ΑρχικήinetΝέο bug στα iPhone προκαλεί δυσλειτουργίες στην εφαρμογή Calculator

Νέο bug στα iPhone προκαλεί δυσλειτουργίες στην εφαρμογή Calculator

Calculator: Λένε ότι τα iOS 11 είναι μια από τις πιο ευάλωτες εκδόσεις κινητού λειτουργικού συστήματος της Apple  μέχρι στιγμής.

Από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο build σε συσκευές παραγωγής, τα περισσότερα από τα υποστηριζόμενα μοντέλα iPhone γνώρισαν τρομερά προβλήματα διάρκειας ζωής μπαταρίας, συντριβές εφαρμογών, παγίδες και άλλες δυσλειτουργίες που κανονικά δεν πρέπει να συμβαίνουν με μια σταθερή έκδοση του iOS.

Σαν μην έφτανα όλα αυτά, στο προσκήνιο έρχεται ένα ακόμα bug το οποίο όμως δεν επηρεάζει τη σταθερότητα ή την απόδοση με κανένα τρόπο.

Η εφαρμογή Calculator λόγω προβλήματος προκαλεί εντελώς λανθασμένα αποτελέσματα και με μια πρώτη ματιά αυτό μπορεί να γίνεται λόγω των κινούμενων εικόνων που εγκατέστησε η Apple.Calculator

Αρχικά, μπορείτε να τσεκάρετε το σφάλμα ανοίγοντας την εφαρμογή Αριθμομηχανή και πληκτρολογώντας γρήγορα 1 + 2 + 3. Εάν το σφάλμα υπάρχει το αποτέλεσμα της πράξης θα πρέπει να είναι 23 ή 24.

Το σφάλμα σχετίζεται με την κίνηση των τεσσάρων αριθμητικών χειριστών και δεν ισχύει για ψηφία. Πιθανή αιτία αποτελεί το γεγονός ότι πληκτρολογώντας έναν χειριστή αφήνει επιλεγμένο το συγκεκριμένο κουμπί διότι η Apple ήθελε οι χρήστες να γνωρίζουν ποιον χειριστή πιέζουν. Αυτό μοιάζει περισσότερο με μια οπτική ανατροφοδότηση που βοηθά κατά τη διάρκεια σύνθετων λειτουργιών, αν και είναι αρκετά σαφές ότι αν έχει ρυθμιστεί λανθασμένα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε απροσδόκητα αποτελέσματα.

Ενώ αυτό δεν είναι ένα σφάλμα που επηρεάζει την απόδοση του iPhone, είναι κάτι που αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι το iOS 11 δεν ελέγχθηκαν σωστά πριν από την κυκλοφορία στις συσκευές παραγωγής. Πιθανότατα, το ζήτημα δεν θα υπάρχει πλέον στην επόμενη ενημέρωση του iOS, αλλά προκαλεί ερωτήματα σχετικά με το πόση προσοχή δίνει η Apple στις νέες κυκλοφορίες της.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS