ΑρχικήinetΗ ινδική κυβέρνηση διατάζει την αναστολή του mobile internet στην πρωτεύουσα

Η ινδική κυβέρνηση διατάζει την αναστολή του mobile internet στην πρωτεύουσα

Εν μέσω διαμαρτυριών σε ολόκληρο το έθνος σχετικά με τους νέους επερχόμενους νόμους περί ιθαγένειας στην Ινδία, ένας μεγάλος internet provider που ονομάζεται Airtel είπε σε ένα διαγραμμένο τώρα tweet ότι η κυβέρνηση διέταξε οι υπηρεσίες mobile internet, φωνής και SMS να τεθούν σε αναστολή σε ορισμένα μέρη της πρωτεύουσας της χώρας Νέο Δελχί.

Αυτό είναι ανησυχητικό γιατί δείχνει ότι η κυβέρνηση της χώρας περιορίζει τις προσπάθειες των πολιτών να εκφράσουν τις απόψεις τους για πολλά θέματα που μαστίζουν την Ινδία τώρα και περιορίζουν την ικανότητά τους να συντονίζουν τις διαμαρτυρίες.

internet

Οι ειδήσεις ακολουθούν την έναρξη διαμαρτυριών σε διάφορες πόλεις και κωμοπόλεις εναντίον του νόμου για το εθνικό μητρώο των πολιτών (NRC) και του νόμου περί τροποποίησης της ιθαγένειας (CAA). Ταυτόχρονα, το τμήμα 144 του κώδικα ποινικής δικονομίας της Ινδίας επιβάλλεται σε πόλεις όπως το Μπανγκαλόρ και σε μέρη του Νέου Δελχί. Αυτό απαγορεύει αποτελεσματικά τη συγκέντρωση τεσσάρων ή περισσοτέρων ατόμων σε μια περιοχή, και εκείνοι που συμμετέχουν σε «παράνομη συγκέντρωση» μπορούν να κρατηθούν για να συμμετάσχουν σε ταραχές.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αυτό συνέβη ακριβώς όταν η κυβέρνηση του Δελχί είχε προγραμματίσει να δρομολογήσει δωρεάν υπηρεσίες Wi-Fi σε όλη την πόλη του Νέου Δελχί.

Το NRC είναι ένα νομοσχέδιο για τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων των πολιτών που μπορούν να αποδείξουν την ιθαγένειά τους με επίσημα έγγραφα που τεκμηριώνουν την καταγωγή τους στην Ινδία. Αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται μόνο στο βορειοανατολικό κράτος Assam, το οποίο φιλοξενεί πολλές φυλετικές κοινότητες.

Το CAA είναι ένας νόμος που επιτρέπει στην κυβέρνηση να επιταχύνει την ιθαγένεια για τους Ινδουιστές, τους Sikh, Parsi, τους Βουδιστές και τους χριστιανούς μετανάστες από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Μπαγκλαντές, αλλά όχι μουσουλμάνους και όχι ανθρώπους άλλων γειτονικών χωρών όπως η Σρι Λάνκα και το Θιβέτ.

Μαζί, αυτά τα δύο νομοθετικά κείμενα θα μπορούσαν να δουν πολλούς μουσουλμάνους να εκτοπίζονται από την Ινδία, όπου είναι απίστευτα δύσκολο να γίνει τεκμηρίωση της καταγωγής τους.

Επιπλέον, διεξάγονται διαμαρτυρίες με διαδηλωτές από δύο περίοπτα πανεπιστήμια, όπου η αστυνομία φέρεται να έχει προσφύγει στη βία.

Η Ινδία έχει υλοποιήσει πάνω από 350 τερματισμούς στο Internet σε όλη τη χώρα από το 2014 – ο πιο σημαντικός είναι η συνεχιζόμενη διακοπή ρεύματος στην παλαιά πολιτεία Jammu & Kashmir, η οποία έχει διαρκέσει 135 ημέρες (τώρα δραστηριοποιείται μόνο στην κοιλάδα του Kashmir). Η προαναφερθείσα παύση πραγματοποιήθηκε αφού η κεντρική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ανακαλέσει το ιδιαίτερο συνταγματικό καθεστώς του Jammu & Kashmir, αναγκάζοντάς το να συμμορφωθεί με την εθνική νομοθεσία.

Το Κόμμα Bhartiya Janata, το οποίο είναι σήμερα στην εξουσία στην Ινδία, πηγαίνει πέρα από ό, τι έχει συμβεί ποτέ στην πρόσφατη ιστορία, περιορίζοντας την ελευθερία έκφρασης των πολιτών. Ο σημερινός αποκλεισμός του mobile internet στην πρωτεύουσα είναι μόνο μια ένδειξη για το τι θα συμβεί βραχυπρόθεσμα στην υπόλοιπη χώρα.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS