ΑρχικήinetFacebook Libra stop από τους Αμερικάνους Νομοθέτες

Facebook Libra stop από τους Αμερικάνους Νομοθέτες

Facebook Libra: Το Facebook δημοσίευσε χθες τα σχέδιά του για το νέο cryptocurrency Libra και ότι αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2020.

Το ψηφιακό νόμισμα  του Facebook Libra αναμένεται να ενσωματωθεί στις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της εταιρείας και να ανταγωνιστεί το Bitcoin, αλλά οι νομοθέτες των ΗΠΑ δεν είναι και τόσο ενθουσιασμένοι με την ιδέα. Έτσι η Congresswoman Maxine Waters, της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών του Σώματος, ζήτησε από το Facebook να σταματήσει το συγκεκριμένο project.

Facebook Libra

“Με την ανακοίνωση ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα νέο ψηφιακό νόμισμα, το Facebook συνεχίζει την ανεξέλεγκτη επέκτασή του και επεκτείνει την εμβέλειά του στις ζωές των χρηστών του”, ανέφερε η Waters σε μια δήλωση.

“Δεδομένου του προβληματικού παρελθόντος της εταιρείας, ζητώ από το Facebook να συμφωνήσει σε ένα μορατόριουμ για οποιαδήποτε κίνηση στην ανάπτυξη κρυπτογράφησης μέχρις ότου το Κογκρέσο και οι ρυθμιστικές αρχές έχουν την ευκαιρία να εξετάσουν αυτά τα θέματα και να αναλάβουν δράση”.

Ζήτησε επίσης από τα στελέχη του Facebook να έρθουν ενώπιον της Επιτροπής για να καταθέσουν για αυτά τα θέματα.

Το Facebook φέρεται να συνεργάζεται με 27 εταιρείες για να κυκλοφορήσει το Libra, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει παράλληλα με ένα νέο ψηφιακό πορτοφόλι (wallet) που θα λειτουργεί με το Messenger και το WhatsApp. Οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το ψηφιακό νόμισμα Libra για να αγοράζουν προϊόντα, να στέλνουν χρήματα ή να κάνουν δωρεές.

“Η cryptocurrency αγορά δεν διαθέτει σήμερα ένα σαφές ρυθμιστικό πλαίσιο για την παροχή ισχυρής προστασίας στους επενδυτές, τους καταναλωτές και την οικονομία”, συμπλήρωσε η Waters.

Οι ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να το δουν την κίνηση του Facebook σαν μια κλήση αφύπνισης για να λάβουν σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες τους για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, την εθνική ασφάλεια, τους κινδύνους του κυβερνοχώρου και τους κινδύνους συναλλαγών που δημιουργούν τα ψηφιακά νομίσματα.

Αναφερόμενη στο σκάνδαλο της Cambridge Analytica η Waters ανέφερε ότι το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυα παραβιάζει επανειλημμένα την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας των δεδομένων που κατέχει από δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Η Waters έχει την υποστήριξη του Patrick McHenry, κορυφαίου Ρεπουμπλικάνου στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Σώματος, ο οποίος ζήτησε επίσης ακρόαση για το Libra.

“Αν και υπάρχουν υποσχέσεις για αυτή τη νέα τεχνολογία στην προώθηση της χρηματοπιστωτικής ενσωμάτωσης και για ταχύτερες πληρωμές, ιδιαίτερα στον αναπτυσσόμενο κόσμο, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά ανοικτά ερωτήματα ως προς το εύρος και το μέγεθος του project αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να συμμορφωθεί με ένα πλαίσιο “, ανέφερε σε μια επιστολή του στο Κογκρέσο.

Το ψηφιακό νόμισμα Libra έχει υποπέσει επίσης και στην προσοχή των νομοθετών στην Ευρώπη, που ζητούν αυστηρότερες ρυθμίσεις με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Bruno Le Maire, ο οποίος σύμφωνα με το Bloomberg δήλωσε ότι το ψηφιακό νόμισμα δεν θα πρέπει να θεωρείται ένα υποκατάστατο των παραδοσιακών νομισμάτων.

“Είναι βέβαιο ότι το Libra θα γίνει ένα κυρίαρχο νόμισμα”, δήλωσε ο Le Maire σε μια συνέντευξη που έδωσε στο ραδιόφωνο Europe 1.

“Αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβεί.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS