Κυριακή, 5 Απριλίου, 17:17
Αρχική security Star Wars: Ψεύτικα streaming sites κλέβουν στοιχεία πιστωτικών καρτών

Star Wars: Ψεύτικα streaming sites κλέβουν στοιχεία πιστωτικών καρτών

Star WarsΟι εγκληματίες του κυβερνοχώρου βρήκαν ένα νέο τρόπο να διαπράξουν τις απάτες τους και να προσελκύσουν περισσότερα θύματα. Εκμεταλλεύονται την τεράστια διαφήμιση και την δημοτικότητα της νέας ταινίας «Star Wars: The Rise of Skywalker» και τις χρησιμοποιούν για να προσελκύσουν πιθανά θύματα σε ψεύτικα streaming sites. Στόχος των hackers είναι να κλέψουν τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών των θυμάτων.

Η ταινία κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα και οι phishers αποφάσισαν ότι είναι μια καλή ευκαιρία να προσελκύσουν τους fans που θα ήθελαν να ρίξουν μια ματιά στη νέα ταινία, πριν πάνε στον κινηματογράφο.

Νέες δημοφιλείς ταινίες (αλλά και υπηρεσίες) χρησιμοποιούνται συχνά ως δόλωμα σε social engineering επιθέσεις. Οι hackers γνωρίζουν ότι θα υπάρξουν πολλοί άνθρωποι που θα ήθελαν να πάρουν μια πρώτη γεύση τη ταινίας. Εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση και κατευθύνουν τα θύματα σε ψεύτικα streaming sites ή σε κακόβουλα αρχεία που εμφανίζονται ως πρώιμα αντίγραφα της ταινίας.

Πάνω από 30 sites χρησιμοποιούνται για την κλοπή στοιχείων πιστωτικών καρτών

“Οι ερευνητές της Kaspersky βρήκαν πάνω από 30 δόλια sites και social media προφίλ, που εμφανίζονται ως επίσημοι λογαριασμοί της ταινίας και υποτίθεται διανέμουν δωρεάν αντίγραφα της τελευταίας ταινίας”.

Στην πραγματικότητα, ο αριθμός αυτών των ψεύτικων κακόβουλων sites μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Σύμφωνα με τους ερευνητές της Kaspersky, τα sites αυτά συλλέγουν στοιχεία των πιστωτικών καρτών των χρηστών, τα οποία υποτίθεται ότι πρέπει να δώσουν οι χρήστες για να εγγραφούν στο site.

Η ερευνητική ομάδα βρήκε, επίσης, 65 κακόβουλα αρχεία τα οποία εμφανίζονταν ως αντίγραφα της ταινίας Star Wars: The Rise of Skywalker.

Το Twitter και άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιήθηκαν, επίσης, από hackers  για τη διαφήμιση των δωρεάν ψεύτικων αντιγράφων του Star Wars και των κακόβουλων streaming sites.

Αν οι χρήστες πέσουν στην παγίδα των hackers, δεν θα αποκτήσουν ένα αντίγραφο της ταινίας αλλά θα μολύνουν τους υπολογιστές τους με κακόβουλο λογισμικό.

Σύμφωνα με την Kaspersky, υπάρχουν ήδη 83 θύματα που έχουν επηρεαστεί από τα κακόβουλα αντίγραφα του Star Wars.

Οι fans του Star Wars πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί

Οι hacking επιθέσεις που σχετίζονται με τις ταινίες Star Wars είναι πολύ συχνές. Κατά το 2019, έχουν γίνει πάνω από 285.103 προσπάθειες να μολυνθούν 37.772 χρήστες που προσπαθούσαν να παρακολουθήσουν ταινίες Star Wars. Σύμφωνα με την Kaspersky, το ποσοστό των hacking επιθέσεων έχει αυξηθεί κατά 10% σε σχέση με πέρυσι.

Η Kaspersky δίνει κάποιες συμβουλές στους fans του Star Wars ώστε να αποφύγουν τη μόλυνση από κάποιο κακόβουλο λογισμικό ή την κλοπή των δεδομένων των πιστωτικών τους καρτών:

  • Δώστε προσοχή στις επίσημες ημερομηνίες κυκλοφορίας ταινιών σε κινηματογράφους, streaming υπηρεσίες κλπ.
  • Μην ανοίγετε ύποπτους συνδέσμους, που υπόσχονται διάφορα πράγματα, όπως πρώιμη προβολή της νέας ταινίας.
  • Ελέγξτε την επέκταση των αρχείων που κατεβάζετε. Το αρχείο θα πρέπει να έχει επέκταση .avi, .mkv ή .mp4, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχει .exe.
  • Ελέγξτε την αυθεντικότητα του site, προτού το επισκεφτείτε για να δείτε ή να κατεβάσετε την ταινία. Ελέγξτε αν ξεκινά με “https”. Ελέγξτε καλά τη μορφή της διεύθυνσης URL, την επωνυμία της εταιρείας που σχετίζεται με το site. Διαβάστε κριτικές.
  • Χρησιμοποιήστε αξιόπιστα antivirus λογισμικά.

Η ερευνήτρια της Kaspersky, Tatiana Sidorina, είπε: “Είναι χαρακτηριστικό για τους απατεώνες και τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να προσπαθούν να επωφεληθούν από δημοφιλή θέματα και το «Star Wars» είναι ένα καλό παράδειγμα αυτής της τεχνικής”.

“Καθώς οι επιτιθέμενοι καταφέρνουν να προωθούν κακόβουλα sites και περιεχόμενα στα αποτελέσματα αναζήτησης, οι οπαδοί πρέπει να είναι προσεκτικοί ανά πάσα στιγμή”.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Zoom: Χιλιάδες εγγραφές τηλεδιασκέψεων ανέβηκαν στο YouTube

Τα ζητήματα σχετικά με την ιδιωτικότητα δείχνουν να μην έχουν τέλος για την εφαρμογή τηλεδιασκέψεων Zoom. Όπως...

Πώς μπορείτε να συνδέσετε ένα μικρόφωνο στο MacBook σας;

Πολλοί άνθρωποι που ξαφνικά πρέπει να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις ή τηλεδιασκέψεις, είτε για την δουλειά τους είτε για online μαθήματα, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι...

COVID-19: Οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποιούν τις κυβερνήσεις που παρακολουθούν πολίτες

Ο COVID-19 έχει αναγκάσει πολλές κυβερνήσεις να πάρουν ακραία μέτρα, όπως να παρακολουθούν τους πολίτες. Περίπου 110...

Απομακρυσμένη εργασία: Πώς μπορούν να “επιβιώσουν” οι επιχειρήσεις;

Η απομακρυσμένη εργασία είναι μία πολιτική που ακολουθούν επιχειρήσεις όλων των μεγεθών ενόψει της πανδημίας του Κορωνοϊού. Τις τελευταίες εβδομάδες έχει σημειωθεί...

Samsung: Δωρεά αξίας $ 29 εκατομμυρίων για την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

Η Samsung Electronics προχώρησε σε μια δωρεά αξίας $ 29 εκατομμυρίων σε κυβερνήσεις και κοινότητες που έχουν...

Με παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι;

Με παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι; Έχετε αναρωτηθεί αν αυτές τις μέρες -λόγω πανδημίας η πλειοψηφία εργάζεται από...

Επιθέσεις Ransomware και DDoS: Οι κυβερνοεγκληματίες εντείνουν τις δραστηριότητές τους εν μέσω του κορωνοϊού

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν τις ανησυχίες γύρω από την επιδημία του κορωνοϊού σε μια προσπάθεια μεγιστοποίησης του αντίκτυπου των επιθέσεων...

Ερευνητές προτείνουν μέθοδο παρακολούθησης του κορωνοϊού μέσω των smartphone

Καθώς ο COVID-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται, οι ερευνητικές ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν το χρόνο και τις δεξιότητές τους για να...

Το μήνυμα της Zoom προς τους πελάτες της για τα θέματα ασφαλείας

Μετά την πρόσφατη ανακάλυψη των κενών ασφαλείας στην εφαρμογή Zoom, η εταιρεία δημοσίευσε μία επίσημη απάντηση προς...

Cache: Κρυμμένα αρχεία στην προσωρινή μνήμη επιβραδύνουν το Google Chrome

Το Google Chrome ανήκει στην κατηγορία των πιο δημοφιλών browsers και χρησιμοποιείται από μεγάλο ποσοστό χρηστών. Ωστόσο, έχει ένα σημαντικό αρνητικό χαρακτηριστικό...