ΑρχικήsecurityΤο Android λιγότερο ασφαλές για online αγορές σε σχέση με το iOS

Το Android λιγότερο ασφαλές για online αγορές σε σχέση με το iOS

Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν καταστροφικές για τους χρήστες του Android. Έχουν κυκλοφορήσει προειδοποιήσεις σχετικά με δεκάδες εφαρμογές που μπορούν να δώσουν χρήματα σε εγκληματίες πίσω από την πλάτη σας χρησιμοποιώντας adware και μια εφαρμογή που μπορούσε να επανεγκατασταθεί όποτε οι χρήστες προσπάθησαν να διαγράψουν το επιβλαβές πρόγραμμα από την συσκευή τους – οι χρήστες Android δεν χρειάζεται να εγκαταστήσουν τίποτα για να κάνουν ευάλωτες τις συσκευές τους. Και στη συνέχεια εμφανίστηκε το StrandHogg – ένα ελάττωμα που επιτρέπει στους hacker να δημιουργήσουν μια πλαστή σελίδα σύνδεσης που προσποιείται ότι είναι μια νόμιμη τραπεζική εφαρμογή, απορροφώντας τα στοιχεία σύνδεσης των τραπεζών σας.

Android

Ακόμα χειρότερα, το StrandHogg θα κατευθύνει τους χρήστες στη νόμιμη εφαρμογή μόλις εισαγάγουν τα στοιχεία τους. Έτσι, από ότι καταλαβαίνετε, το μόνο που έχετε κάνει είναι να εισέλθετε στην τραπεζική σας εφαρμογή – έχοντας κατά νου ότι οι hacker έχουν μόλις παραδώσει όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζονται για να κάνουν το ίδιο.

Λοιπόν, είναι άσχημη η χρονική στιγμή για όλες αυτές οι επιθέσεις – σχεδόν έχουν σχεδιαστεί για να κερδίσουν χρήματα από το smartphone σας ή να την κλέψουν απευθείας από τον τραπεζικό λογαριασμό σας – ή οι χρήστες Android είναι πιο εκτεθειμένοι σε κίνδυνο από τους αντίστοιχους iOS; Και αν ναι, θα πρέπει να αποφεύγουν να εμπιστεύονται τις συσκευές τους με τις πιο ευαίσθητες πληροφορίες τους, όπως το online banking ή να εισάγουν τα στοιχεία χρεωστικών και πιστωτικών καρτών σε δεκάδες ιστότοπους για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις προσφορές της Black Friday ή τις γιορτές των Χριστουγέννων;

Σύμφωνα με τον Jan Youngren, ο οποίος εργάζεται ως ειδικός του Cybersecurity στο VPNpro.com, η χρήση του Android συνεπάγεται μεγαλύτερο κίνδυνο. Και οι χρήστες πρέπει να το γνωρίζουν.

Ο Youngren δήλωσε στην Express.co.uk: “Ενώ δεν έχουμε κάνει ακόμα μια πλήρη ανάλυση του StrandHogg, είναι γενικά πάντα πιο επικίνδυνο να χρησιμοποιήσετε το Android για οποιεσδήποτε σοβαρά ευαίσθητες δραστηριότητες, επειδή υπάρχει πολύ ευρύτερο φάσμα κακόβουλου λογισμικού που διατίθεται ειδικά για συσκευές Android . Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο κατά την εποχή των ψώνιων των Χριστουγέννων, όταν αυξάνονται τα έσοδα από ηλεκτρονικές αγορές – και οι προσπάθειες των hacker να κλέψουν τα τραπεζικά, PayPal ή πιστωτικά σας δεδομένα.

“Έτσι, γενικά, κατά τη σύγκριση του Android με το iOS, το iOS κερδίζει απλώς και μόνο λόγω της καλύτερης προεπιλεγμένης ασφάλειας. Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλά δωρεάν προγράμματα κακόβουλου λογισμικού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μολύνετε συσκευές Android, ενώ θα είναι πολύ δύσκολο για εσάς να βρείτε κακόβουλο λογισμικό iOS που θα παραμείνει αδρανές για περισσότερο από μερικές ημέρες. Η Apple είναι απλώς καλύτερη στην ασφάλεια από προεπιλογή. ”

Αλλά όταν ρωτήθηκε για τις άλλες επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους όσοι χρησιμοποιούν smartphone ή tablet Android για να νιώθουν ασφαλείς για τα χρήματά τους χρησιμοποιώντας εφαρμογές ή online banking portals, ο Youngren δεν βοήθησε ιδιαίτερα σχετικά με το τι θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν οι χρήστες.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS