Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 14:23
Αρχική security FBI: Τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο αυξάνονται λόγω των εξελιγμένων απατών

FBI: Τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο αυξάνονται λόγω των εξελιγμένων απατών

Στις 14 Δεκεμβρίου 2018 ο Aaron Cole επρόκειτο να αγοράσει ένα καινούργιο σπίτι και έλαβε ένα email που θεωρούσε ότι ήταν από την εταιρεία μεταβίβασης τίτλων και τον κατεύθυνε να κάνει μια κατάθεση αξίας 123.000 δολαρίων.

Ο Cole μπερδεύτηκε, μη συνειδητοποιώντας ότι ένα εξελιγμένο δίκτυο hacker πιθανότατα κατασκόπευε τις επικοινωνίες του με την εταιρεία μεταβίβασης τίτλων και ότι παρόλο που το email έμοιαζε με τα άλλα που είχε λάβει από την εταιρεία μεταβίβασης τίτλων, αυτή τη φορά, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήταν ελαφρώς διαφορετική.

Μια εβδομάδα αργότερα, η εταιρεία τον κάλεσε, συμβουλεύοντας τον ήρθε η ώρα να στείλει χρήματα. Ο Cole ξαφνικά συνειδητοποίησε ότι είχε δώσει τις αποταμιεύσεις της οικογένειάς του σε εγκληματίες. Τα χρήματα ήταν από την πώληση του πρώην σπιτιού τους.

FBI

“Ήταν το χειρότερο συναίσθημα”, δήλωσε ο Cole την Παρασκευή. “Και μετά έπρεπε να πάω σπίτι και να πω στη σύζυγό μου ότι μόλις έδωσα σε απατεώνες όλα τα χρήματα. Απλά καθόμουν και απλά δεν μπορούσα να μπορούσα να μιλήσω για να της πω τι συνέβη”.

Το 2015 χάθηκαν 220 εκατομμύρια δολάρια σε απάτες στις ΗΠΑ. Το 2019, οι απώλειες θα ξεπεράσουν τα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την WFG National Insurance Company.

Στο παρελθόν, οι προσπάθειες των hacker να ξεγελάσουν τους ανθρώπους ήταν συχνά άπειρες και αδέξιες, ανέφεραν πράκτορες του FBI σε δημοσιογράφους την Παρασκευή. Τώρα μπορούν να είναι εξελιγμένες. Εάν οι χρήστες ερωτηθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να μεταφέρουν χρήματα εντός προθεσμίας, δεν θα πρέπει να βιάζονται και να καλέσουν έναν γνωστό αριθμό του προσώπου στο οποίο υποτίθεται το e-mail και να επιβεβαιώσουν το αίτημα, ανέφεραν οι πράκτορες.

“Τα email έχουν γίνει καλά κατασκευασμένα και αρκετά λεπτομερή. Είναι ιδιαίτερα προσαρμοσμένα σε αυτό το συγκεκριμένο θύμα », δήλωσε ο Gabriel Gundersen, ειδικός πράκτορας του FBI με την Oregon Cyber ​​Task Force. “Είναι ένα κομμάτι της κοινωνικής μηχανικής, όπου εξαναγκάζουν ένα θύμα να κάνει κάτι βασισμένο σε μια τεχνητή ατζέντα ή σε ένα τεχνητό χρονοδιάγραμμα”.

Σε μια από τις μεγαλύτερες περιπτώσεις του είδους του στο ιστορικό των Η.Π.Α., οι ομοσπονδιακές αρχές του Λος Άντζελες ανακοίνωσαν ότι τον Αύγουστο κατηγορήθηκαν 80 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους Νιγηριανοί, για κλοπή 6 εκατομμυρίων δολαρίων σε δίκτυο ηλεκτρονικής απάτης και ξεπλύματος χρημάτων. Ο George Chamberlin, βοηθός ειδικός πράκτορας του FBI που είναι αρμόδιος για το τμήμα Portland, δήλωσε ότι αυτές οι περιπτώσεις μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να αναπτυχθούν.

Οι συμπράξεις μεταξύ των θυμάτων, της τοπικής επιβολής του νόμου, του FBI και των τοπικών γραφείων του στο εξωτερικό και της επιβολής του νόμου σε άλλες χώρες είναι κρίσιμης σημασίας για την καταπολέμηση αυτού του διακρατικού εγκλήματος, δήλωσε ο Loren Cannon, ειδικός πράκτορας του FBI που είναι αρμόδιος για το γραφείο του Portland.

Στο Oregon, οι απώλειες ξεπέρασαν τα 24 εκατομμύρια δολάρια από τα εγκλήματα που σχετίζονται με τον υπολογιστή από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους. Για το σύνολο του περασμένου έτους, 23,5 εκατομμύρια δολάρια είχαν κλαπεί, είπε το FBI.

Τα περισσότερα από τα χρήματα έχουν χαθεί στις αποκαλούμενες απάτες απάτης μέσω ηλεκτρονικού επιχειρείν, στις οποίες ομάδες οργανωμένου εγκλήματος εξαπατούν τα θύματα να πραγματοποιούν τραπεζικές μεταφορές σε τραπεζικούς λογαριασμούς που ελέγχονται από τους εγκληματίες.

Ο Cole, από το προάστιο Portland του Oregon City, ήταν τυχερός. Η εταιρεία μεταβίβασης τίτλων, η WFG National Insurance Company, τον προσέλαβε – με το ίδιο ποσό που έχασε – να είναι εκπρόσωπος για να προειδοποιήσει τους άλλους για τις απάτες στον κυβερνοχώρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Ποιες τεχνολογικές καινοτομίες καθορίζουν το μέλλον της κυβερνοασφάλειας;

H πρόοδος της τεχνολογίας πέρα από τις διευκολύνσεις που προσφέρει αυξάνοντας τόσο την ταχύτητα όσο και την ποιότητα των αποδόσεων στην ασφάλεια,...

Microsoft Outlook: Πώς να μπλοκάρετε emails από συγκεκριμένους αποστολείς;

Έχει τύχει και σε εσάς να λάβετε emails από άτομα που δεν θέλετε; Αν ναι, το Microsoft...

ΗΠΑ: Το Υπουργείο Εμπορίου καταργεί το TikTok στις 20 Σεπτεμβρίου

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, θα προχωρήσει σε απαγόρευση της λήψης της δημοφιλούς κινεζικής εφαρμογής TikTok και του WeChat,...

Group Tabs: Ο Chrome θα δημιουργεί αυτόματα ομαδικά Tabs

Η Google θέλει να απαλλάξει τους χρήστες από χειροκίνητη δημιουργία καρτελών από τους χρήστες, για αυτό, η ομάδα του Chromium δοκιμάζει αυτήν...

Pinephone: Η έκδοση με Manjaro Linux είναι πλέον διαθέσιμη για preorder

Μερικές ώρες νωρίτερα, η PINE64 ανακοίνωσε πως το νέο Pinephone ‘Manjaro Community Edition’, πλέον είναι διαθέσιμο για...

Σφάλμα επιτρέπει εκτέλεση απομακρυσμένου κώδικα σε συσκευές Apple

Σφάλματα τα οποία εντοπίστηκαν σε συσκευές iPhone, iPad και iPod, έχουν επιδιορθωθεί από την Apple μέσω νέων ενημερώσεων για τα συστήματα iOS...

Ο CEO της εταιρείας πρόληψης κυβερνοαπατών NS8 συνελήφθη για απάτες

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πρόληψης απατών στον κυβερνοχώρο NS8 συνελήφθη και κατηγορήθηκε για εξαπάτηση των επενδυτών της εταιρείας.

Διορθώθηκαν κρίσιμες cross-site scripting (XSS) ευπάθειες στο Drupal

Αυτή την εβδομάδα, διορθώθηκαν στο Drupal content management system (CMS) αρκετά cross-site scripting (XSS) σφάλματα και ευπάθειες...

Wikipedia: Οικονομολόγοι αποδεικνύουν την επιρροή της στον τουρισμό

Ξεχάστε τα γυαλιστερά ταξιδιωτικά φυλλάδια και τους φανταχτερούς διαδικτυακούς ιστότοπους. Ένας από τους πιο αποδοτικούς τρόπους με τους οποίους οι επιχειρηματίες του...

Οδηγός ενός Tesla βρέθηκε να κοιμάται ενώ το όχημα του κινούταν με 150 χλμ

Η αστυνομία του Καναδά απέδωσε κατηγορίες σε έναν άνδρα για επιτάχυνση και επικίνδυνη οδήγηση αφού βρέθηκε να κοιμάται στο τιμόνι του αυτοκινούμενου...