Παρασκευή, 10 Απριλίου, 06:12
Αρχική inet Η ινδική κυβέρνηση διατάζει την αναστολή του mobile internet στην πρωτεύουσα

Η ινδική κυβέρνηση διατάζει την αναστολή του mobile internet στην πρωτεύουσα

Εν μέσω διαμαρτυριών σε ολόκληρο το έθνος σχετικά με τους νέους επερχόμενους νόμους περί ιθαγένειας στην Ινδία, ένας μεγάλος internet provider που ονομάζεται Airtel είπε σε ένα διαγραμμένο τώρα tweet ότι η κυβέρνηση διέταξε οι υπηρεσίες mobile internet, φωνής και SMS να τεθούν σε αναστολή σε ορισμένα μέρη της πρωτεύουσας της χώρας Νέο Δελχί.

Αυτό είναι ανησυχητικό γιατί δείχνει ότι η κυβέρνηση της χώρας περιορίζει τις προσπάθειες των πολιτών να εκφράσουν τις απόψεις τους για πολλά θέματα που μαστίζουν την Ινδία τώρα και περιορίζουν την ικανότητά τους να συντονίζουν τις διαμαρτυρίες.

internet

Οι ειδήσεις ακολουθούν την έναρξη διαμαρτυριών σε διάφορες πόλεις και κωμοπόλεις εναντίον του νόμου για το εθνικό μητρώο των πολιτών (NRC) και του νόμου περί τροποποίησης της ιθαγένειας (CAA). Ταυτόχρονα, το τμήμα 144 του κώδικα ποινικής δικονομίας της Ινδίας επιβάλλεται σε πόλεις όπως το Μπανγκαλόρ και σε μέρη του Νέου Δελχί. Αυτό απαγορεύει αποτελεσματικά τη συγκέντρωση τεσσάρων ή περισσοτέρων ατόμων σε μια περιοχή, και εκείνοι που συμμετέχουν σε «παράνομη συγκέντρωση» μπορούν να κρατηθούν για να συμμετάσχουν σε ταραχές.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αυτό συνέβη ακριβώς όταν η κυβέρνηση του Δελχί είχε προγραμματίσει να δρομολογήσει δωρεάν υπηρεσίες Wi-Fi σε όλη την πόλη του Νέου Δελχί.

Το NRC είναι ένα νομοσχέδιο για τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων των πολιτών που μπορούν να αποδείξουν την ιθαγένειά τους με επίσημα έγγραφα που τεκμηριώνουν την καταγωγή τους στην Ινδία. Αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται μόνο στο βορειοανατολικό κράτος Assam, το οποίο φιλοξενεί πολλές φυλετικές κοινότητες.

- Advertisement -

Το CAA είναι ένας νόμος που επιτρέπει στην κυβέρνηση να επιταχύνει την ιθαγένεια για τους Ινδουιστές, τους Sikh, Parsi, τους Βουδιστές και τους χριστιανούς μετανάστες από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Μπαγκλαντές, αλλά όχι μουσουλμάνους και όχι ανθρώπους άλλων γειτονικών χωρών όπως η Σρι Λάνκα και το Θιβέτ.

Μαζί, αυτά τα δύο νομοθετικά κείμενα θα μπορούσαν να δουν πολλούς μουσουλμάνους να εκτοπίζονται από την Ινδία, όπου είναι απίστευτα δύσκολο να γίνει τεκμηρίωση της καταγωγής τους.

Επιπλέον, διεξάγονται διαμαρτυρίες με διαδηλωτές από δύο περίοπτα πανεπιστήμια, όπου η αστυνομία φέρεται να έχει προσφύγει στη βία.

Η Ινδία έχει υλοποιήσει πάνω από 350 τερματισμούς στο Internet σε όλη τη χώρα από το 2014 – ο πιο σημαντικός είναι η συνεχιζόμενη διακοπή ρεύματος στην παλαιά πολιτεία Jammu & Kashmir, η οποία έχει διαρκέσει 135 ημέρες (τώρα δραστηριοποιείται μόνο στην κοιλάδα του Kashmir). Η προαναφερθείσα παύση πραγματοποιήθηκε αφού η κεντρική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ανακαλέσει το ιδιαίτερο συνταγματικό καθεστώς του Jammu & Kashmir, αναγκάζοντάς το να συμμορφωθεί με την εθνική νομοθεσία.

Το Κόμμα Bhartiya Janata, το οποίο είναι σήμερα στην εξουσία στην Ινδία, πηγαίνει πέρα από ό, τι έχει συμβεί ποτέ στην πρόσφατη ιστορία, περιορίζοντας την ελευθερία έκφρασης των πολιτών. Ο σημερινός αποκλεισμός του mobile internet στην πρωτεύουσα είναι μόνο μια ένδειξη για το τι θα συμβεί βραχυπρόθεσμα στην υπόλοιπη χώρα.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...