ΑρχικήbusinessΟι επαγγελματίες ασφαλείας λένε ότι οι πολιτικοί δεν έχουν ιδέα από cybersecurity

Οι επαγγελματίες ασφαλείας λένε ότι οι πολιτικοί δεν έχουν ιδέα από cybersecurity

πολιτικοί

Στην εποχή μας, η θέσπιση νόμων που να είναι πιο αυστηροί σε θέματα cybersecurity γίνεται όλο και πιο επιτακτική. Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών του κυβερνοχώρου που συμμετείχαν στη φετινή διάσκεψη Black Hat στο Λας Βέγκας, συμφώνησε ότι οι πολιτικοί δεν είναι σε θέση να επεξεργάζονται αποτελεσματικά τις ρυθμίσεις ασφαλείας για το διαδίκτυο.

Ενώ το 80 τοις εκατό των επαγγελματιών ασφαλείας συμφωνούν ότι απαιτείται περισσότερη νομοθεσία για την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής, ειδικά για τα κοινωνικά μέσα που αποθηκεύουν προσωπικά δεδομένα, δεν πιστεύουν ότι οι πολιτικοί καταλαβαίνουν ικανοποιητικά τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο, ώστε να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν αποτελεσματικές ρυθμίσεις ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, το 93 τοις εκατό των επαγγελματιών στον τομέα της ασφάλειας δεν εμπιστεύονται τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για την προστασία των προσωπικών στοιχείων τους, το 82 τοις εκατό δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση για την προστασία των προσωπικών στοιχείων τους και το 80 τοις εκατό λένε ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν καταλαβαίνουν καλά τους ψηφιακούς κινδύνους.

“Υπάρχουν παγκοσμίως πολλοί νομοθέτες, ρυθμιστικές αρχές και αξιωματούχοι για την επιβολή νόμων, που προτείνουν αμφιλεγόμενους νόμους επιτήρησης, όπως κρυπτογραφημένα backdoors που ελέγχονται από την κυβέρνηση”, δήλωσε ο Kevin Bocek, αντιπρόεδρος στρατηγικής ασφάλειας και πληροφοριών απειλής στο Venafi. “Ωστόσο, οι επαγγελματίες στον τομέα της ασφάλειας δεν έχουν εμπιστοσύνη στις ικανότητες των πολιτικών για τη βελτίωση της ασφάλειας του κυβερνοχώρου, δεδομένου του αμείωτου αριθμού των κρατικών παραβιάσεων στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο”.

Ο Bocek υποστηρίζει ότι, ενώ είναι πράγματι απαραίτητη η νέα νομοθεσία, οι πολιτικοί πρέπει να μάθουν περισσότερα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, πριν προχωρήσουν σε αυτή.

“Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας στέλνουν ένα σαφές μήνυμα ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να βελτιώσουν τις γνώσεις τους σχετικά με το κυβερνοχώρο, για να επιτύχουν ουσιαστικό αντίκτυπο και να βοηθήσουν τους υπερασπιστές της ασφάλειας να προστατεύσουν την παγκόσμια οικονομία, τις ελευθερίες και την ιδιωτικότητα“, δήλωσε.

Μια πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την IBM, μετά από τις αυξανόμενες επιθέσεις ransomware κατά των πόλεων, αποκαλύπτει ένα χάσμα μεταξύ των προσδοκιών των φορολογουμένων και των δημόσιων πόρων, δημιουργώντας μια πρόκληση για τις τοπικές και κρατικές κυβερνήσεις να καταπολεμήσουν την απειλή των ransomware. Οι φορολογούμενοι βλέπουν το ransomware ως απειλή για τα προσωπικά τους δεδομένα και τα δεδομένα της πόλης τους και το 60% των πολιτών των ΗΠΑ που ερωτήθηκαν είναι ενάντια στις τοπικές κυβερνήσεις τους χρησιμοποιώντας φορολογικά δολάρια για να πληρώσουν λύτρα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS