ΑρχικήinetΤο eBay απαγορεύει την πώληση ανθρώπινων οστών

Το eBay απαγορεύει την πώληση ανθρώπινων οστών

[su_heading size=”18″ margin=”40″]Το eBay έχει απαγορεύσει τις πωλήσεις ανθρωπίνων μελών, μετά από εκατοντάδες μυστηριώδεις αγοραπωλησίες κρανίων που πωλήθηκαν μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας, για ποσά έως και  $5.500 δολάρια.[/su_heading]

 eBay

Μέχρι και την περασμένη εβδομάδα η ιστοσελίδα δημοπρασιών επέτρεπε την πώληση κρανίων και σκελετών που προορίζονταν για ιατρική χρήση. Δεδομένου, ωστόσο, ότι για την αγορά των κρανίων δεν απαιτούταν κάποιο πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης, πιστεύεται ότι πολλοί χρήστες τα πωλούσαν απλώς ως μακάβρια τιμαλφή.

Εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι πολλά από τα κρανία προέρχονταν πιθανότατα από την Ινδία και την Κίνα, και ενδέχεται να είναι ξεθαμένα ανθρώπινα μέλη.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Λουισιάνα πραγματοποίησε σχετική μελέτη, παρακολουθώντας τις πωλήσεις κρανίων στο eBay για επτά μήνες. Κατά την περίοδο αυτή 237 άτομα έβγαλαν σε δημοπρασία 454 κρανία, με τιμή εκκίνησης μέχρι και τα 5.500 δολάρια.

Αυτή την εβδομάδα το eBay προχώρησε τελικά σε ενημέρωση της πολιτικής χρήσης της υπηρεσίας, προσθέτοντας τα κρανία και τους σκελετούς στη λίστα των απαγορευμένων – προς πώληση – αντικειμένων.

Η Tanya Marsh, από το Wake Forest University της Βόρειας Καρολίνας, δήλωσε στο New Scientist: “Εγείρονται ισχυρά ηθικά προβλήματα με αυτό το γεγονός. Δεν αναφέρεται για πόσο καιρό οι σκελετοί ήταν σκελετοί και δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε οπτικά. Είναι πιθανό κάποιοι από αυτοί να προέρχονται από ξεθαμένα ανθρώπινα πτώματα.”

Πιστεύεται ότι οι περισσότεροι σκελετοί που εμφανίστηκαν στο eBay δώριστηκαν ως επί το πλείστον στην ιατρική επιστήμη, όμως πολλοί από αυτούς μπορεί επίσης να έχουν αποκτηθεί από αρχαιολογικές ανασκαφές.

Η έκθεση των εγκληματολογικών ερευνών αναφέρει ότι: “Τελικά, ο στόχος είναι να ανακοπεί η εμπορευματοποίηση αυτών των ειδών και να ανακτηθεί το σκελετικό υλικό, ιδιαίτερα εκείνο, που μπορεί να είναι αρχαιολογικής ή εγκληματολογικής σημασίας”

Επίσης αναφέρεται ότι παρόλο που πολλές πολιτείες των ΗΠΑ έχουν θεσπίσει νόμους που περιορίζουν την πώληση ανθρώπινων λειψάνων, η πλειοψηφία των πωλητών του eBay βρίσκονταν στην Αμερική.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS