ΑρχικήsecurityHacker παραβίασε κάμερα ασφαλείας και παρενόχλησε 8χρονο κοριτσάκι

Hacker παραβίασε κάμερα ασφαλείας και παρενόχλησε 8χρονο κοριτσάκι

κάμερα ασφαλείας

Ένας άγνωστος, κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στην κάμερα ασφαλείας Ring μιας οικογένειας στο Μισισιπή και χρησιμοποίησε το ηχείο της για να παρενοχλήσει την 8χρονη κόρη τους, λέγοντάς της ότι ήταν ο Άγιος Βασίλης και την ενθάρρυνε να καταστρέψει το δωμάτιό της.

Η Ashley LeMay, μητέρα του κοριτσιού, δήλωσε στο WMC, ότι εγκατέστησε την κάμερα ασφαλείας στο δωμάτιο των παιδιών της, ώστε να μπορεί να τα παρακολουθεί τις ώρες που δουλεύει ως νοσοκόμα.

Η παραβίαση πραγματοποιήθηκε μόλις 4 μέρες αφού τοποθετήθηκε η κάμερα στο δωμάτιο των κοριτσιών. Εκείνη τη μέρα η ίδια βρισκόταν εκτός σπιτιού ενώ ο σύζυγός της ήταν στο σπίτι με τις κόρες τους.

Όταν η κόρη της Alyssa άκουσε θορύβους που έρχονταν από το δωμάτιό της, πήγε να δει τι ήταν. Σύμφωνα με τα πλάνα της κάμερας Ring, το κορίτσι φαίνεται να στέκεται νευρικά στο δωμάτιό του, ενώ ακούγεται το τραγούδι “Tiptoe through the Tulips”, το οποίο ακουγόταν στην ταινία τρόμου “Insidious”, να παίζει από την κάμερα.

Όταν η Alyssa άκουσε τη φωνή ενός άντρα από το ηχείο που διαθέτει η κάμερα ασφαλείας και ρώτησε ποιος είναι, εκείνος απάντησε: «Είμαι ο καλύτερος σου φίλος, είμαι ο Άγιος Βασίλης. Δεν θέλεις να γίνεις η καλύτερη φίλη μου;”

Το WMC ανέφερε ότι ο hacker συνέχισε να παρενοχλεί το κορίτσι, να την κοροϊδεύει και να την ενθαρρύνει να καταστρέψει το δωμάτιό της.

Η απάντηση της Ring

Σύμφωνα με το CNN, η Ring δήλωσε ότι ο hacker δεν απέκτησε πρόσβαση μέσω παραβίασης δεδομένων ή παραβίασης της ασφάλειας της Ring, αλλά πιθανώς εκμεταλλεύτηκε την αδύναμη ασφάλεια του λογαριασμού της οικογένειας.

Όπως αναφέρει η εταιρεία πολλοί από τους πελάτες της “χρησιμοποιούν συχνά το ίδιο όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης για πολλούς λογαριασμούς”. Εάν αυτά τα διαπιστευτήρια πέσουν σε λάθος χέρια, οι συσκευές αυτές θα μπορούσαν να παραβιαστούν.

“Προληπτικά, ενθαρρύνουμε όλους τους χρήστες του Ring να ενεργοποιήσουν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στον λογαριασμό Ring τους, να προσθέσουν κοινόχρηστους χρήστες (αντί να μοιράζονται τα διαπιστευτήρια σύνδεσης), να χρησιμοποιούν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και να αλλάζουν τακτικά τους κωδικούς τους”, ανέφερε η εταιρεία.

Η Ashley είπε στην WMC ότι δεν είχε ενεργοποιήσει την ταυτότητα δύο παραγόντων στη συσκευή της.

Πώς θα προστατευτείτε από τέτοιου είδους επιθέσεις

Υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να προστατεύσετε τον λογαριασμό σας από τέτοιες επιθέσεις.

Το πρώτο βήμα είναι να χρησιμοποιείτε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης ώστε να ενδυναμώσετε την ασφάλεια των συστημάτων σας.

Αλλάξτε αμέσως τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης και αποφύγετε τη χρήση φράσεων ή ημερομηνιών που είναι σημαντικές για εσάς, όπως τα γενέθλια ή τα ονόματα συγγενικών σας προσώπων.

Χρησιμοποιήστε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για να αποθηκεύετε τους διάφορους κωδικούς σας αλλά και να τους βρίσκετε εύκολα όταν πρέπει να τους χρησιμοποιήσετε.

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων, προσθέτει επίσης ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας στους λογαριασμούς σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS