ΑρχικήinetCriptext secure email service δωρεάν κρυπτογράφηση

Criptext secure email service δωρεάν κρυπτογράφηση

Η Criptext είναι μια δωρεάν κρυπτογραφημένη υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για Windows, Linux, macOS, Android και iOS. Οι εφαρμογές που χρησιμοποιεί η υπηρεσία Criptext είναι ανοικτού κώδικα (open-source).

Η υπηρεσία κρυπτογράφησης δεν βασίζεται στο σύννεφο όπως το Gmail ή το Outlook. Τα μηνύματα της Criptext δεν αποθηκεύονται στους διακομιστές που χρησιμοποιεί μόνιμα, αλλά αποθηκεύονται μόνο στη συσκευή με end to end κρυπτογράφηση. Για την κρυπτογράφηση χρησιμοποιεί το Signal Protocol.Criptext

Πως λειτουργεί;

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα, η υπηρεσία Criptext αποστέλλει την αλληλογραφία μέσω των διακομιστών της και διαγράφει τα πάντα μετά την παράδοση του μηνύματος. Η μόνη εξαίρεση είναι όταν το μήνυμα δεν μπορεί να παραδοθεί. Όταν για παράδειγμα η συσκευή του παραλήπτη είναι εκτός σύνδεσης. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αποθηκεύεται στον διακομιστή μέχρι να παραδοθεί. Εάν δεν παραδοθεί εντός 30 ημερών, διαγράφεται και από το διακομιστή.

Η Criptext αναφέρει ότι κάθε email είναι κρυπτογραφείται με ένα μοναδικό κλειδί. Τα συνημμένα εάν υπάρχουν κρυπτογραφούνται επίσης. Όλα τα δεδομένα αποθηκεύονται σε διακομιστές της Amazon Web Services, αλλά τα κλειδιά κρυπτογράφησης αποθηκεύονται στις συσκευές των χρηστών.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η υπηρεσία κρυπτογραφεί μόνο μηνύματα που αποστέλλονται από ένα χρήστη της Criptext σε κάποιον άλλο που χρησιμοποιεί την ίδια υπηρεσία. Έτσι, αν θέλετε να στείλετε μηνύματα σε άλλες υπηρεσίες (Gmail, Outlook, κ.λπ.), δεν θα κρυπτογραφηθούν.

Για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Criptext θα πρέπει να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή για desktop ή για κινητά και να την χρησιμοποιήσετε για να εγγραφείτε. Μόλις το κάνετε, η εφαρμογή θα αρχίσει να δημιουργεί κλειδιά κρυπτογράφησης/αποκρυπτογράφησης για το λογαριασμό σας στην συγκεκριμένη συσκευή.

Κατά την εγγραφή σας μπορείτε να εισαγάγετε προαιρετικά μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης. Απαιτείται μόνο για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας και όχι για κάποια ταυτοποίηση.

Κατεβάστε την εφαρμογή στην πλατφόρμα που σας ενδιαφέρει

______________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS