ΑρχικήsecurityTo project Alias εμποδίζει την Alexa και το Google Home να υποκλέψουν...

To project Alias εμποδίζει την Alexa και το Google Home να υποκλέψουν συνομιλίες

Οι έξυπνοι βοηθοί, όπως το Amazon Echo και το Google Home, δημιούργησαν ανησυχίες από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους σχετικά με την δυνατότητα τους να ακούν συνεχώς τις προσωπικές συνομιλίες σας στο σπίτι ή στο γραφείο. Για τον λόγο αυτό δημιουργήθηκε ένα open-source project με την ονομασία “Project Alias”, για όλους τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής, για να εμποδίσει τους έξυπνους βοηθούς να ακούνε τις συνομιλίες σας.

project-alias

Η συσκευή που ονομάζεται Alias, είναι ένας βοηθός, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να εφαρμόζει στην κορυφή ενός Echo Amazon ή του Google Home. Αναπαράγει συνεχώς λευκό θόρυβο για να αποτρέπει τους έξυπνους βοηθούς από τη λήψη οποιουδήποτε ήχου.

Το Project Alias ​​μοιάζει με μια μάζα λιωμένου κεριού και αποτελείται από ένα Raspberry Pi, μια συστοιχία μικροφώνων και δύο ηχεία, που συνολικά καλύπτονται από ένα 3D printed κέλυφος.

Για να παραμείνει “εκτός δικτύου”, το Alias ​​συνδέεται στο διαδίκτυο μόνο κατά την αρχική διαδικασία ρύθμισης. Με αυτόν τον τρόπο, αποτρέπει τις συνομιλίες σας να αναμεταδοθούν πέρα από τη συσκευή.

Κάθε φορά που το Alias ​​ακούει τη δική του ξεχωριστή λέξη, σταματά να δημιουργεί το λευκό θόρυβο και ενεργοποιεί την Alexa ή το Google Home παίζοντας “Alexa” ή “OK Google” από το εσωτερικό του ηχείο.

Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον έξυπνο βοηθό σας όπως συνήθως. Το καλύτερο μέρος είναι ότι αντί να πείτε Alexa ή Google, μπορείτε να προσαρμόσετε τη δική σας μοναδική λέξη.

Παρόλο που υπάρχει η δυνατότητα σίγασης της Alexa ή του Google Assistant κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής συνομιλίας, το “Project Alias” ​​είναι πολύ καλύτερο, καθώς σας δίνει την ίδια λειτουργικότητα με την επιπρόσθετη δυνατότητα hands-free.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι το Alias ​​δεν μπορεί να εμποδίσει την Google ή την Amazon να καταγράψουν τις φωνητικές εντολές που εισάγετε κατά την αλληλεπίδραση με τον βοηθό.

Σύμφωνα με τις σημειώσεις του προγραμματιστή στο GitHub, το έργο βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη. Επίσης, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που λειτουργεί σε Raspberry Pi, δεν μπορείτε να αγοράσετε το “Project Alias” καθώς θα απαιτούσε κάποιες εξειδικευμένες γνώσεις για να το ρυθμίσετε.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS