοι του Facebook θα μελετούν και θα παρουσιάζουν στο κοινωνικό δίκτυο, τα νέα που ενδιαφέρουν περισσότερο τους χρήστες του. Κι αν κρίνουμε από το γεγονός ότι το 43% των Αμερικανών πέρυσι, ενημερωνόταν για τα νέα μέσω Facebook, πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο αριθμό.

Το Facebook δεν θα επιτρέπει την ανάρτηση τίτλων που περιέχουν βωμολοχίες στην πλατφόρμα του, κάτι που φαίνεται μάλλον χαζό. Ωστόσο, η εταιρεία θα επιτρέψει σε ειδήσεις που αναφέρονται στις δεοντολογικές και τεχνικές αποτυχίες της πλατφόρμας να εμφανίζονται στο τμήμα των ειδήσεων.

Με άλλα λόγια, το Facebook λέει ρητά στους επιμελητές ειδήσεών του, να μην λογοκρίνουν τα άρθρα που μπορεί να λένε άσχημα πράγματα για τον εργοδότη τους.

Άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες, προέρχονται από ένα εσωτερικό σημείωμα του Facebook, στο οποίο αναφέρεται ότι οι συντάκτες του θα περιμένουν έως ότου τουλάχιστον δύο “έγκυρα μέσα μαζικής ενημέρωσης” αναφέρουν μια έκτακτη είδηση που ακόμα δεν έχει τεκμηριωθεί, προτού συμπεριληφθεί η ιστορία στην νέα Ενότητα. Οι συντάκτες ειδήσεων του Facebook θα αποφεύγουν επίσης άρθρα ειδήσεων “κατασκευασμένα για να προκαλούν, να διχάζουν και να κατευθύνουν”.

Οι πληροφορίες επισημαίνουν επίσης ότι οι συντάκτες ειδήσεων του Facebook θα δίνουν προτεραιότητα τόσο στις τοπικές πηγές ειδήσεων όσο και στα “άρθρα που προέρχονται από επίσημες πηγές και όχι από ανώνυμες”.

Το πώς θα προχωρήσει αυτό το νέο εγχείρημα του Facebook, είναι δύσκολο να το μαντέψουμε. Ωστόσο όσο περισσότερο έλεγχο ασκεί στην πλατφόρμα του, τόσο πιο αξιόπιστο γίνεται. Μένει μόνο να δούμε πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS