ΑρχικήinetEraser, το πρόγραμμα εκκαθάρισης σκληρών δίσκων των Windows

Eraser, το πρόγραμμα εκκαθάρισης σκληρών δίσκων των Windows

WindowsΤο Eraser είναι ένας καθαριστής για τα Windows, που σας επιτρέπει να εκτελέσετε μια ασφαλή διαγραφή και να καταργήσετε πλήρως τα ευαίσθητα δεδομένα από τον σκληρό σας δίσκο, αντικαθιστώντας τα αρκετές φορές με προσεκτικά επιλεγμένα μοτίβα.

Το Eraser είναι ένας καθαριστής που εστιάζει στα Windows και υποστηρίζεται επί του παρόντος από τα Windows XP (με Service Pack 3), Windows Server 2003 (με Service Pack 2), Windows Vista, Windows Server 2008, Windows 7,8, 10 και Windows Server 2012.

Οι ασφαλείς μέθοδοι διαγραφής της μονάδας δίσκου που χρησιμοποιεί, προσφέρουν άμεση χρηστικότητα. Διαγράφει τα αρχεία, τους φακέλους και τα αντίστοιχα ομόλογά τους. Λειτουργεί με έναν εξαιρετικά προσαρμόσιμο προγραμματιστή.

Γιατί είναι σημαντική η χρήση ενός καθαριστή σκληρών δίσκων;

Πολλοί άνθρωποι υποτιμούν τη σημασία αυτής της διαδικασίας, η οποία είναι κρίσιμη, ειδικά αν πετάνε ένα παλιό σκληρό δίσκο ή πουλάνε κάτι που περιέχει έναν σκληρό δίσκο (π.χ έναν παλιό φορητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή).

Η πρώτη σκέψη σας μπορεί να είναι ότι όταν «διαγράψετε» ένα αρχείο, τα δεδομένα έχουν εξαφανιστεί. Αλλά αυτό δεν ισχύει, όταν διαγράφετε ένα αρχείο, το λειτουργικό σύστημα δεν καταργεί πραγματικά το αρχείο από το δίσκο. Καταργεί μόνο την αναφορά του αρχείου από τον πίνακα του συστήματος αρχείων.

Το αρχείο παραμένει στον δίσκο μέχρι να δημιουργηθεί πάνω του ένα άλλο αρχείο και ακόμη και μετά από αυτό, θα ήταν δυνατή η ανάκτηση δεδομένων μελετώντας τα μαγνητικά πεδία στην επιφάνεια δίσκου.

Πριν να αντικατασταθεί το αρχείο, ο καθένας μπορεί εύκολα να το ανακτήσει μέσω συντήρησης του δίσκου ή χρησιμοποιώντας ένα βοηθητικό πρόγραμμα αναίρεσης διαγραφής.

Αυτός είναι ο λόγος που είναι σημαντικό να καθαρίζουμε τους σκληρούς δίσκους σωστά πριν να τους αποχωριστούμε (είτε πρόκειται να τους πετάξουμε, είτε να τους ανακυκλώσουμε ,είτε να τους πουλήσουμε).

Μέθοδοι ασφαλούς διαγραφής δεδομένων σκληρού δίσκου

Pseudorandom data, 1 Pass, το ταχύτερο πρόγραμμα καθαρισμού. Τα δεδομένα σας αντικαθίστανται με τυχαία δεδομένα.

British HMG IS5 (Baseline), 1 Pass, τα δεδομένα σας αντικαθίστανται από μηδενικά.

Russian GOST P50739-95, 2 Passes, το πρόγραμμα καθαρισμού GOST P50739-95 αρχικά αντικαθιστά τα δεδομένα με μηδενικά και στη συνέχεια με τυχαία δεδομένα.

British HMG IS5 (Enhanced), 3 Passes, πρόκειται για έναν αλγόριθμο αντικατάστασης, τριών φάσεων: πρώτη φάση – με μηδενικά, δεύτερη φάση – με άσσους και η τελευταία φάση με τυχαία δεδομένα.

US Army AR380-19, 3 Passes, το AR380-19 είναι ένα πρόγραμμα εκκαθάρισης δεδομένων που δημιουργήθηκε και δημοσιεύτηκε από τον Στρατό των Η.Π.Α. Το AR380-19 είναι ένας αλγόριθμος τριών φάσεων: πρώτη φάση – με τυχαία δεδομένα, δεύτερη με τυχαίο byte και τρίτη με το συμπλήρωμα του 2ου περάσματος.

US Department of Defense DoD 5220.22-M (E), 3 Passes, το DoD 5220.22-M (E) είναι ένας αλγόριθμος αντικατάστασης τριών φάσεων: πρώτη – με μηδενικά, δεύτερη – με άσσους και τελευταία –με συμπλήρωμα της δεύτερης φάσης.

US Air Force 5020, 3 Passes, το US Air Force 5020 είναι ένας αλγόριθμος αντικατάστασης τριών φάσεων, με την πρώτη να είναι ένα τυχαίο byte, ακολουθούμενη από δύο φάσεις συμπληρωματικών δεδομένων.

US Department of Defense DoD 5220.22-M(ECE), 7 Passes, το DoD 5220.22-M (ECE) είναι αλγόριθμος επτά φάσεων: πρώτη, τέταρτη και πέμπτη με ένα τυχαίο byte, δεύτερη και έκτη με μηδενικά και τρίτη και έβδομη με τυχαία δεδομένα.

Canadian RCMP TSSIT OPS-II, 7 Passes, το RCMP TSSIT OPS-II είναι ένας αλγόριθμος αντικατάστασης επτά φάσεων με τρία εναλλασσόμενα μοτίβα μηδενικών και άσσων και η τελευταία, με ένα τυχαίο byte.

German VSITR, 7 Passes, τα δεδομένα αντικαθίστανται με τρία εναλλασσόμενα πρότυπα μηδενικών και άσσων και η τελευταία φάση με τυχαία δεδομένα.

Schneier’s Algorithm, 7 Passes, ο αλγόριθμος Bruce Schneier έχει επτά φάσεις: πρώτη – με άσσους, δεύτερη – με μηδενικά και στη συνέχεια πέντε φορές με τυχαία δεδομένα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS