Τρίτη, 26 Μαΐου, 04:06
Αρχική inet Mastercard, Visa & eBay αποχωρούν από το Facebook Libra

Mastercard, Visa & eBay αποχωρούν από το Facebook Libra

Κακά τα νέα για το φιλόδοξο σχέδιο του Mark Zuckerberg: Οι εταιρείες Mastercard, Visa, Stripe και eBay αποχωρούν από το δίκτυο πληρωμών του Facebook Libra, σύμφωνα με αναφορές, θέτοντας την είσοδο του Facebook στην αγορά κρυπτογράφησης σε άμεσο κίνδυνο.

Τα νέα έρχονται λίγες μέρες μετά την απομάκρυνση της PayPal από το Project ενώ θα ακολουθήσουν αρκετοί μήνες ελέγχου από τις παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές.

Mastercard

Το Facebook ανακοίνωσε το project Libra τον Ιούνιο του 2019, εξηγώντας ότι σκοπεύει να κυκλοφορήσει ένα ψηφιακό νόμισμα το 2020.

Το ψηφιακο νόμισμα θα μπορούσε να ενσωματωθεί στις υπηρεσίες του Facebook για θα προσφέρει το απαραίτητο μέσο για όλες τις συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου στην πλατφόρμα του κοινωνικού δικτύου και όχι μόνο.

Την εποχή εκείνη, το Facebook ανακοίνωσε περήφανα ότι υπήρχαν πολλές μεγάλες εταιρείες του κλάδου που υποστήριζαν το project, και σχημάτισαν την Libra Association με έδρα τη Γενεύη, μια κοινοπραξία που θα επέβλεπε την κρυπτογράφηση και την εξέλιξή της.

Στα σρχικά μέλη της κοινοπραξίας ήταν οι εταιρείες Uber, Lyft, Spotify, Vodafone, Mercado Pago, PayU και άλλοι.

Όμως σιγά σιγά οι εταιρείες – υποστηρικτές του φιλόδοξου project άρχισαν να αποχωρούν. Βέβαια όλες όσες εγκατέλειψαν την κοινοπραξία προσπάθησαν να αφήσουν την πόρτα ανοιχτή (ίσως για επιστροφή αν δουν ότι η ιδέα υιοθετείται με ενθουσιασμό).

“Η Visa αποφάσισε να μην συμμετάσχει αυτή τη στιγμή στο Libra Association”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας Visa στο ZDNet.

Το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον της Visa στο Libra προέρχεται από την πεποίθησή μας ότι τα δίκτυα που βασίζονται στο blockchain θα μπορούσαν να επεκταθούν για ασφαλείς ψηφιακές συναλλαγές σε μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων και τόπων, ιδίως στις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες αγορές.

Ένας εκπρόσωπος της Stripe ανέφερε στο ZDNet:

Η Stripe υποστηρίζει projects που αποσκοπούν στο να καταστήσουν το διαδικτυακό εμπόριο πιο προσιτό σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο, και το Libra έχει αυτή τη δυναμική, θα παρακολουθούμε στενά την πρόοδό του και θα παραμείνουμε ανοιχτοί στη συνεργασία με την Libra Association σε μεταγενέστερο στάδιο.

Ενώ η eBay ανέφερε:

Σεβόμαστε το όραμα της Libra Association. Ωστόσο, η eBay έχει αποφασίσει να μην προχωρήσει σαν ιδρυτικό μέλος.

Η Mastercard προς το παρόν δεν έχει κάνει κάποια δήλωση.

Εδώ να αναφέρουμε ότι μετά την ανακοίνωση του project Libra από το Facebook, υπήρξαν πάρα πολλές αντιδράσεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Bill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Bill Gates να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, που θα κατασκευαστεί για την καταπολέμηση του COVID-19, για...

Power Glove: Μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth!

Power Glove: μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth: O Sam Battle, βρήκε τον τρόπο να μετατρέψει το γάντι της Nintendo, σε «τηλεχειριστήριο» μουσικής,...

PowerToys: Κυκλοφόρησε η έκδοση 0.18 με δύο νέα εργαλεία

Στο συνέδριο Microsoft Build 2020, η Microsoft ανακοίνωσε τα PowerToys 0.18, τα οποία περιέχουν δύο νέα εργαλεία,...

Mozilla, Twitter και Reddit: Απαραίτητη η προστασία του ιστορικού αναζήτησης και περιήγησης των χρηστών

Μια ομάδα επτά εταιρειών Internet δεσμεύεται να υπερασπιστεί το απόρρητο των χρηστών της αυτή την εβδομάδα, όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων των...

Το eBay port σαρώνει τα PC για προγράμματα remote access

Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο eBay.com, θα τρέχει ένα script που εκτελεί σάρωση τοπικής θύρας του υπολογιστή σας για να εντοπίσει εφαρμογές απομακρυσμένης...

Παραβίαση σε τράπεζα οδήγησε σε διαρροή στοιχείων καρτών πελατών

Οι hackers πίσω από το Maze ransomware δημοσίευσαν δεδομένα καρτών πληρωμής που έκλεψαν από την Τράπεζα της...

Κυκλοφόρησε νέο Unc0ver jailbreak: Επηρεάζει την έκδοση iOS 13.5!

Μια ομάδα από hackers, ερευνητές ασφαλείας και μηχανικούς, η Unc0ver, κυκλοφόρησε ένα νέο jailbreak package για iOS...

Hacker πουλά τις βάσεις δεδομένων των Ledger, Trezor και KeepKey

Ο hacker που παραβίασε το φόρουμ Ethereum.org φέρεται να πουλά τις βάσεις δεδομένων για τα τρία πιο δημοφιλή hard wallets κρυπτογράφησης -...

Πλατφόρμα εκπαίδευσης EduCBA: Επαναφέραμε τα password σας

Ο διαδικτυακός ιστότοπος εκπαίδευσης EduCBA άρχισε να ενημερώνει τους πελάτες ότι επανέφεραν τους κωδικούς πρόσβασης μετά από παραβίαση δεδομένων.

Επιχειρήσεις: “Work From Home” ή “Work From Anywhere”;

Στην εποχή μας, στα περισσότερα επαγγέλματα οι εργαζόμενοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε ένα γραφείο, μπροστά από έναν υπολογιστή....