Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου, 03:06
Αρχική security Πως επηρεάζουν τα Bots το internet και το cyber security;

Πως επηρεάζουν τα Bots το internet και το cyber security;

Τα Bots είναι web εκδόσεις των Robots οι οποίες είναι βασικά εφαρμογές software που εκτελούν αυτοματοποιημένες εντολές στο διαδίκτυο. Σήμερα, τα Bots αποτελούν το ήμισυ της διαδικτυακής κίνησης και επομένως επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το Διαδίκτυο. Για να καταλάβουμε καλύτερα ποια είναι τα bots και πώς λειτουργούν, ας πάρουμε κάνουμε μια σύντομη αναφορά στην προέλευση των bots. Στη δεκαετία του 1960 ξεκινήσαμε να χρησιμοποιούμε τα bots. Όμως, μεγαλώνουν και αναπτύσσονται με την ανάπτυξη του Internet. Αρχικά, ο στόχος των bots ήταν να μειωθεί η ανθρώπινη εργασία από την εκτέλεση καθημερινών καθηκόντων που βασίζονται στην ρουτίνα και την μονοτονία.

Χρήσιμα bots

Το Google Crawler Web είναι υπεύθυνο για την κατάταξη των σελίδων στη μηχανή αναζήτησης είναι bot. Αυτό το λογισμικό ρυθμίζει τη λειτουργία του SEO επισκέπτοντας όλες τις διαθέσιμες ιστοσελίδες. Εκτιμά πόσο καλά τρέχει μια σελίδα σχετικά με τις πληροφορίες που μοιράζεται. Ως αποτέλεσμα, οι σελίδες με την καλύτερη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης εμφανίζονται στα κορυφαία αποτελέσματα.

Επιπλέον, ένα άλλο παράδειγμα ενός bot είναι οι αυτόματες απαντήσεις των email που αποστέλλονται σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας ή απουσίας. Για να αποφύγετε την αποστολή email σε όλους, τα ενσωματωμένα bots της υπηρεσίας email μας βοηθούν να στέλνουμε μια αυτόματη απάντηση σε όλους όσους έρχονται σε επαφή.

Με την πάροδο του χρόνου, η τεχνολογία εξελίσσεται. Σήμερα, οποιαδήποτε μικρή ή μεγάλη επιχείρηση μπορεί να βοηθήσει μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού για να αναπτύξει το δικό της bot σε λίγα λεπτά.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα παραδείγματα chatbots που δημιουργούνται από τους χρήστες είναι στις ιστοσελίδες που απαιτούν την εξυπηρέτηση πελατών όλη την ώρα. Τα Chatbots εργάζονται με συγκεκριμένο αριθμό οδηγιών. Οι οδηγίες σε ένα bot μπορούν να δοθούν με τη μορφή εντολών, η οποία επιτρέπει την ανίχνευση ορισμένων τύπων εντολών και την ανταπόκριση σύμφωνα με τις συγκεκριμένες οδηγίες.

Αντί να απασχολεί μεγάλο αριθμό αντιπροσώπων εξυπηρέτησης πελατών 24/7, ένα chatbot μπορεί να σώσει ένα αξιοπρόσεχτο ποσό χρήματος. Αυτό τελικά έχει μετατρέψει μια ανησυχητική προοπτική σε μια ευρέως αποδεκτή λειτουργικότητα.

Η Forbes ανέφερε ότι το 83% των πελατών είναι στην ευχάριστη θέση να ψωνίσει online όταν τους βοηθάει μέσω των bots. Προβλέπει επίσης ότι μέχρι το 2022, η χρήση της τεχνολογίας των bots αναμένεται να εξοικονομήσει χρήματα πάνω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Bots

Bot, ή άνθρωπος;

Το ανθρώπινο χαρακτηριστικό της Alexa του Amazon και του Google Assistant είναι ένα άλλο παράδειγμα bot. Αυτό το κομμάτι ενός bot είναι προγραμματισμένο μέσα σε ένα μεταλλικό κουτί που είναι αυτοματοποιημένο για να ανταποκρίνεται με διαφορετικούς τρόπους στις φωνητικές εντολές του ανθρώπου.

Επιπλέον, οι δυνατότητες ή οι ικανότητες αυτών των bots μπορούν να αυξηθούν με περισσότερες οδηγίες. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε δευτερεύοντα bots στην απλή έκδοση του Amazon Alexa.

Ωστόσο, αυτά τα chatbots περιορίζονται να εκτελούν σύμφωνα με τις συγκεκριμένες οδηγίες. Έτσι, η εγγενής ευθραυστότητα των bots παραμένει εκεί. Οι εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού και οι προγραμματιστές μπορούν να κάνουν το λογισμικό σαν μια απάντηση χαιρετισμού όπως “Hello” ή “HI”, και μέσω της αναγνώρισης ομιλίας, το bot ανταποκρίνεται με βάση τις οδηγίες. Ωστόσο, οι chatbots συνήθως δεν έχουν καμία ικανότητα κριτικής σκέψης. Και, ως επί το πλείστον, δεν μπορεί να βασιστεί στις σκέψεις του. Παρ ‘όλα αυτά, με περισσότερες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη, οι αυτοσχεδιαστικές δεξιότητες των bots επεκτείνονται.

“Κακά Bots”

Δεδομένου ότι η χρήση της τεχνολογίας συνδέεται πάντοτε με θετικές και αρνητικές δραστηριότητες, η χρήση των bots δεν μπορεί να αποφευχθεί σε εγκληματικές δραστηριότητες. Με την άνοδο της τεχνολογίας και τον αυξανόμενο αριθμό λύσεων ανάπτυξης λογισμικού, μπορούν να χρησιμοποιηθούν bots για εγκλήματα.

Για παράδειγμα, τα bots του Twitter μπορούν να αυτοματοποιήσουν τη ροή των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης. Αυτά τα αυτοματοποιημένα προγράμματα μπορούν να δημοσιεύουν αυτόματα tweets, ‘όπως posts, να ακολουθούν και να στέλνουν μηνύματα σε άλλους στο Twitter. Έτσι, τα bots μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή ανεπιθύμητων ιστοσελίδων που αποστέλλονται για να κλέψουν προσωπικά δεδομένα και πληροφορίες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημοσίευση ψευδών σχολίων και αναθεωρήσεων σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο για τη δημιουργία κακής εικόνας μεταξύ χρηστών / πελατών.

Εκτός από αυτό, τα bots των social media μπορούν να χρησιμεύσουν για να δυσφημίσουν και να παρενοχλήσουν τις εταιρείες ηλεκτρονικά απαντώντας αρνητικά στα post τους. Αυτό μπορεί να έχει ως στόχο να παραπλανήσει την άποψη του κοινού για ένα συγκεκριμένο προϊόν ή υπηρεσία.

Botnets και χειρότερα

Τα μηνύματα spam και τα σχόλια είναι ένα δημοφιλές πρόσωπο των botnet. Τα botnets είναι δημοφιλείς cyber-εγκληματίες που χρησιμοποιούνται για φάρσες και κλοπές. Αυτά τα botnets είναι πολύ φτηνά και μπορούν να εγκατασταθούν εύκολα. Οι hackers δεν χρειάζονται καν βοήθεια από μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού για τη δημιουργία αυτών των συστημάτων. Πολύ χειρότερα, αυτά τα bots μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να δημοσιεύσουν πολιτικά, θρησκευτικά και ευαίσθητα περιεχόμενα που έχουν σκοπό να επηρεάσουν τον τρόπο σκέψης και δράσης των ανθρώπων.

Αυτοματοποιήστε τις αντιστάσεις σας

Δεδομένου ότι γνωρίζουμε ότι η απειλή των κακόβουλων bots αυξάνεται συνεχώς, πρέπει να λάβουμε προληπτικά μέτρα γι ‘αυτό. Οι βόμβες με αρνητικές προθέσεις μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την αυτόματη εκτροπή της υπολογιστικής ισχύος, την κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και την προσθήκη ιών που παραμένουν κρυμμένες έως ότου να μπορούν να συμβάλουν σε μαζικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Εάν ο πάροχος υπηρεσιών ασφαλείας δεν ελέγχει για επιθέσεις bot, μπορεί να διατρέξετε τον κίνδυνο και των δύο επιθέσεων. Εάν εσείς ή η επιχείρησή σας έχετε κάτι που αξίζει να κλαπεί, γίνεστε αυτόματος στόχος. Μια προσαρμοσμένη ανάπτυξη software που παρέχει τη λύση για τη δημιουργία bots μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε μια λύση για τις ανησυχίες σας στην Cyber Security.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Πως να πραγματοποιήσετε μια κλήση Facetime Audio

Έχετε κουραστεί από τις κλήσεις κινητής τηλεφωνίας χαμηλής ποιότητας; Χάρη στο FaceTime, μπορείτε να πραγματοποιείτε κλήσεις υψηλής ανάλυσης αν χρησιμοποιείτε iPhone, iPad,...

Πώς θα προσθέσετε ειδικά εφέ στα μηνύματα του Instagram

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να κάνετε τα άμεσα μηνύματα του Instagram πιο εντυπωσιακά; Όπως κάθε άλλη δυνατότητα του Instagram, μπορείτε να προσθέσετε ειδικά...

Μόνο 270 διευθύνσεις είναι υπεύθυνες για το 55% του συνόλου της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Οι κυβερνοεγκληματίες που διατηρούν τα χρήματά τους σε κρυπτονομίσματα τείνουν να «ξεπλένουν» χρήματα μέσω ενός μικρού συνόλου διαδικτυακών υπηρεσιών, σύμφωνα με την...

Twitter: Έρχονται τα φωνητικά μηνύματα! Πώς θα τα στέλνουμε;

Το Twitter θα υποστηρίζει σύντομα φωνητικά μηνύματα τόσο στην iOS όσο και στην Android εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να στέλνετε...

Πως να συνδέσετε ακουστικά Bluetooth σε ένα Nintendo Switch

Το Nintendo Switch διαθέτει υποδοχή ακουστικών. Ωστόσο, τα περισσότερα ακουστικά έχουν γίνει ασύρματα οπότε θα χρειαστείτε έναν τρόπο για να συνδέσετε αυτά...

Πώς να αποκρύψετε τον αριθμό τηλεφώνου σας στο Telegram

Εάν επιθυμείτε να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό Telegram, πρέπει να δώσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας. Με αυτό τον τρόπο, το Telegram επικυρώνει την...

Google Assistant: Πώς μπορείτε να διαγράψετε τις ηχογραφήσεις σας;

Το Google Assistant μπορεί να σας διευκολύνει πολύ στην καθημερινότητά σας. Ωστόσο, συνεπάγεται και κάποια ζητήματα ως προς το απόρρητο, καθώς όσα...

Microsoft: Office 2021 / Office LTSC έρχονται το δεύτερο εξάμηνο του 2021

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021 το Microsoft Office Long Term Servicing Channel (LTSC) και το Office 2021, για...

Πώς να δημιουργήσετε με γρήγορο τρόπο QR codes με το Bing

Αν χρειαστεί ποτέ να δημιουργήσετε έναν QR code, αλλά δεν ξέρετε πως, η Microsoft διαθέτει ένα εύχρηστο εργαλείο διαθέσιμο σε οποιοδήποτε πρόγραμμα...

Brave: Διέρρευσαν διευθύνσεις onion σε DNS traffic

Η λειτουργία Tor που περιλαμβάνεται στον Brave web browser, επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε .onion dark web domains μέσα σε...