ΑρχικήsecurityΠεντάγωνο: Η χρήση του AI από τον στρατό θα γίνει επικίνδυνη

Πεντάγωνο: Η χρήση του AI από τον στρατό θα γίνει επικίνδυνη

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι το AI θα βοηθήσει τον αμερικανικό στρατό να γίνει ακόμα ισχυρότερος. Την Πέμπτη, μια συμβουλευτική ομάδα που περιλάμβανε στελέχη από την Google, τη Microsoft και το Facebook πρότεινε κατευθυντήριες γραμμές για να αποτρέψουν το στρατιωτικό ΑΙ να βγει εκτός τροχιάς.

Οι συμβουλές προέρχονται από την επιτροπή Άμυνας και Καινοτομίας, η οποία δημιουργήθηκε υπό τη διοίκηση του Barack Obama. Πέρυσι, το τμήμα ζήτησε από την ομάδα να αναπτύξει δεοντολογικές αρχές για τα έργα AI. Την Πέμπτη, η ομάδα δημοσίευσε μια σειρά προτεινόμενων αρχών σε μια έκθεση που επαινεί τη δύναμη του στρατιωτικού AI, ενώ προειδοποιεί επίσης για ακούσιες βλάβες ή συγκρούσεις.

Πεντάγωνο

Το Πεντάγωνο έχει δηλώσει ότι αποτελεί εθνική προτεραιότητα να επεκτείνει γρήγορα τη χρήση του AI παντού, από το πεδίο της μάχης μέχρι το back office. Μια ενημερωμένη Εθνική αμυντική στρατηγική που κυκλοφόρησε πέρυσι λέει ότι η AI χρειάζεται να παραμείνει μπροστά από τους αντιπάλους που στηρίζονται στις νέες τεχνολογίες για να ανταγωνιστούν την αμερικανική δύναμη, όπως η Κίνα και η Ρωσία.

Η έκθεση της Επιτροπής Άμυνας και Καινοτομίας καθορίζει πέντε αρχές δεοντολογίας:

Η πρώτη είναι ότι οι άνθρωποι πρέπει να παραμείνουν υπεύθυνοι για την ανάπτυξη, τη χρήση και τα αποτελέσματα των συστημάτων AI του τμήματος.

Άλλες αρχές στη λίστα περιγράφουν πρακτικές που κάποιος μπορεί να ελπίζει ότι είναι ήδη πρότυπο για οποιοδήποτε έργο τεχνολογίας του Πενταγώνου.

Οι υπόλοιπες αρχές αναφέρουν ότι το τμήμα θα πρέπει να λάβει μέτρα για να αποφύγει τη μεροληψία στα συστήματα AI που θα μπορούσαν να βλάψουν ακούσια τους ανθρώπους και ότι το Πεντάγωνο θα πρέπει να είναι σε θέση να ανιχνεύει ακούσια βλάβη και να αποσυνδέεται αυτόματα εάν συμβεί ή να επιτρέπει την απενεργοποίηση από έναν άνθρωπο.

Οι συστάσεις υπογραμμίζουν τον τρόπο με τον οποίο το ΑΙ θεωρείται πλέον σημαντικό στο μέλλον του πολέμου και άλλων επιχειρήσεων του Πενταγώνου – αλλά και πως η τεχνολογία εξακολουθεί να βασίζεται στην ανθρώπινη κρίση και συγκράτηση. Ο πρόσφατος ενθουσιασμός για το AI οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πρόοδο της μηχανικής μάθησης.

Πεντάγωνο AI

Παρόλο που το Πεντάγωνο ζήτησε από την επιτροπή Άμυνας και Καινοτομίας να αναπτύξει AI αρχές, δε δεσμεύεται να τις υιοθετήσει.

Οι σχέσεις έχουν τεθεί υπό αμφισβήτηση από τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων για το έργο του Πενταγώνου σε εταιρείες όπως η Google και η Microsoft. Η Google αποφάσισε να μην ανανεώσει τη σύμβαση Maven και να κυκλοφορήσει τις δικές της αρχές AI μετά από χιλιάδες εργαζόμενους που διαμαρτυρήθηκαν για την ύπαρξή της.

Οι αρχές δεοντολογίας του AI του Πενταγώνου ενδέχεται να βοηθήσουν τα στελέχη να πουλήσουν δυνητικά αμφιλεγόμενα έργα εσωτερικά. Πάντως, η Microsoft και η Google έχουν καταστήσει σαφές ότι σκοπεύουν να παραμείνουν δεσμευμένοι με τους Αμερικανούς στρατιωτικούς, και οι δύο έχουν στελέχη στην επιτροπή Άμυνας και Καινοτομίας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS