ΑρχικήinetΟ αδερφός του Pablo Escobar κυκλοφορεί πτυσσόμενο smartphone που καταστρέφεται μόνο με...

Ο αδερφός του Pablo Escobar κυκλοφορεί πτυσσόμενο smartphone που καταστρέφεται μόνο με φωτιά

Pablo EscobarΓια πολλά χρόνια, ο αδελφός του Pablo Escobar εργαζόταν ως λογιστής στο γνωστό Medellín Cartel, που είχε δημιουργήσει ο ίδιος ο Pablo Escobar και εφοδίαζε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο με τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης.

Τώρα, ο Roberto Escobar έχει στρέψει την προσοχή του σε μια νέα αγορά: τα smartphones.

Ο Roberto είναι 71 ετών και πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα νέο πτυσσόμενο τηλέφωνο μέσω της εταιρείας του, Escobar Inc. Το τηλέφωνο ονομάζεται Escobar Fold 1 και φτιάχτηκε προς τιμήν του αδελφού του Pablo Escobar.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Escobar Inc., Olof Gustafsson, ανέφερε κάποια χαρακτηριστικά του κινητού τηλεφώνου. Σε μια δήλωσή του, είπε ότι η οθόνη είναι κατασκευασμένη από ένα ειδικό πλαστικό που «το καθιστά σχεδόν άθραυστο». Ο ίδιος υποστηρίζει ότι κανένα άλλο smartphone, που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά, δεν έχει τόσο ανθεκτική οθόνη.

Οι τιμές ξεκινούν από 349 δολάρια. Το Escobar Fold 1 χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android της Google.

“Το τηλέφωνό μας έχει περάσει από αυστηρούς ελέγχους”, είπε ο Gustafsson. “Ο μόνος τρόπος για να σπάσει κάποιος το τηλέφωνό μας είναι να το κάψει, κάτι που δεν θα το κάνει ένας μέσος χρήστης, φαντάζομαι”.

Από τη φυλακή στα smartphones

Η εταιρεία Escobar Inc. ιδρύθηκε από τον Roberto Escobar το 1984 ως «holding εταιρεία» για τα “περιουσιακά στοιχεία” των αδελφών Escobar. Εκείνη την περίοδο, υπήρχαν πολλά, τα οποία είχαν αποκτηθεί από το εμπόριο κοκαΐνης.

Ο Pablo Escobar ήταν υπεύθυνος για την παγκόσμια διακίνηση του 80% της κοκαΐνης κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Από το 1987 έως το 1993, ο Pablo Escobar βρισκόταν στη λίστα του Forbes, ως ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου. Ο Pablo Escobar πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στις 2 Δεκεμβρίου στην πατρίδα του, Medellín, στην προσπάθεια του να ξεφύγει από τις κολομβιανές αρχές που τον κυνηγούσαν.

Ο αδερφός του Pablo Escobar, Roberto, παραδόθηκε στην αστυνομία το 1992 κατά την καταστολή του Medellín Cartel. Πέρασε 10 χρόνια στη φυλακή για εγκλήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά. Κάποια στιγμή, μετά την απελευθέρωσή του, ανέφερε ότι είχε κάνει μια σημαντική ανακάλυψη για την εύρεση θεραπείας για το AIDS.

Τώρα, στα 71 του χρόνια, με πρόβλημα στην όραση και την ακοή, λόγω μιας βόμβας που εξερράγη κοντά στο πρόσωπό του στη φυλακή το 1993, ο Roberto ονειρεύεται να γίνει ένας πετυχημένος κατασκευαστής smartphone ακολουθώντας τα βήματα της Samsung με το Galaxy Fold.

“Θέλουμε να νικήσουμε τους ανταγωνιστές”, δήλωσε ο Gustafsson στο CNN. “Διαπιστώσαμε πολύ γρήγορα ότι εάν φτιάξουμε ένα καλό πτυσσόμενο τηλέφωνο σε λογική τιμή, μπορούμε να πουλήσουμε πολλές συσκευές. Και αυτό συμβαίνει τώρα”.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS