ΑρχικήinetMastercard, Visa & eBay αποχωρούν από το Facebook Libra

Mastercard, Visa & eBay αποχωρούν από το Facebook Libra

Κακά τα νέα για το φιλόδοξο σχέδιο του Mark Zuckerberg: Οι εταιρείες Mastercard, Visa, Stripe και eBay αποχωρούν από το δίκτυο πληρωμών του Facebook Libra, σύμφωνα με αναφορές, θέτοντας την είσοδο του Facebook στην αγορά κρυπτογράφησης σε άμεσο κίνδυνο.

Τα νέα έρχονται λίγες μέρες μετά την απομάκρυνση της PayPal από το Project ενώ θα ακολουθήσουν αρκετοί μήνες ελέγχου από τις παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές.

Mastercard

Το Facebook ανακοίνωσε το project Libra τον Ιούνιο του 2019, εξηγώντας ότι σκοπεύει να κυκλοφορήσει ένα ψηφιακό νόμισμα το 2020.

Το ψηφιακο νόμισμα θα μπορούσε να ενσωματωθεί στις υπηρεσίες του Facebook για θα προσφέρει το απαραίτητο μέσο για όλες τις συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου στην πλατφόρμα του κοινωνικού δικτύου και όχι μόνο.

Την εποχή εκείνη, το Facebook ανακοίνωσε περήφανα ότι υπήρχαν πολλές μεγάλες εταιρείες του κλάδου που υποστήριζαν το project, και σχημάτισαν την Libra Association με έδρα τη Γενεύη, μια κοινοπραξία που θα επέβλεπε την κρυπτογράφηση και την εξέλιξή της.

Στα σρχικά μέλη της κοινοπραξίας ήταν οι εταιρείες Uber, Lyft, Spotify, Vodafone, Mercado Pago, PayU και άλλοι.

Όμως σιγά σιγά οι εταιρείες – υποστηρικτές του φιλόδοξου project άρχισαν να αποχωρούν. Βέβαια όλες όσες εγκατέλειψαν την κοινοπραξία προσπάθησαν να αφήσουν την πόρτα ανοιχτή (ίσως για επιστροφή αν δουν ότι η ιδέα υιοθετείται με ενθουσιασμό).

“Η Visa αποφάσισε να μην συμμετάσχει αυτή τη στιγμή στο Libra Association”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας Visa στο ZDNet.

Το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον της Visa στο Libra προέρχεται από την πεποίθησή μας ότι τα δίκτυα που βασίζονται στο blockchain θα μπορούσαν να επεκταθούν για ασφαλείς ψηφιακές συναλλαγές σε μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων και τόπων, ιδίως στις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες αγορές.

Ένας εκπρόσωπος της Stripe ανέφερε στο ZDNet:

Η Stripe υποστηρίζει projects που αποσκοπούν στο να καταστήσουν το διαδικτυακό εμπόριο πιο προσιτό σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο, και το Libra έχει αυτή τη δυναμική, θα παρακολουθούμε στενά την πρόοδό του και θα παραμείνουμε ανοιχτοί στη συνεργασία με την Libra Association σε μεταγενέστερο στάδιο.

Ενώ η eBay ανέφερε:

Σεβόμαστε το όραμα της Libra Association. Ωστόσο, η eBay έχει αποφασίσει να μην προχωρήσει σαν ιδρυτικό μέλος.

Η Mastercard προς το παρόν δεν έχει κάνει κάποια δήλωση.

Εδώ να αναφέρουμε ότι μετά την ανακοίνωση του project Libra από το Facebook, υπήρξαν πάρα πολλές αντιδράσεις:

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS