Αρχικήsecurity"Ring": Η εφαρμογή που θα ενισχύσει την ασφάλεια του σπιτιού σας!

“Ring”: Η εφαρμογή που θα ενισχύσει την ασφάλεια του σπιτιού σας!

Η εφαρμογή “Ring” διαθέτει ορισμένες από τις καλύτερες οικιακές κάμερες ασφαλείας καθώς και από τα καλύτερα video doorbells (τα οποία συνδέονται με το οικιακό δίκτυο Wi-Fi και στέλνουν ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο στο smartphone ή στο tablet ενός χρήστη όταν κάποιος βρίσκεται στην πόρτα, ενώ παράλληλα ειδοποιούν όταν κάποιος χτυπά το κουδούνι ή όταν εντοπίζουν κίνηση γύρω από την πόρτα).εφαρμογή Ring

Ωστόσο υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια που παρέχουν οι κάμερες του “Ring” αλλά και με το απόρρητο του “Neighbors program”, κατά το οποίο επιτρέπεται στις τοπικικές αστυνομικές αρχές να ζητούν τα βίντεο που έχουν καταγράψει οι “Ring” κάμερες, αν θεωρούν ότι το περιέχομενο θα μπορούσε να αποτελέσει χρήσιμο αποδεικτικό στοιχείο για την εξυχνίαση ενός εγκλήματος.video doorbells και κάμερες ασφαλείας

Για την αντιμετώπιση αυτών των ανησυχιών, η εφαρμογή “Ring” πρόσφατα ενσωμάτωσε ένα νέο “Κέντρο Ελέγχου” ( “Control Center” ) για τα κινητά τηλέφωνα, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να έχουν καλύτερη “θέα” και να διαχειρίζονται το απόρρητό τους αλλά και ρυθμίσεις ασφαλείας, όπως ο έλεγχος ταυτότητας 2 παραγόντων (2FA), τα αιτήματα βίντεο (video requests) και οι εξουσιοδοτημένοι χρήστες (authorized users).

Ας δούμε όμως αναλυτικότερα πώς λειτουργεί η εφαρμογή.

Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή”Ring”, ανοίγετε την εφαρμογή και επιλέγετε το εικονίδιο “μενού” που εμφανίζεται στο αριστερό πάνω μέρος της οθόνης. Στο μενού υπάρχει επιλογή “Κέντρο Ελέγχου”.

Όσον αφορά την ενεργοποιήση του ελέγχου ταυτότητας 2 παραγόντων (2FA), οι νέοι χρήστες της εφαρμογής “Ring” θα έχουν το 2FA ως προεπιλογή. Αντίθετα, οι χρήστες που έχουν ήδη εγκατεστημένο το “Ring”, θα πρέπει να ενεργοποιήσουν το 2FA μόνοι τους.

Επιπλέον, ανάμεσα στις εξουσιοδοτημένες συσκευές περιέχονται τηλέφωνα, tablets και υπολογιστές που έχουν εξουσιοδοτηθεί να έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό “Ring” ενός χρήστη. Επομένως, μπορείτε να επιλέξετε “Αφαίρεση Όλων” ( “Remove All” ) ώστε να μην είναι καμία συσκευή εξουσιοδοτημένη. Όμως θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι δεν μπορείτε να αφαιρέσετε μία μόνο συσκευή, οπότε πρέπει είτε να τις αφαιρέσετε όλες είτε να μην αφαιρέσετε καμία.

Το “Shared Users” δείχνει τους χρήστες στους οποίους έχετε δώσει τη δυνατότητα πρόσβασης και επομένως μπορούν να δουν και να ελέγξουν τις συσκευές με εγκατεστημένη την “Ring” εφαρμογή. Μπορείτε να επιλέξετε έναν χρήστη (Shared User), ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να βλέπει όσα έχει καταγράψει η “Ring”κάμερα καθώς και να ενεργοποιεί ή να απενεργοποιεί το “Σύστημα Συναγερμού” ( “Ring Alarm system” ). Ακόμη, μπορείτε να επιλέξετε έναν χρήστη (Guest User) που θα μπορεί μόνο να ενεργοποιεί ή να απενεργοποιεί το “Σύστημα Συναγερμού”.

Το “Linked Accounts” δείχνει τρίτες συσκευές που έχετε εξουσιοδοτήσει να συνδέονται στο “Ring Account” σας.

Έχετε επίσης τη δυνατότητα να σβήσετε από την εφαρμογή τα αιτήματα βίντεο που στέλνει η αστυνομία. Συγκεκριμένα, αυτή η ενότητα σάς επιτρέπει να επιλέξετε εάν θα λαμβάνετε ειδοποίηση σε περίπτωση που μια τοπική αστυνομική υπηρεσία αναζητά βίντεο που σχετίζονται με μια έρευνα. Δηλαδή θα σας έρχεται ειδοποίηση εάν οι αρχές έχουν στείλει αίτημα για να εξετάσουν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του “Ring”.

Αρχικά θα πρέπει να αλλάξτε τις ρυθμίσεις στην ενότητα “Αιτήματα Βίντεο” ( “Video Requests” ) στη θέση “Απενεργοποίηση” ( “Off ” ). Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί μια δεύτερη οθόνη, επιβεβαιώνοντας την απόφασή σας να απενεργοποιήσετε τα αιτήματα. Πατάτε “Ναι, απενεργοποιήστε τώρα” ( “Yes, disable now” ) για να απενεργοποιήσετε τα αιτήματα. Έτσι, δεν θα λαμβάνετε πλέον ειδοποίηση εάν οι αρχές αναζητούν υλικό.

Ωστόσο, ακόμη και αν αφήσετε αυτή τη λειτουργία ενεργοποιημένη, θα πρέπει να χορηγήσετε ρητώς άδεια στην αστυνομία για να δει οποιοδήποτε βίντεο από τις κάμερές σας. Ομοίως, η αστυνομία δεν θα γνωρίζει πληροφορίες όπως το όνομά σας, τη διεύθυνση ή το email, εκτός αν αποφασίσετε να τις μοιραστείτε κατόπιν αιτήματος. Αλλά αυτό δεν ισχύει για βίντεο που έχετε ήδη δημοσιοποιήσει στην εφαρμογή “Neighbors”, αφού θεωρούνται δημόσια.

Τέλος, μπορείτε να μάθετε εάν το τοπικό τμήμα αστυνομίας σας έχει προσχωρήσει στο “Ring Neighbors program”. Ειδικότερα, για να δείτε ποιες υπηρεσίες έχουν συνεργαστεί με το “Ring”, διαλέγετε την επιλογή “View Active Agency Map” μέσα από το “Κέντρο ελέγχου”. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ σε αυτό το ” Google Map” για να δείτε ποιες υπηρεσίες έχουν προσχωρήσει στο “Ring Neighbors program”.

 

 

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS