ΑρχικήinetFacebook Libra: Η Γαλλία δεν το θέλει στην Ευρώπη

Facebook Libra: Η Γαλλία δεν το θέλει στην Ευρώπη

Το φιλόδοξο project Facebook Libra, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στην Ευρώπη από την ανακοίνωσή του τον Ιούνιο.

Τώρα, σύμφωνα με το Reuters, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire, δεν θέλει να κυκλοφορήσει στην ΕΕ, καθώς όπως αναφέρει δεν είναι σαφές το πώς ακριβώς θα λειτουργήσει το ψηφιακό νόμισμα.

Facebook Libra

Ο Le Maire δήλωσε ότι υπάρχουν πολλοί συστημικοί οικονομικοί κίνδυνοι, κίνδυνοι κυριαρχίας και το ενδεχόμενο κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης στην αγορά που συνδέεται με την κυριαρχία του Facebook:


    Όλες αυτές οι ανησυχίες για το Facebook Libra είναι σοβαρές. Έτσι θέλω να πω με αρκετή σαφήνεια: υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να εγκρίνουμε την ανάπτυξη του Libra σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Τον Αύγουστο, η Επιτροπή της ΕΕ δημοσίευσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα διαγωνισμό εναντίον του Libra. Οι ρυθμιστικές αρχές ανησυχούν για  για το ότι το Facebook Libra μπορεί να δημιουργήσει “πιθανούς περιορισμούς στον ανταγωνισμό” αφού θα διαθέτει τα δεδομένα των καταναλωτών που το χρησιμοποιούν.

Τον Ιούλιο, ο Yves Mersch, δικηγόρος του Λουξεμβούργου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ονόμασε το Libra σαν “ψευδο-κρυπτονόμισμα”.

Ανέφερε δε ότι ο στόχος του Facebook με το Libra είναι η κεντρική διακυβέρνηση, και ο κεντρικός έλεγχος, κάτι που είναι εντελώς αντίθετο με την έννοια ενός αποκεντρωμένου νομίσματος.

__________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS