ΑρχικήsecuritySamsung Galaxy s10: Προσοχή - Όλοι μπορούν να ξεκλειδώσουν το κινητό σου

Samsung Galaxy s10: Προσοχή – Όλοι μπορούν να ξεκλειδώσουν το κινητό σου

Η Samsung έχει να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει εντοπιστεί στο Samsung Galaxy s10. Συγκεκριμένα, ακόμα και με ένα φθηνό προστατευτικό οθόνης μπορεί να ξεκλειδώσει τη συσκευή.

samsung galaxy s10

Σύμφωνα με το BBC, μία βρετανίδα ανακάλυψε το ελάττωμα της συσκευής, αφού αγόρασε από το eBay ένα φθηνό gel προστασίας οθόνης για το κινητό της.

Πολύ σύντομα ανακάλυψε ότι μπορούσε να ξεκλειδώσει το κινητό με τον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος πιέζοντας τον αντίχειρά της. Το πρόβλημα όμως ήταν ότι δεν είχε καταχωρήσει τον αντίχειρά της στο βιομετρικό σύστημα ελέγχου.

Οι υποψίες της επιβεβαιώθηκαν όταν ο σύζυγός της ήταν επίσης σε θέση να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο πατώντας έναν από τους αντίχειρές του στον ενσωματωμένο αισθητήρα της οθόνης.

samsung galaxy s10

Το προστατευτικό οθόνης εφαρμόστηκε έπειτα στο Galaxy S10 ενός άλλου συγγενή και συνέβη το ίδιο ακριβώς.

Η Samsung απάντησε, σύμφωνα με το περιστατικό, ότι γνώριζε πως υπήρχαν δυσλειτουργίες σχετικά με την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων του S10 και ότι σύντομα θα λανσάρει μία ενημερωμένη έκδοση κώδικα του λογισμικού.

Οι προηγούμενες αναφορές υποδεικνύουν ότι ορισμένα προστατευτικά οθόνης είναι ασύμβατα με τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων της Samsung επειδή αφήνουν ένα μικρό κενό αέρος το οποίο μπορεί να επηρεάσει τη σάρωση.

Ο αισθητήρας βασίζεται σε υπερήχους για την ανίχνευση των μικροσκοπικών ραβδώσεων που καθιστούν το κάθε δακτυλικό αποτύπωμα μοναδικό.

samsung galaxy s10

Το Samsung Galaxy S10 είναι η πιο πρόσφατη σειρά S της Samsung, η οποία θεωρείται συνήθως ως ο ετήσιος αντίπαλος του iPhone. Η κορεατική εταιρεία ξεκίνησε τη συσκευή το Μάρτιο και ανέφερε ότι το σύστημα ελέγχου ταυτότητας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι “επαναστατικό” για την εποχή του.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS