ΑρχικήsecurityRing: Επιβεβαίωσε ότι τα βίντεο ασφαλείας σπιτιών αποθηκεύονται από την αστυνομία

Ring: Επιβεβαίωσε ότι τα βίντεο ασφαλείας σπιτιών αποθηκεύονται από την αστυνομία

Η εταιρία Video doorbell, Ring, βρίσκεται σε διαμάχη τόσο με τον νόμο όσο και με τους υπερασπιστές της ιδιωτικής ζωής αφού πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε ότι οι αρχές είναι σε θέση να κρατούν τα βίντεο ασφαλείας της εφαρμογής για πάντα και μπορούν να τα μοιράζονται με όποιον θέλουν.

Ring

Πάνω από 600 αστυνομικές δυνάμεις σε όλες τις ΗΠΑ έχουν συνάψει εταιρικές σχέσεις με την εταιρεία, η οποία λέει ότι η τεχνολογία της μπορεί να είναι ένα κρίσιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση εγκλημάτων όπως παραβίαση και διάρρηξη. Μετά τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με αυτές τις συνεργασίες, ο γερουσιαστής Edward J Markey ζήτησε λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκαν τα αρχεία καταγραφής βίντεο και τα μέτρα που ελήφθησαν για την προστασία των πολιτικών ελευθεριών.

Ο αντιπρόεδρος δημόσιας πολιτικής της Amazon, Brian Huseman, απάντησε ότι η εταιρεία έθεσε ελάχιστους περιορισμούς ως προς τον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία χρησιμοποιεί ή μοιράζεται τα βίντεο ασφαλείας. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι οι ιδιοκτήτες ενός Ring δεν υποχρεούνται να μοιράζονται το υλικό τους με τις αρχές και ότι οι χρήστες που αρνούνται την αίτηση της αστυνομίας για βίντεο δεν εντοπίζονται.

βίντεο ασφαλείας

Παρ ‘όλα αυτά, ο Markey είπε σε μια δήλωση ότι η Ring δεν επιτυγχάνει να θεσπίσει βασικές διασφαλίσεις για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των Αμερικανών. «Τα συνδεδεμένα doorbells είναι σε καλό δρόμο να γίνουν ένα στήριγμα των νοικοκυριών και η έλλειψη προστασίας της ιδιωτικής ζωής και των δικαιωμάτων των κατοίκων θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα».

Στις απαντήσεις του, ο Huseman δεν απέκλεισε τη δυνατότητα για τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου μέσα στο οικοσύστημα του Ring. Έγραψε ότι ήταν ένα “σχεδιασμένο” χαρακτηριστικό που θα κυκλοφορούσε μόνο με “προσεγμένο σχεδιασμό”, προσθέτοντας ότι οποιοδήποτε τέτοιο προϊόν από την Ring θα ήταν το αποτέλεσμα της ζήτησης των πελατών.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS