ΑρχικήinetΟ Google Assistant μιλάει ξένες γλώσσες για να διευκολύνει τα ταξίδια σας

Ο Google Assistant μιλάει ξένες γλώσσες για να διευκολύνει τα ταξίδια σας

Assistant

Πολλές φορές, όταν ταξιδεύουμε σε μία ξένη χώρα, της οποίας τη γλώσσα δεν γνωρίζουμε, μπορεί να έρθουμε σε δύσκολη θέση, αφού δεν μπορούμε να φτάσουμε εύκολα στον προορισμό μας ή να διευθετήσουμε κάποιες υποχρεώσεις μας. Τώρα όμως, τη λύση σε αυτό το πρόβλημα φαίνεται ότι μπορεί να δώσει η Google. Η εταιρεία μόλις ανακοίνωσε ότι η “λειτουργία διερμηνέων” είναι τώρα διαθέσιμη σε συσκευές Android και iOS στις οποίες είναι ενεργοποιημένο το Google Assistant. Έτσι, θα μπορείτε να μεταφράσετε μία ξένη γλώσσα σε πραγματικό χρόνο, απευθείας από το τηλέφωνό σας.

Το χαρακτηριστικό αυτό ωστόσο, δεν είναι τόσο καινούριο. Κυκλοφόρησε αρχικά στο Nest Hub της Google (γνωστό και ως Home Hub) στο CES τον Ιανουάριο, δοκιμάστηκε σε μερικά ξενοδοχεία στο Λας Βέγκας μεταξύ του προσωπικού και των επισκεπτών του ξενοδοχείου.

Υποστηρίζεται επίσης από το Google Home και το Google Home Mini. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε κάποια από αυτές τις συσκευές με λειτουργία διερμηνέα, δεν θα έχετε το πρόσθετο πλεονέκτημα της εμφάνισης των μεταφράσεων στην οθόνη.

Όμως επειδή δεν είναι εύκολο να κυκλοφορείτε με ένα Nest Hub ή ένα Google Smart Speaker ενώ βλέπετε να αξιοθέατα, το τηλέφωνό σας είναι σίγουρα πιο βολικό. Επίσης, δεν χρειάζεται να κάνετε λήψη μίας επιπλέον εφαρμογής στο τηλέφωνό σας, καθώς η λειτουργία διερμηνέα είναι ήδη ενσωματωμένη στην εφαρμογή Google Assistant.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πείτε: “Hey Google, γίνε ο ισπανικός μου μεταφραστής” ή “Hey Google, με βοηθάς να μιλήσω ρωσικά;” και αρχίστε να μιλάτε. Τόσο εσείς όσο και όποιος μιλάει μαζί σας, θα μπορεί να δει και να ακούσει τη μετάφραση στο τηλέφωνό σας.

Η λειτουργία διερμηνέα υποστηρίζει 44 γλώσσες, μια αρκετά σημαντική αύξηση από τις 27 γλώσσες που ήταν διαθέσιμες όταν ξεκίνησε στο Nest Hub.

Το χαρακτηριστικό έρχεται επίσης με διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας. Για παράδειγμα αντί να προβάλλετε τις μεταφράσεις σας μέσω του ηχείου του τηλεφώνου, μπορείτε αντ ‘αυτού να τις πληκτρολογείτε χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο του κινητού σας.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το χαρακτηριστικό αυτό προς το παρόν έρχεται για συσκευές smartphones. Έτσι, την επόμενη φορά που θα βρίσκεστε σε μια ξένη χώρα ίσως σας φανεί πολύ χρήσιμο το χαρακτηριστικό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS