Παρασκευή, 10 Απριλίου, 07:19
Αρχική security Επικίνδυνη η δήλωση του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τον κυβερνοπόλεμο λέει η...

Επικίνδυνη η δήλωση του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τον κυβερνοπόλεμο λέει η Ρωσία

κυβερνοπόλεμο

Η πρόσφατη δήλωση του στρατηγού Nick Carter, επικεφαλής του Βρετανικού Γενικού Επιτελείου, ότι τόσο η χώρα του όσο και η Ρωσία βυθίζονται σε ένα κυβερνοπόλεμο, χαρακτηρίστηκε ως επικίνδυνη, από τον Ρώσο Υφυπουργό Εξωτερικών, Oleg Siromolotov.

Ο Ρώσος διπλωμάτης προειδοποίησε ότι «είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι ένας ανώτερος στρατιωτικός, επιδεικνύει μια τόσο ελαφριά στάση απέναντι στις διατυπώσεις που χρησιμοποιεί».

Ο Siromolotov ισχυρίστηκε ότι αυτές οι δηλώσεις, είναι μέρος της προπαγάνδας που προσπαθεί να πραγματοποιήσει το Ηνωμένο Βασίλειο, εναντίον της χώρας του. Όπως είπε: “Εδώ και πολύ καιρό έχουμε παρατηρήσει ότι το Λονδίνο χρησιμοποιεί ρητορική κατά της Ρωσίας, ισχυριζόμενο επίμονα ότι υπάρχει μια υποτιθέμενη ρωσική κυβερνοαπειλή, για την εθνική ασφάλεια της Βρετανίας.”

Ο διπλωμάτης δήλωσε ότι τα παραδείγματα αυτής της τακτικής που ακολουθεί η Βρετανία είναι πολλά. Στα τέλη Οκτωβρίου, το British National Cybersecurity Center δημοσίευσε μία έκθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών (NSA) σχετικά με τις κυβερνοεπιθέσεις της ομάδας Turla, για την οποία υπάρχουν υποψίες ότι εργάζεται για χάρη της Ρωσίας.

Επιπλέον ο Siromolotov τόνισε ότι «ο βρετανός στρατηγός δεν παρουσιάζει καμία απόδειξη που να υποστηρίζει τους ισχυρισμούς του και στην πραγματικότητα χρησιμοποιεί εικασίες και όχι συγκεκριμένα γεγονότα. Προφανώς η εικαζόμενη ρωσική απειλή αποτελεί μια άνετη δικαιολογία για το στρατιωτικό λόμπι των Αγγλοσαξόνων, ώστε να απαιτήσει αύξηση των στρατιωτικών δαπανών”.

- Advertisement -

Ο Siromolotov συνέχισε λέγοντας ότι “δημιουργείται η εντύπωση ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχουν τον προϋπολογισμό για να διατηρήσουν το μέγεθος της καταστρεπτικής τους δραστηριότητας στην περιοχή της Βαλτικής, στην Ουκρανία και σε άλλα μέρη του κόσμου.”

Παρόλα αυτά, ανέφερε, η Ρωσία είναι ανοικτή σε διάλογο για τη διεθνή ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

“Αλλά οι Βρετανοί πρέπει να καταλάβουν ότι αυτός ο διάλογος πρέπει να είναι δίκαιος, με αμοιβαίο σεβασμό και με στόχο να δώσει αποτελέσματα”, κατέληξε.

Τον Νοέμβριο του 2018, η ομάδα Anonymous διέρρευσε έγγραφα, τα οποία αποκάλυπταν τις ρωσοφοβικές ενέργειες της υπηρεσίας «Integrity Initiative», που χρηματοδοτείτο από τη βρετανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα έγραφα αυτά, τα πλοκάμια της βρετανικής οργάνωσης θα φθάσουν έως στη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Λιθουανία, το Μαυροβούνιο, τη Νορβηγία, την Ολλανδία και τη Σερβία, χώρες στις οποίες έχει ένα δίκτυο συνεργατών.

Μεταξύ αυτών που χρηματοδοτούν αυτή την οργάνωση είναι το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και το Facebook.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...