ΑρχικήsecurityΠαραβίαση δεδομένων σε customer-owned τράπεζα επηρεάζει χιλιάδες πελάτες

Παραβίαση δεδομένων σε customer-owned τράπεζα επηρεάζει χιλιάδες πελάτες

τράπεζαΗ τράπεζα P & N Bank στη Δυτική Αυστραλία (WA) ανακοίνωσε ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης και ενημέρωσε τους πελάτες της ότι τα προσωπικά τους δεδομένα μπορεί να βρίσκονται στα χέρια των hackers.

Τα δεδομένα των πελατών ήταν αποθηκευμένα στην πλατφόρμα διαχείρισης των πελατών (CRM) της τράπεζας. Αυτή η πλατφόρμα δεν συνδέεται με το κεντρικό τραπεζικό σύστημα.

Παραβίαση μεγάλου όγκου πληροφοριών

Η P & N Bank είναι μια customer-owned τράπεζα. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες είναι ουσιαστικά και οι μέτοχοι της τράπεζας. Είναι η μεγαλύτερη τράπεζα στο είδος της στη Δυτική Αυστραλία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο χρηματοοικονομικός οργανισμός, τα παραβιασμένα συστήματα περιείχαν τις εξής πληροφορίες: ονόματα, διευθύνσεις, emails, ηλικία, αριθμούς λογαριασμών, υπόλοιπο λογαριασμών. Αυτές οι πληροφορίες θεωρούνται πολύ προσωπικές και πρέπει να προστατεύονται βάσει του νόμου περί ιδιωτικής ζωής, που ισχύει στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με την τράπεζα, τα κεφάλαια, οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης και κάποια στοιχεία που σχετίζονται με έγγραφα ταυτότητας (άδεια οδήγησης, διαβατήριο) είναι ασφαλή, καθώς ήταν αποθηκευμένα σε διαφορετικό σύστημα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Andrew Hadley, δήλωσε ότι το hacking περιστατικό ήταν αρκετά περίπλοκο και μπορεί να έχει επηρεάσει πάνω από 100.000 άτομα.

Οι hackers δεν στόχευσαν απευθείας την P & N Bank. Έγινε μέσω μιας τρίτης εταιρείας που προσφέρει hosting υπηρεσίες στην τράπεζα.

Ο Hadley δήλωσε ότι μετά το περιστατικό, έχουν προσληφθεί μεγάλες εταιρείες για τον έλεγχο των IT συστημάτων της τράπεζας.

Η τράπεζα αναφέρει ότι έκλεισε αμέσως τα ευάλωτα συστήματα μόλις έμαθε για την επίθεση. Η Αστυνομία της Δυτικής Αυστραλίας (WAPOL) και οι ομοσπονδιακές αρχές ερευνούν ήδη την υπόθεση.

Η P & N Bank διαβεβαιώνει τους πελάτες της ότι οι λογαριασμοί τους είναι ασφαλείς, καθώς χρησιμοποιούνται “εξαιρετικά εξελιγμένα μέτρα ασφαλείας και έλεγχοι“.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS