Τρίτη, 7 Απριλίου, 17:34
Αρχική security Huawei: Οι ΗΠΑ επιτρέπουν τη συνεργασία για άλλες 90 μέρες

Huawei: Οι ΗΠΑ επιτρέπουν τη συνεργασία για άλλες 90 μέρες

HuaweiΌπως όλοι γνωρίζουμε, οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Huawei δεν ήταν ποτέ οι καλύτερες με αποκορύφωμα την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης για απαγόρευση της συνεργασίας των αμερικανικών εταιρειών με την κινεζική τεχνολογική εταιρεία. Ωστόσο, πριν από κάποιους μήνες, οι ΗΠΑ είχαν αναστείλει προσωρινά την απόφαση κι έτσι οι εταιρείες μπορούσαν να συναλλάσσονται με τη Huawei. Τώρα, το Υπουργείο Εμπορίου έδωσε άλλη μια προσωρινή άδεια (90 ημερών) στην κινεζική εταιρεία.

“Η επέκταση της Προσωρινής Γενικής Άδειας θα επιτρέψει τη συνεργασία και την εξυπηρέτηση πελατών σε ορισμένες από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες διαφορετικά θα έμεναν στο σκοτάδι”, δήλωσε ο Αμερικανός Υπουργός Εμπορίου.

Ωστόσο, ο υπουργός τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα έχουν το νου τους και θα παρακολουθούν αυστηρά τις εξαγωγές ευαίσθητων τεχνολογιών «για να διασφαλίσουν ότι οι καινοτομίες τους δεν θα αξιοποιηθούν από εκείνους που θα μπορούσαν να απειλήσουν την εθνική ασφάλεια“.

Κατά την προηγούμενη προσωρινή άδεια συνεργασίας, το υπουργείο είχε πει ότι αυτές οι παρατάσεις δίνονται προκειμένου να έχουν οι αμερικανικές τηλεπικοινωνιακές εταιρείες τον χρόνο να απομακρυνθούν σταδιακά και ομαλά από τον εξοπλισμό της Huawei.

Από τη μεριά της Huawei υποστηρίζει ότι η τοποθέτησή της στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ είχε πολιτικό κίνητρο και δεν σχετιζόταν με την εθνική ασφάλεια.

“Αυτές οι ενέργειες παραβιάζουν τις βασικές αρχές του ανταγωνισμού της ελεύθερης αγοράς και δεν συμφέρουν κανέναν, ούτε τις αμερικανικές εταιρείες”, είχε δηλώσει η Huawei τον Αύγουστο.

“Οι προσπάθειες καταστολής της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Huawei δεν θα βοηθήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιτύχουν τεχνολογική ηγεσία. Καλούμε την αμερικανική κυβέρνηση να τερματίσει αυτή την άδικη μεταχείριση και να βγάλει την Huawei από τη μαύρη λίστα”.

Η Huawei φαίνεται ότι έχει την υποστήριξη του κόσμου, αφού εμφάνισε αύξηση 24% στα έσοδά της και πούλησε 185 εκατομμύρια smartphones κατά τη διάρκεια των τελευταίων εννέα μηνών.

Η Huawei δέχτηκε την πρώτη προσωρινή παράταση συνεργασίας τον Μάιο, λίγο μετά την απόφαση των ΗΠΑ να απαγορεύσουν τις συνεργασίες της χώρας με την κινεζική εταιρεία.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν περισσότερες από 100 κινεζικές εταιρείες, πέρα από τη Huawei, που βρίσκονται στη “μαύρη λίστα” των ΗΠΑ.

Ο Trump είχε κάνει ένα tweet τον Μάρτιο του περασμένου έτους στο οποίο ανέφερε ότι οι εμπορικοί πόλεμοι είναι καλοί και μπορούν εύκολα να κερδίσουν οι Αμερικανοί.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Πως να κατεβάσετε δωρεάν (download) μια ταινία;

Ακολουθεί οδηγός για το πως να κατεβάσετε μια ταινία δωρεάν (download) στον υπολογιστή ή στο κινητό σας χρησιμοποιώντας υπηρεσίες on-demand, δωρεάν site...

WhatsApp: Περιορίζει την προώθηση μηνυμάτων λόγω παραπληροφόρησης για τον COVID-19

Η εφαρμογή του WhatsApp έθεσε περιορισμούς στη μαζική προώθηση μηνυμάτων, σε μια προσπάθεια να εξαλείψει την παραπληροφόρηση. Αυτό συνδέεται με το γεγονός...

Parallels Desktop 15: Εγκατάσταση των Windows 10 σε macOS

Υπάρχουν μερικοί τρόποι να εγκαταστήσετε Windows 10 σε Macbook. Οι πιο γνωστοί τρόποι χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο εργαλείο...

Άντρας συνελήφθη από τη Europol για εξαπάτηση φαρμακευτικής εταιρείας

Ένας άνδρας, συνελήφθη από τη Europol καθώς προσπάθησε να ξεπλύνει χρήματα που προέρχονταν από μία απάτη μέσω...

Το Linux και το σύστημα αρχείων exFAT της Microsoft: Η ιστορία μέχρι στιγμής

Η οικειότητα μεταξύ της Microsoft και του Linux Open Source δεν είναι πλέον κρυφή. Παρόλο που η συμμετοχή μπορεί να φαίνεται περισσότερο...

Ιαπωνία: Μαθητές φτιάχνουν την δική τους τελετή αποφοίτησης στο Minecraft ενόψει του COVID-19

Με την πανδημία του Κορωνοϊού COVID-19 να πλήττει χώρες σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις έχουν λάβει μεγάλο αριθμό μέτρων, σε μία...

Microsoft: Ανακοινώνει το IPE, το νέο code integrity χαρακτηριστικό για Linux

Η Microsoft δημοσίευσε, αυτήν την εβδομάδα, λεπτομέρειες σχετικά με ένα νέο project που ετοιμάζει η εταιρεία και...

Το Folding @ Home εγκαθίσταται στο Sandbox των Windows 10

Πρόσφατα, αναφερθήκαμε σε μία νέα προσπάθεια, το Folding @ Home project που παρέχει υποστήριξη σε άτομα που...

ΗΠΑ: Ζητούνται προγραμματιστές COBOL λόγω COVID-19!

Ενόψει της πανδημίας του COVID-19, η οποία πλήττει μεταξύ άλλων τις ΗΠΑ, κινητοποιούνται διάφοροι φορείς για να συμβάλλουν στον αγώνα κατά του...

Έξυπνη τουαλέτα εντοπίζει πιθανές ασθένειες αναλύοντας τα κόπρανά σας

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ δημιούργησαν μια έξυπνη τουαλέτα που μπορεί να αναλύει τα κόπρανα και τα...