ΑρχικήsecurityΓιατί κλείδωσαν μυστηριωδώς οι λογαριασμοί της Apple;

Γιατί κλείδωσαν μυστηριωδώς οι λογαριασμοί της Apple;

Πιστεύετε πως επιχείρησε κάποιος να χακάρει τον Apple λογαριασμό σας; Δεν είστε ο μόνος! Από την Τρίτη, πολλοί χρήστες των iphone είδαν κλειδωμένα τα Apple ID τους και δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές και υπηρεσίες της εταιρείας.

apple-accounts-locked

Από ότι φαίνεται, η Apple κλείδωσε τους λογαριασμούς ενός αριθμού πελατών, ο οποίος μέχρι στιγμής μας είναι άγνωστος και έκλεισε την πρόσβαση σε υπηρεσίες της, όπως το iCloud, το iMessage και άλλες υπηρεσίες. Παράλληλα, απαίτησε από τους πελάτες να προβούν σε συγκεκριμένα βήματα για την επαλήθευση του λογαριασμού τους. Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι οι χρήστες που εξέφρασαν το θυμό τους για την κίνηση της εταιρείας σε social media, όπως το twitter.

apple-accounts-locked

Η Apple φαίνεται να μην έδειξε καμία προθυμία να αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με το κλείδωμα πολλών λογαριασμών, καθώς δεν πραγματοποιήθηκε κάποια επίσημη δήλωση. Αυτό δεν απέτρεψε τους πελάτες να κάνουν διάφορες θεωρίες για τυχόν σφάλματα της Apple ή για την αποτυχία των συστημάτων στο κλείδωμα λογαριασμών. Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι πως η ίδια εταιρεία παρατήρησε πως πολλοί χρήστες προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους χρησιμοποιώντας τους ίδιους κωδικούς,  σε πολλές υπηρεσίες της Apple, κάτι που μπορεί να ερμηνεύθηκε από την εταιρεία ως προσπάθεια παραβίασης λογαριασμών. Εκτός από αυτά, είναι πολύ πιθανό για την εταιρεία, να προσπαθεί να προστατέψει τους χρήστες που πιστεύει πως ίσως τα accounts τους βρίσκονται σε κίνδυνο επίθεσης.

Να τονιστεί πως ο κίνδυνος παραβίασης του Apple ID μπορεί να μειωθεί με την προσθήκη του security layer twofactor authentication στους λογαριασμούς της Apple. Το πιο σημαντικό από αυτό το feature είναι πως εκτός της προστασίας που σας παρέχει, σε περίπτωση που προσπαθήσει κάποιος να αποκτήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς σας, θα δεχτείτε άμεσα μία ειδοποίηση για αυτό.

Παρόλο που η εταιρεία δεν έδωσε πληροφορίες για αυτό που συνέβη, αν μεταβείτε στη σελίδα της Apple, θα δείτε οδηγίες για να επανακτήσετε την πρόσβαση.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS