ΑρχικήinetΤο νέο 'Collapse OS' μπορεί να επιβιώσει μετά το τέλος του κόσμου!

Το νέο ‘Collapse OS’ μπορεί να επιβιώσει μετά το τέλος του κόσμου!

Collapse

Πολλές φορές έχουμε ακούσει τις φήμες για την καταστροφή του πλανήτη μας, λόγω της κλιματικής αλλαγής, των πυρηνικών πολέμων, της εξάντλησης των πόρων και άλλα παρόμοια σενάρια.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι ποτέ κακή ιδέα να είναι κανείς προετοιμασμένος για το μέλλον. Έχοντας αυτό στο μυαλό του, ένας προγραμματιστής λογισμικού που ονομάζεται Virgil Dupras, έχει αναπτύξει ένα νέο λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα, με την ονομασία ‘Collapse OS’, το οποίο έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί αντίγραφα του εαυτού του και μπορεί να επιβιώσει στις πιο σκοτεινές μέρες της ανθρωπότητας.

Σε έναν κόσμο που θα έχει καταστραφεί, ίσως χρειαστεί να επιστρέψουμε στην τεχνολογία παλιάς σχολής, αφήνοντας πίσω ότι έχουμε δημιουργήσει μέχρι τώρα.

Ο Dupras οραματίζεται ένα μέλλον όπου η παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού θα έχει καταρρεύσει – και δεν θα υπάρχει μαζική παραγωγή ηλεκτρονικών ειδών. Έτσι όσοι θα μπορούν να επαναπρογραμματίσουν τις συσκευές, θα έχουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα έναντι εκείνων που δεν μπορούν.

Ο δημιουργός του Collapse OS λέει ότι μετά από μια υποτιθέμενη καταστροφή, οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να αναδιαμορφώσουν τα κρυμμένα iPhones τους με το νέο λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα και να τα χρησιμοποιήσουν.

«Το κάνω αυτό για να μετριάσω έναν κίνδυνο που νομίζω ότι είναι πραγματικός. Δεν είναι αναπόφευκτος, αλλά αρκετά πιθανός ώστε να δικαιολογήσει μια μικρή προσπάθεια», λέει ο Dupras.

Θεωρεί ότι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους τεχνικούς στο μέλλον θα είναι τα microcontrollers – μικροσκοπικοί υπολογιστές ενσωματωμένοι σε κυκλώματα που ελέγχουν βασικά τις λειτουργίες των συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η ιστοσελίδα του Collapse OS εξηγεί πώς οι υπολογιστές, μετά από μερικά χρόνια, θα χαλάσουν και δε θα μπορούν να επισκευαστούν. Όταν φτάσουμε σε μια κατάσταση όπου τα micontrollers δεν θα μπορούν πλέον να προγραμματιστούν, θα χρειαστούμε “ένα σύστημα που θα μπορούσε να σχεδιαστεί από τα εναπομείναντα μέρη μιας συσκευής και να προγραμματίσει τους microcontrollers”.

Αυτό είναι το σημείο που θα χρειαστεί το Collapse OS να επέμβει. Λειτουργεί με μικροεπεξεργαστές Z80 8-bit. Είναι λιγότερο διαδεδομένα από τα στοιχεία των 16 και 32 bit. Ωστόσο, μπορεί κανείς να βρει ακόμα το Z80 σε επιτραπέζιους υπολογιστές ή αριθμομηχανές γραφικών και πολλά άλλα κοινά gadgets.

Ο λόγος πίσω από τη χρήση του Z80 είναι ότι βρίσκεται σε τόσες μηχανές που υπάρχουν πολλές πιθανότητες να το διαχειριστεί κάποιος.

Ο Dupras λέει ότι το Collapse OS θα μπορεί να τρέχει σε ελάχιστες και αυτοσχέδιες μηχανές. Θα μπορεί να επεξεργαστεί αρχεία κειμένου, να μεταγλωττίσει αρχεία πηγαίου κώδικα για ένα ευρύ φάσμα MCUs και CPUs, μαζί με τη δυνατότητα ανάγνωσης και εγγραφής από ένα ευρύ φάσμα συσκευών αποθήκευσης. Επίσης, το λειτουργικό σύστημα μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα του εαυτού του, δεδομένου ότι υπάρχει αρκετή μνήμη RAM και χώρος αποθήκευσης.

Στην παρούσα κατάσταση, το Collapse OS μπορεί να τρέξει σε έναν αυτοσχέδιο υπολογιστή που βασίζεται στο Z80 και ονομάζεται RC2014. Ο προγραμματιστής λέει ότι θα μπορούσε θεωρητικά να τρέξει και σε μια κονσόλα Sega Genesis.

Προς το παρόν, το έργο Collapse OS φιλοξενείται στο GitHub και ο Dupras αναζητά συνεργάτες που θα τον βοηθούσαν να το βελτιώσει.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS