Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 00:22
Αρχική security Ako ransomware: Διανέμεται μέσω spam emails για να μολύνει τα θύματα

Ako ransomware: Διανέμεται μέσω spam emails για να μολύνει τα θύματα

Ako ransomwareΣύμφωνα με ερευνητές ασφαλείας, το Ako ransomware, η νέα απειλή για τα δίκτυα, διανέμεται μέσω κακόβουλων συνημμένων σε emails. Τα συνημμένα υποτίθεται ότι περιέχουν ένα συμφωνητικό.

Την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησε η είδηση για το Ako Ransomware, μια νέα απειλή για τα δίκτυα, που στοχεύει εταιρείες και κρυπτογραφεί ολόκληρα τα δίκτυα. Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, δεν είχε γίνει γνωστός ο τρόπος διανομής τους.

Το ανησυχητικό είναι ότι το site ταυτοποίησης ransomware, ID-Ransomware, έχει εντοπίσει πολλά θύματα.

Ο David Pickett, Ανώτερος Cybersecurity Αναλυτής στην AppRiver, δήλωσε προχθές ότι η εταιρεία του ανακάλυψε ότι το Ako ransomware διανέμεται τελικά μέσω spam emails.

Τα spam emails αναφέρουν ότι περιέχουν ένα συνημμένο με ένα συμφωνητικό που είχε ζητήσει ο παραλήπτης. Το θέμα του email είναι συνήθως: “Συμφωνητικό 2020 # 1775505” ή κάτι παρόμοιο.

Σε αυτά τα emails υπάρχει ένα zip αρχείο που ονομάζεται agreement.zip και προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης. Ο κωδικός είναι ‘2020’ και δίνεται στο email.

Το αρχείο περιέχει ένα εκτελέσιμο με το όνομα agreement.scr, το οποίο θα εγκαταστήσει το ransomware, μόλις εκτελεστεί.

Ako ransomware

Από τη στιγμή που θα γίνει εκτέλεση του Ako, το ransomware θα αρχίσει να κρυπτογραφεί όλα τα αρχεία του θύματος. Στο τέλος, θα αφήσει ένα σημείωμα, με το όνομα ako-readme.txt.

Από τη στιγμή που το Ako Ransomware (όπως και άλλα κακόβουλα λογισμικά) διανέμεται μέσω spam emails, είναι απαραίτητο να γίνει σωστή εκπαίδευση των υπαλλήλων ώστε να αναγνωρίζουν τα κακόβουλα emails και να μην ανοίγουν συνημμένα που προέρχονται από άγνωστους αποστολείς.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στις περιπτώσεις emails, που περιέχουν αρχεία που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης. Οι hackers χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική για να αποφύγουν την ανίχνευση από λογισμικά προστασίας και άλλα μέτρα ασφαλείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

Hackers από το Βιετνάμ χρησιμοποιούν νέο macOS backdoor

Οι ερευνητές της Trend Micro έχουν εντοπίσει ένα νέο macOS backdoor που πιστεύουν ότι χρησιμοποιείται από τη hacking ομάδα του Βιετνάμ, OceanLotus.

Διευθυντής εταιρείας μάρκετινγκ αποκλείστηκε απ’τα καθήκοντά του επειδή πραγματοποίησε ενοχλητικές κλήσεις

Στον διευθυντή μιας εταιρείας μάρκετινγκ απαγορεύτηκε να ασκήσει το επάγγελμά του σε αυτή την θέση για έξι χρόνια, καθώς φέρεται να πραγματοποίησε...

AstraZeneca: Βορειοκορεάτες hackers επιτέθηκαν στην εταιρεία

Το προσωπικό της βρετανικής εταιρείας βιοφαρμακευτικών προϊόντων AstraZeneca, η οποία διεξάγει κλινικές δοκιμές ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό, που ανέπτυξε από κοινού...

Δύο στα επτά email που στάλθηκαν κατά το Black Friday ήταν κακόβουλα!

Ειδικοί ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι δύο στα επτά email που στάλθηκαν την ημέρα του Black Friday ήταν κακόβουλα. Η Vade Secure ισχυρίζεται ότι...

Η APT ομάδα πίσω από την επιχείρηση Dark Caracal επέστρεψε με νέες επιθέσεις

Σύμφωνα με την Check Point, η APT ομάδα πίσω από την hacking επιχείρηση Dark Caracal επέστρεψε. Οι ερευνητές ασφαλείας της εταιρείας αποκάλυψαν...

Να συνεχίσω να χρησιμοποιώ τον Password Manager μου;

Στην εποχή μας, που ο καθένας διαθέτει πολλούς λογαριασμούς, η χρήση ενός Password Manager είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε...

Ιταλία: Χάκερς έκλεψαν 800.000€ από 35 ATM με Black Box επίθεση!

Χάκερς έκλεψαν χρήματα από τουλάχιστον 35 ATM που λειτουργούν σε τράπεζες στην Ιταλία, με μια νέα τεχνική Black Box επίθεσης. Οι καραμπινιέρι...

Hacker πουλά email credentials που ανήκουν σε υψηλόβαθμα στελέχη

Ένας hacker πουλά credentials για λογαριασμούς email που ανήκουν σε εκατοντάδες υψηλόβαθμα στελέχη (C-level) εταιρειών από όλο τον κόσμο.

Kaspersky: Μικρότερο το κόστος παραβιάσεων για επιχειρήσεις που είναι ειλικρινείς

Όπως αποκάλυψε μία νέα έρευνα της Kaspersky, όσες επιχειρήσεις αποκαλύπτουν ότι έπεσαν θύματα παραβίασης, έχουν 40% λιγότερες οικονομικές ζημιές.

Κομητεία της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα στους χάκερς του DoppelPaymer ransomware

Η κομητεία Ντέλαγουερ της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα σε χάκερς που μόλυναν τα συστήματά της με το DoppelPaymer ransomware το προηγούμενο Σαββατοκύριακο....