Κυριακή, 5 Απριλίου, 08:07
Αρχική security FBI: Τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο αυξάνονται λόγω των εξελιγμένων απατών

FBI: Τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο αυξάνονται λόγω των εξελιγμένων απατών

Στις 14 Δεκεμβρίου 2018 ο Aaron Cole επρόκειτο να αγοράσει ένα καινούργιο σπίτι και έλαβε ένα email που θεωρούσε ότι ήταν από την εταιρεία μεταβίβασης τίτλων και τον κατεύθυνε να κάνει μια κατάθεση αξίας 123.000 δολαρίων.

Ο Cole μπερδεύτηκε, μη συνειδητοποιώντας ότι ένα εξελιγμένο δίκτυο hacker πιθανότατα κατασκόπευε τις επικοινωνίες του με την εταιρεία μεταβίβασης τίτλων και ότι παρόλο που το email έμοιαζε με τα άλλα που είχε λάβει από την εταιρεία μεταβίβασης τίτλων, αυτή τη φορά, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήταν ελαφρώς διαφορετική.

Μια εβδομάδα αργότερα, η εταιρεία τον κάλεσε, συμβουλεύοντας τον ήρθε η ώρα να στείλει χρήματα. Ο Cole ξαφνικά συνειδητοποίησε ότι είχε δώσει τις αποταμιεύσεις της οικογένειάς του σε εγκληματίες. Τα χρήματα ήταν από την πώληση του πρώην σπιτιού τους.

FBI

“Ήταν το χειρότερο συναίσθημα”, δήλωσε ο Cole την Παρασκευή. “Και μετά έπρεπε να πάω σπίτι και να πω στη σύζυγό μου ότι μόλις έδωσα σε απατεώνες όλα τα χρήματα. Απλά καθόμουν και απλά δεν μπορούσα να μπορούσα να μιλήσω για να της πω τι συνέβη”.

Το 2015 χάθηκαν 220 εκατομμύρια δολάρια σε απάτες στις ΗΠΑ. Το 2019, οι απώλειες θα ξεπεράσουν τα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την WFG National Insurance Company.

Στο παρελθόν, οι προσπάθειες των hacker να ξεγελάσουν τους ανθρώπους ήταν συχνά άπειρες και αδέξιες, ανέφεραν πράκτορες του FBI σε δημοσιογράφους την Παρασκευή. Τώρα μπορούν να είναι εξελιγμένες. Εάν οι χρήστες ερωτηθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να μεταφέρουν χρήματα εντός προθεσμίας, δεν θα πρέπει να βιάζονται και να καλέσουν έναν γνωστό αριθμό του προσώπου στο οποίο υποτίθεται το e-mail και να επιβεβαιώσουν το αίτημα, ανέφεραν οι πράκτορες.

“Τα email έχουν γίνει καλά κατασκευασμένα και αρκετά λεπτομερή. Είναι ιδιαίτερα προσαρμοσμένα σε αυτό το συγκεκριμένο θύμα », δήλωσε ο Gabriel Gundersen, ειδικός πράκτορας του FBI με την Oregon Cyber ​​Task Force. “Είναι ένα κομμάτι της κοινωνικής μηχανικής, όπου εξαναγκάζουν ένα θύμα να κάνει κάτι βασισμένο σε μια τεχνητή ατζέντα ή σε ένα τεχνητό χρονοδιάγραμμα”.

Σε μια από τις μεγαλύτερες περιπτώσεις του είδους του στο ιστορικό των Η.Π.Α., οι ομοσπονδιακές αρχές του Λος Άντζελες ανακοίνωσαν ότι τον Αύγουστο κατηγορήθηκαν 80 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους Νιγηριανοί, για κλοπή 6 εκατομμυρίων δολαρίων σε δίκτυο ηλεκτρονικής απάτης και ξεπλύματος χρημάτων. Ο George Chamberlin, βοηθός ειδικός πράκτορας του FBI που είναι αρμόδιος για το τμήμα Portland, δήλωσε ότι αυτές οι περιπτώσεις μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να αναπτυχθούν.

Οι συμπράξεις μεταξύ των θυμάτων, της τοπικής επιβολής του νόμου, του FBI και των τοπικών γραφείων του στο εξωτερικό και της επιβολής του νόμου σε άλλες χώρες είναι κρίσιμης σημασίας για την καταπολέμηση αυτού του διακρατικού εγκλήματος, δήλωσε ο Loren Cannon, ειδικός πράκτορας του FBI που είναι αρμόδιος για το γραφείο του Portland.

Στο Oregon, οι απώλειες ξεπέρασαν τα 24 εκατομμύρια δολάρια από τα εγκλήματα που σχετίζονται με τον υπολογιστή από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους. Για το σύνολο του περασμένου έτους, 23,5 εκατομμύρια δολάρια είχαν κλαπεί, είπε το FBI.

Τα περισσότερα από τα χρήματα έχουν χαθεί στις αποκαλούμενες απάτες απάτης μέσω ηλεκτρονικού επιχειρείν, στις οποίες ομάδες οργανωμένου εγκλήματος εξαπατούν τα θύματα να πραγματοποιούν τραπεζικές μεταφορές σε τραπεζικούς λογαριασμούς που ελέγχονται από τους εγκληματίες.

Ο Cole, από το προάστιο Portland του Oregon City, ήταν τυχερός. Η εταιρεία μεταβίβασης τίτλων, η WFG National Insurance Company, τον προσέλαβε – με το ίδιο ποσό που έχασε – να είναι εκπρόσωπος για να προειδοποιήσει τους άλλους για τις απάτες στον κυβερνοχώρο.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Απομακρυσμένη εργασία: Πώς μπορούν να “επιβιώσουν” οι επιχειρήσεις;

Η απομακρυσμένη εργασία είναι μία πολιτική που ακολουθούν επιχειρήσεις όλων των μεγεθών ενόψει της πανδημίας του Κορωνοϊού. Τις τελευταίες εβδομάδες έχει σημειωθεί...

Samsung: Δωρεά αξίας $ 29 εκατομμυρίων για την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

Η Samsung Electronics προχώρησε σε μια δωρεά αξίας $ 29 εκατομμυρίων σε κυβερνήσεις και κοινότητες που έχουν...

Με παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι;

Με παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι; Έχετε αναρωτηθεί αν αυτές τις μέρες -λόγω πανδημίας η πλειοψηφία εργάζεται από...

Επιθέσεις Ransomware και DDoS: Οι κυβερνοεγκληματίες εντείνουν τις δραστηριότητές τους εν μέσω του κορωνοϊού

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν τις ανησυχίες γύρω από την επιδημία του κορωνοϊού σε μια προσπάθεια μεγιστοποίησης του αντίκτυπου των επιθέσεων...

Ερευνητές προτείνουν μέθοδο παρακολούθησης του κορωνοϊού μέσω των smartphone

Καθώς ο COVID-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται, οι ερευνητικές ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν το χρόνο και τις δεξιότητές τους για να...

Το μήνυμα της Zoom προς τους πελάτες της για τα θέματα ασφαλείας

Μετά την πρόσφατη ανακάλυψη των κενών ασφαλείας στην εφαρμογή Zoom, η εταιρεία δημοσίευσε μία επίσημη απάντηση προς...

Cache: Κρυμμένα αρχεία στην προσωρινή μνήμη επιβραδύνουν το Google Chrome

Το Google Chrome ανήκει στην κατηγορία των πιο δημοφιλών browsers και χρησιμοποιείται από μεγάλο ποσοστό χρηστών. Ωστόσο, έχει ένα σημαντικό αρνητικό χαρακτηριστικό...

Πώς να συνδέσω και να ρυθμίσω ακουστικά στο Windows 10 PC;

Τα ακουστικά είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που οι περισσότεροι εργαζόμαστε από...

APT Hackers χρησιμοποιούν το Crimson RAT εναντίον Ινδικών τραπεζών

Σύμφωνα με ερευνητές ασφαλείας στον κυβερνοχώρο, μία νέα καμπάνια APT, χρησιμοποιεί το Crimson RAT και επιτίθεται σε...

ProtonMail: Κυκλοφόρησε νέα εφαρμογή για να συνδέεστε τοπικά

ProtonMail - Κυκλοφόρησε νέα εφαρμογή για να συνδέεστε τοπικά: Οι επιθέσεις στο διαδίκτυο αυξάνονται καθημερινά και η...