ΑρχικήsecurityΤο online φαρμακείο PlanetDrugsDirect αποκαλύπτει παραβίαση δεδομένων

Το online φαρμακείο PlanetDrugsDirect αποκαλύπτει παραβίαση δεδομένων

PlanetDrugsDirect Το καναδικό site πώλησης φαρμάκων, PlanetDrugsDirect, ειδοποιεί τους πελάτες του μέσω email, για ένα περιστατικό παραβίασης δεδομένων, το οποίο ενδέχεται να έχει επηρεάσει κάποιες προσωπικές και οικονομικές πληροφορίες.

Το PlanetDrugsDirect είναι ενεργό μέλος του CIPA (Διεθνής Οργανισμός Φαρμάκων του Καναδά) και έχει την άδεια να πουλά φάρμακα σε Καναδούς και Αμερικανούς πολίτες αλλά και σε άλλους. Το site παρέχει στους πελάτες του άμεση πρόσβαση σε προσιτές συνταγογραφούμενες και μη συνταγογραφούμενες φαρμακευτικές αγωγές και έχει περίπου 400.000 πελάτες.

Παραβίαση δεδομένων

Η καναδική υπηρεσία ενημέρωσε τους πελάτες της (ο αριθμός τους είναι άγνωστος) για ένα πρόσφατο περιστατικό ασφαλείας, λέγοντας τα εξής: “Η έρευνά μας μέχρι σήμερα δείχνει ότι τα δεδομένα, που έχουν ίσως εκτεθεί, περιλαμβάνουν όνομα, διεύθυνση, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμό τηλεφώνου, ιατρικές πληροφορίες και πληροφορίες πληρωμής”.

“Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι οι κωδικοί πρόσβασης για τους διαδικτυακούς λογαριασμούς έχουν παραβιαστεί“, είπε ακόμα.

Το PlanetDrugsDirect διερευνά την υπόθεση και σύντομα θα δώσει περισσότερες πληροφορίες.

“Σας διαβεβαιώνουμε ότι εργαζόμαστε σκληρά για να ολοκληρώσουμε την έρευνα και να διορθώσουμε την κατάσταση”, ανέφερε η εταιρεία στο email που έστειλε στους πελάτες.

Το site PlanetDrugsDirect συλλέγει διάφορες προσωπικές, οικονομικές και ιατρικές πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών.

Ποιες πληροφορίες συλλέγει το site;

Οι πληροφορίες που συλλέγονται συνήθως είναι οι εξής: όνομα, διεύθυνση αλληλογραφίας, email, αριθμός τηλεφώνου, επάγγελμα, άλλη απασχόληση, όνομα αυτού που παρέπεμψε τον πελάτη, όνομα γιατρού του πελάτη (και στοιχεία επικοινωνίας), φύλο, ημερομηνία γέννησης, αλλεργίες σε φάρμακα, φάρμακα, πληροφορίες για το οικογενειακό ιατρικό ιστορικό, πληροφορίες για το προσωπικό ιατρικό ιστορικό, στοιχεία πιστωτικής κάρτας κλπ.

Οι πελάτες πρέπει να ελέγξουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και τις πιστωτικές τους κάρτες

Η εταιρεία συνιστά στους πελάτες να παρακολουθούν προσεκτικά τον τραπεζικό τους λογαριασμό και τη δραστηριότητα των πιστωτικών καρτών και να ειδοποιήσουν την τράπεζά τους, αν παρατηρήσουν κάποια ύποπτη κίνηση.

Οι πελάτες μπορούν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία, στέλνοντας email στο info@planetdrugsdirect.com.

“Σκεφτόμαστε πολύ την ιδιωτικότητα και την προστασία των δεδομένων σας και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επηρεαστείτε περαιτέρω από αυτό το συμβάν”, καταλήγει το PlanetDrugsDirect.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS